افراد برای اقامت در کانادا از روش های مختلفی استفاده می کنند. یکی از این روش ها اخذ ویزای تحصیلی کانادا می باشد که به دلیل شرایط سخت اخذ ویزای کاری، با استقبال بیشتری مواجه شده است. همچنین افراد می توانند پس از پذیرش تحصیلی کانادا و اخذ ویزا، ویزای کاری کانادا را نیز دریافت نمایند.
کانادا در سطح بینالمللی بهعنوان یکی از بهترین کشورها برای زندگی و تحصیل شناخته می شود. بر اساس رتبه بندی برترین کشورهای جهان از نظر سیستم آموزشی و تحصیلی در سال 2019 (به نقل از U.S. News & World Report)، کانادا در رتبه سوم این رده بندی قرار گرفته است. کانادا یکی از کشورهایی است که به دلیل بالا بودن سطح آموزش، میزبان بیش از 190 هزار دانشجوی بین المللی می باشد. متقاضیان تحصیل در کانادا با تحصیل در محیطی با حداقل 100 ملیت مختلف، فرصت بسیار ارزشمندی برای کسب تجربه آموزش و تحصیل در یک فضای بین المللی را خواهند داشت. کانادا در زمینه سیستم تحصیلات بر اساس گزارش OECD بالاترین کیفیت آموزشی دنیا را دارد. مدارک صادره از دانشگاه های کانادا، در سراسر جهان معادل مدارک اعطایی از آمریکا و یا کشورهای مشترک المنافع است. برای تحصیل در کانادا، شما می توانید زبان انگلیسی یا فرانسوی را انتخاب کنید.
ویزای تحصیلی کانادا
اخذ ویزای تحصیلی دانشجویی در کانادا شامل شرایطی می باشد. برای این منظور شما باید از تمکن مالی خوبی برخوردار باشید که مهم ترین شرط برای اخذ ویزا است. شرط دیگر، شرط سنی شما برای تحصیل در دانشگاه های کاناداست. همچنین برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا ارائه مدرک آیلتس آکادمیک الزامی است. سطح آیلتس بر اساس دانشگاه و رشته مورد نظر شما مشخص می گردد. اصولا آیلتس 6 آکادمیک برای تحصیل در این دانشگاه ها مورد نیاز می باشد.
پذیرش تحصیلی کانادا
اخذ پذیرش تحصیلی کانادا در مقاطع مختلف تحصیلی در کالج ها و دانشگاه های دولتی یا خصوصی امکان پذیر می باشد که هر دوی آنها تحت استانداردهای نظام آموزشی کانادا مشغول فعالیت هستند. به طور معمول بخشی از بودجه دانشگاه های دولتی توسط ایالت و یا دولت فدرال تامین میشود؛ هر یک از ایالتها و استانها دارای حداقل یک دانشگاه دولتی هستند. این نوع از دانشگاه ها شهریه کمتری را برای دانشجویان بومی به نسبت دانشجویان بین المللی قائل هستند. در این بین، دانشگاه های خصوصی از دولت بودجهای را دریافت نمی کنند و عمدتا بودجه این دانشگاه ها از طریق شهریه دانشجویان و کمک های خصوصی تامین می گردد. بر همین اساس شهریه این نوع دانشگاه ها در اغلب موارد از دانشگاه های دولتی بیشتر است.
همانطور که در قسمت قبل ذکر کردیم برای پذیرش تحصیلی کانادا باید از تمکن مالی خوبی برخوردار باشید و برای تحصیل در هر مقطعی آن را اثابت نمایید. برای دورههای کمتر از یک سال، تنها ارائه مدرک تمکن مالی برای پوشش هزینه های همان دوره لازم است. اما برای دوره های بیشتر از یک سال، ارائه گواهی تمکن مالی برای پوشش هزینههای سال اول کفایت می کند. بهتر است بدانید هزینه زندگی یک دانشجوی خارجی در کانادا سالانه بطور میانگین 10,000 دلار می باشد که این رقم برای یک ماه حدودا 883 دلار تخمین زده شده است.
اخذ ویزای تحصیلی کانادا
برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا و تحصیل در دانشگاه های آن باید مدرک زبان داشته باشید و نمره لازم را کسب کرده باشید. برخی از رشته ها به مقاله و انگیزه نامه تحصیلی نیز نیاز دارند. در صورت لزوم و بر اساس شرایط امکان دارد مدارک دیگری مانند گواهی ارائه خدمات عمومی، فعالیت های ورزشی، گواهی دوره های فوق برنامه و ... نیز برای ارائه و اخذ پذیرش مورد نیاز باشد.
شرایط مناسب تحصیلی دانشجویان بینالمللی، وجود دانشگاه های معتبر و سطح علمی خوب کالج ها، امکان کار در کنار تحصیل، امکان اقدام برای اخذ اقامت دائم بعد از تحصیل، پایین تر بودن هزینههای زندگی و تحصیل نسبت به کشورهای مشابه، امکان اخذ اقامت همراه برای همسر و فرزندان، امکان دریافت تخفیفهای مالیاتی پس از تحصیل و فرآیند نسبتا راحت اخذ ویزای تحصیلی کانادا، از مهمترین عوامل جذب متقاضیان جهت تحصیل در کانادا به حساب می آیند. به همین دلیل افراد زیادی مایلند نسبت به اخذ ویزای تحصیلی کانادا اقدام نمایند.
خدمات ویزا پلاس در خصوص اعزام دانشجو به کشور کانادا
برای پذیرش تحصیلی کانادا و اخذ ویزا باید با شرکت ویزاپلاس تماس بگیرید و درباره روند درخواست از کارشناسان ما راهنمایی بگیرید. کارشناسان متخصص و با تجربه ویزاپلاس میتوانند به شما در انتخاب بهترین دانشگاه های کانادا و تمامی مراحل اخذ پذیرش تحصیلی کمک نمایند. ویزا پلاس علاوه بر ارائه مشاوره، مدارک شما را بررسی می نماید و ویزای تحصیلی را برای اعزام دانشجو به کشور کانادا دریافت می نماید. برای این منظور می توانید از طریق شماره های مندرج در پایین سایت با ما تماس بگیرید.
کانادا
کانادا کشوری است که در شمالی ترین بخش قاره آمریکا واقع شده است و نیمی از شمال قاره آمریکای شمالی را اشغال کرده است. کانادا دومین کشور پهناور در دنیا می باشد (مساحت کلی کشور کانادا 6 برابر کشور ایران است). کانادا از شرق به اقیانوس اطلس، از غرب به اقیانوس آرام و از شمال به اقیانوس منجمد شمالی می رسد. این کشور در جنوب، طولانیترین مرز جهان را با همسایه خود یعنی ایالات متحده آمریکا دارد. این کشور دارای جمعیتی حدود 37 میلیون نفر می باشد. تراکم جمعیت در این کشور اندک بوده و بیشتر سطح آن را جنگل ها و یا زمین های یخ زده پوشانده اند، که مناظر زیبا و حیرت انگیزی را بوجود آورده است. در سراسر کانادا می توانید تجربه های جدیدی کسب کنید؛ از دامنه های اسکی بریتیش کلمبیا گرفته تا چمنزارهای استان مانیتوبا، یا شهرهایی مانند تورنتو، مونترال، ونکوور و کبک، که جامعه ای دوستانه و متشکل از فرهنگ های متنوع عرضه می کنند. این کشور به خاطر زیبایی های طبیعی و تنوع فرهنگی در دنیا زبانزد می باشد و به لحاظ داشتن تنوع، ارزشهای فراگیر و سطح بالای استانداردهای زندگی معروف است. این کشور دارای دو زبان رسمی انگلیسی و فرانسوی است.
زندگی و کا در کانادا
سازمان ملل متحد همواره کانادا را به عنوان یکی از بهترین مکان های جهان برای زندگی معرفی کرده و این کشور همیشه در لیست 10 کشور برتر از نظر کیفیت زندگی بوده است. بر اساس رتبه بندی برترین کشورهای جهان از نظر کیفیت زندگی در سال 2019 (به نقل از U.S. News & World Report)، کانادا در رتبه اول قرار دارد. کانادا همچنین یکی از شادترین و برترین کشورهای دنیاست زیرا از لحاظ میزان آرامش، سطح زندگی مرفه، امنیت و آزادی در سطح بالایی قرار دارد. در این کشور، مردم بسیار به دولت خود اعتماد دارند. همچنین امید به زندگی در این کشور 81 سال می باشد. بیش از 80 درصد مردم آن به داشتن لحظات مثبت و خوب در زندگی بیشتر از لحظات منفی اذعان دارند. از جمله مزایای زندگی و کار در کشور کانادا موارد زیر است:
- مقرون به صرفه و منطقی بودن خدمات درمانی
- بالا بودن ثبات سیاسی
- بالا بودن میزان امنیت
- مناسب و مقرون به صرفه بودن سیستم آموزشی
- وجود فرصت های کاری متعدد
علاوه بر این، کانادا به خاطر استقبال گرم از تازه واردان و مهاجران به این کشور در سراسر جهان شناخته شده است. کانادا به لطف دانشگاه ها، محیط زیست، امنیت و دیگر ارزش های بنیادی خود یک رکورد دار واقعی از نظر کیفیت عالی زندگی است. فراموش نکنید که هر منطقه و استان کانادا دارای ویژگی های منحصر به فرد خودش است.
دولت کانادا این امکان را برای دانشجویان خارجی فراهم کرده است که در کنار تحصیل، مشغول به کار شوند. شما میتوانید همزمان با تحصیل، به صورت پاره وقت مشغول به کار شده و بخشی از هزینه های دانشجویی خود را تامین کنید. دانشجویان در طول ترم می توانند تا حدود 20 ساعت در هفته به کار بپردازند. این کار می تواند در محوطه دانشگاه باشد و یا خارج از آن. همچنین در طول تعطیلات، کار به صورت تمام وقت امکان پذیر می باشد.
به دلیل اینکه رشد اقتصادی در کانادا بالا می باشد، بسیاری از افراد برای اخذ ویزای کار به این کشور مهاجرت می کنند.
سیستم آموزشی کانادا
دانشگاه های کانادا تحت منشور دولت استانی تاسیس شده و فعالیت می کنند. بیشتر آنها عضو "دانشگاه های کانادا" (Universities Canada) هستند که سابقا انجمن دانشگاه ها و کالج های کانادا (AUCC) نامیده می شدند. عنوان دانشگاه تحت حمایت قوانین فدرال است. کالج ها دارای رشتههای تحصیلی بسیار گسترده بوده و در دورههای دو تا سه ساله اغلب مدارک معادل تا سطح کارشناسی یا کاردانی ارائه می دهند.
دوره کارشناسی در کانادا، بسته به دانشگاه ها، سه یا چهار سال طول میکشد. جهت تحصیل در مقطع کارشناسی در کانادا، دانشجو می بایست مدرک دیپلم را دارا باشد و در برخی مواقع متقاضیان مجبور به گذراندن دوره پیشدانشگاهی (در صورتیکه نیاز به گذراندن پیش نیاز درسی یا دورههای زبان وجود داشته باشد) هستند. دوره فوق لیسانس در کانادا یک یا دو سال تحصیلی به طول می انجامد که شامل پایاننامه، کارآموزی، یا مقاله پژوهشی یا آموزش محور (course-based) می باشد. متقاضی می بایست مدرک چهار ساله کارشناسی با معدل حداقل 14 یا -B را ارائه دهد. اکثر دورههای دکتری در کانادا حدود چهار تا شش سال زمان میبرند.
دانشگاه ها و رشته های برتر کانادا
شما می توانید رشته های برتر بسیاری را در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در زمینه های مختلف از جمله MBA، کامپیوتر و IT، مهندسی، مدیریت مالی، حوزه سلامت، علوم انسانی و ریاضیات در کانادا پیدا کنید. برخی از رشته های تحصیلی برتر در کانادا به شرح ذیل می باشد:
- مهندسی عمران
- کارشناسی و کارشناسی ارشد علوم کامپیوتر
- مهندسی برق - کارشناسی صنایع
- مهندسی مکانیک
- مدیریت جنگلداری و چوب بری
- کارشناسی و کارشناسی ارشد هنر و معماری
- کلیه رشته های حوزه سلامت از جمله پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و پرستاری
کانادا دانشگاه های برتر بسیاری را در خود جای داده است که در سطح بین المللی مطرح هستند و به رنکینگ های بالای جهانی دست یافته اند. برخی از دانشگاه های برتر کانادا به شرح ذیل می باشند:
- دانشگاه تورنتو که در رتبه اول کشوری و رنکینگ 28 جهانی جای دارد (فرصت های شغلی برای فارغ التحصیلان این دانشگاه بیشتر می باشد)
- دانشگاه مک گیل که در رتبه دوم کشوری و رنکینگ 33 جهانی جای دارد (رتبه های برتر دانشگاه های علوم پزشکی از این دانشگاه می باشند)
- دانشگاه بریتیش کلمبیا که در رتبه سوم کشوری و رنکینگ 47 جهانی جای دارد
- دانشگاه مک مستر که در جایگاه 77 جهان است و در کشور کانادا در رنکینگ چهارم قرار دارد
- دانشگاه مونترال که در رنکینگ 90 جای دارد
- دانشگاه آلبرتا که دارای رنکینگ جهانی 109 می باشد
- دانشگاه واترلو که در رنکینگ جهانی 163 جای دارد
- دانشگاه دولتی وسترن که رتبه 190 جهان را داراست
- دانشگاه کالگری (کلگری) که جایگاه جهانی 199 را داراست
- دانشگاه انتاریو غربی که در رنکینگ جهانی 214 جای گرفته است
- دانشگاه کویین در کینگستون در رنکینگ جهانی 239 جای گرفته است
شرایط پذیرش تحصیلی کانادا
برای تحصیل در کالج متقاضی باید دوره 12 ساله دیپلم را بهطور کامل و با معدلی متوسط پشت سر گذاشته و از دانش نسبی زبان انگلیسی برخوردار باشد. کالج های کانادا عموما متقاضیان تا سن 30 سال را مورد پذیرش قرار میدهند و برای دریافت پذیرش تحصیلی، وجود یک مدرک کاردانی و یا کارشناسی و همچنین مدرک زبان انگلیسی برای افراد بالای 18 سال الزامی است. دانشجویان برای انتخاب دانشگاه گزینه های زیادی را پیش رو دارند و بسیاری از دانشگاه های کانادا در رتبه بندی های جهانی در سطح مناسبی قرار دارند. هر دانشگاه در کانادا می تواند قوانین و مقررات خود را برای درخواست پذیرش داشته باشد. برای تحصیل در مقطع کارشناسی، داشتن شرایط سنی عموما زیر 21 سال، ارائه مدرک دیپلم 12 ساله هم ارزش با دیپلم کشور کانادا و ارائه نمره زبان آیلتس (که برای هر دانشگاه و کالج متفاوت بوده ولی به صورت عمومی یک نمره در سطح 6 خواسته می شود) لازم است. برای دریافت پذیرش و ویزای تحصیلی کانادا شما باید علاوه بر ارائه مدارک تحصیلی، مالی و هویتی کامل و موجه، مشکل شرط سنی و گپ تحصیلی نداشته باشید.
از شرایط تحصیل در کانادا در دوره کارشناسی ارشد، معدل بالای 14 در دوره کارشناسی و داشتن حداقل نمره 6.5 آیلتس و یا معادل آن برای مدرک تافل است. شما همچنین برای اخذ پذیرش تحصیلی دوره کارشناسی ارشد در کانادا نیاز به توصیه نامه تحصیلی (Recommendation letter) از یک یا چند استاد دانشگاه دوره کارشناسی خود دارید. البته در کنار این موارد، ارائه رزومه و سوابق تحصیلی کامل، انگیزه نامه، سوابق و نمونه کاری مرتبط، ارائه مدارک GRE و یا GMAT برای برخی رشته ها، مقالات علمی و تحقیقی، فرم درخواست و فرم پرداخت هزینه پذیرش مورد نیاز خواهد بود.
از جمله شرایط اخذ پذیرش در مقطع دکتری، داشتن حداقل نمره آیلتس 7 برای ادامه تحصیل است. متقاضی باید مدرک معتبر کارشناسی و کارشناسی ارشد با معدل قابل قبولی ارائه دهد. داشتن مقاله علمی منتشر شده در نشریات معتبر علمی و داشتن مدرک آزمون GMAT و یا GRE، انگیزش نامه، 2 تا 3 توصیه نامه از اساتید قبلی دانشگاه، رزومه تحصیلی، نمونه کار (برای برخی از رشته ها) و داشتن استاد راهنما از دیگر شرایطی است که متقاضیان ادامه تحصیل در مقطع دکتری باید برای اخذ پذیرش تحصیلی ارائه دهند. به همه موارد اشاره شده در خصوص شرایط ادامه تحصیل در کانادا در مقاطع مختلف، لزوم تمکن مالی مناسب را نیز باید اضافه کرد. این بدین خاطر است که هزینه تحصیل در کانادا از شهری به شهر دیگر و از دانشگاهی به دانشگاه دیگر متغیر خواهد بود. طبق اعلام دولت کانادا، نیاز به اثبات تمکن مالی در حدود 10,000 دلار در سال برای هر نفر دارید. درکنار شرایط اختصاصی دریافت ویزای تحصیلی، شرایط عمومی دریافت ویزا مانند سلامت جسمی و روانی، عدم داشتن سابقه کیفری را هم باید درنظر داشته باشید.
هزینه تحصیل در کانادا
هزینه تحصیل در کانادا، بسته به مقطع تحصیلی، رشتههای گوناگون و استانهای این کشور متفاوت خواهد بود. هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی دانشگاه های کانادا در سال مبلغی حدود 14,000 تا 20,000 دلار می باشد که این مبلغ با توجه به دانشگاه متغیر است (در مقطع کارشناسی، دانشجویانی که معدل بالا دارند کمک هزینه تحصیلی بین 1500 تا 9000 دلار در سال را دریافت می کنند). البته لازم به ذکر است در بعضی از دانشگاه های بسیار معتبر کانادا و برای رشته هایی نظیر پزشکی و مهندسی هزینه تحصیل بالاتر است و به صورت میانگین سالی 30,000 تا 40,000 دلار کانادا می باشد. هزینه تحصیلات در رشته های تکمیلی نظیر MBA بالاتر بوده و سالیانه در حدود 40,000 دلار کانادا می باشد.
در مقطع فوق لیسانس هزینه های تحصیل برای هرسال 6000 تا 9000 دلار می باشد.
در کشور کانادا اغلب دانشگاه ها به صورت خصوصی می باشند و هزینه های تحصیل در کانادا با توجه به محل تحصیل متغیر است که بالاترین هزینه ها مربوط به شهر انتاریو و کمترین هزینه ها مربوط به شهر کبک است، اما به طور کلی هزینه تحصیل در مقطع دکتری حدود 14,000 تا 22,000 در سال می باشد.
هزینه زندگی در کانادا
علاوه بر هزینه های دانشگاه شما باید هزینه زندگی در کانادا را نیز بپردازید. به طور کلی هزینه زندگی در کانادا با توجه به الگوی مصرف، سبک زندگی افراد و محل زندگی متغیر است. میانگین هزینه زندگی در کانادا بسته به اینکه در کدام شهر زندگی می کنید متفاوت است اما به صورت میانگین ماهیانه در حدود 1000 تا 1500 دلار می باشد و این هزینه ها در شهرهایی نظیر ونکوور و تورنتو ماهیانه تا 2500 دلار نیز می رسد. برخی از این هزینه ها عبارتند از:
- هزینه خوابگاه دانشجویی بین 250 تا 625 دلار در ماه
- هزینه آپارتمان شریکی ماهانه 250 تا 700 دلار
- هزینه خدمات شامل برق، آب، گرمایش و زباله ماهانه 50 دلار
- هزینه غذا و خواروبار ماهیانه 200 تا 250 دلار
- هزینه بلیط حمل و نقل نامحدود ماهیانه 35 دلار
- هزینه بیمه درمان 80 تا 100 دلار در ماه
- هزینه کتاب و لوازم تحصیلی 600 دلار در سال
سوالات رایج
هزینه های تحصیل و زندگی در کانادا به چه صورت می باشد؟
هزینه های تحصیل و زندگی بسته به رشته و شهر و دانشگاه مورد نظر شما متفاوت می باشد. هزینه زندگی در کانادا اصولا مرتبط با سبک زندگی افراد است که تا حد زیادی به محل اقامت فرد در استان، ناحیه و منطقه مورد نظر وی بستگی دارد. اصولا شهرهای توریستی گرانتر از سایر شهرها می باشند. عمده ترین هزینه زندگی در کانادا هزینه اجاره خانه می باشد. مبلغ اجاره با توجه به موقعیت خانه و همچنین امکانات رفاهی موجود در خانه می تواند بسیار متفاوت باشد. اخیرا تورنتو و ونکوور گرانترین شهرها برای زندگی در کانادا نام گرفتهاند. بنابر آمار، میانگین اجاره یک آپارتمان دو خوابه در تورنتو معادل 1327 دلار کانادا است. برخلاف شهر تورنتو، اتاوا و سایر شهرهای انتاریو و استان کبک گزینههای اقتصادیتری به شمار میروند. در مجموع، زندگی اقتصادی و مجردی در تورنتو 1000 دلار هزینه دارد و برای افرادی که از امکانات بیشتری استفاده میکنند و کمی ولخرج هستند هزینه زندگی در کانادا چیزی در حدود 3000 دلار در ماه خواهد بود.
نحوه دریافت بورسیه تحصیلی به چه صورت می باشد؟
دریافت بورسیه مستلزم داشتن شرایط خاص و ممتاز است. همکاران ما در ایران و کانادا آماده ارائه خدمات در خصوص انواع بورس های تحصیلی هستند.
مدارک لازم برای اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه های کانادا (لیسانس، فوق لیسانس و دکترا)
برای اخذ پذیرش تحصیلی لیسانس، فوق لیسانس و دکترا در کانادا مدارک زیر مورد نیاز می باشد که به تفکیک هر مقطع به صورت جداگانه در ذیل ذکر شده اند:
مقطع لیسانس
- اسکن تمام مدارک تحصیلی
- اسکن ریز نمرات دیپلم و پش دانشگاهی ترجمه شده به انگلیسی یا فرانسوی و فارسی
مقطع فوق لیسانس
- اسکن پاسپورت معتبر
- اسکن تمام مدارک تحصیلی
- اسکن ریز نمرات لیسانس (و فوق لیسانس در صورت وجود) ترجمه شده به انگلیسی یا فرانسوی و فارسی
- آدرس و شماره تماس و کد پستی متقاضی
- ترجمه مدارک ویزای کانادا
- نام پدر و مادر متقاضی به صورت کامل برای تکمیل فرم ها
- یک قطعه عکس 3.5 در 4.5
- انگیزه نامه مرتبط با رشته مورد نظر
- رزومه به انگلیسی یا فرانسوی
- مدرک زبان
- دو یا سه توصیه نامه از اساتید
- پرداخت هزینه پذیرش دانشگاه
مقطع دکترا یا ریسرچ
برای دوره دکترا، علاوه بر مدارکی که در بالا ذکر شد مدارک زیر نیز مورد نیاز می باشند:
- در صورت وجود یا نیاز ارائه مقاله یا پروپوزال
- در صورت وجود ارائه فایل مقاله یا ژورنال و ...