مشاوره رایگان: 02122110460
ویزای تحصیلی آلمان

کشور آلمان، به دلیل سطح علمی بالا و دانشگاه های دولتی رایگان، به یکی از مقاصد مهاجرت تحصیلی در دنیا تبدیل شده است. دانشجویان بین المللی که در این کشور مشغول به تحصیل اند 13 درصد از جمعیت کل کشور را به خود اختصاص داده اند. دانشجویان بین المللی با توجه به بازار کار مناسب و نرخ پایین بیکاری، شانس بالایی برای کاریابی و اخذ اقامت آلمان خواهند داشت. همه این عوامل سبب گشته که افراد زیادی تحصیل در آلمان را برای افزایش سطح علمی خود و سپس ورود به بازار کار اروپا انتخاب نمایند. شما عزیزان می توانید برای کسب اطلاعات درباره شرایط اخذ انواع ویزا از جمله ویزای تحصیلی و بلوکارت آلمان با کارشناسان ویزاپلاس تماس بگیرید.

اخذ ویزای تحصیلی آلمان

آلمان کشوری است که از نظر شرایط تحصیلی در رتبه بالایی قرار دارد، به همین دلیل افراد بسیاری علاقمند به اخذ ویزای تحصیلی آلمان هستند. تحصیل رایگان در کشور آلمان و شرایط تحصیلی مناسب، از مهم ترین عواملی است که موجب جذب افراد جهت ادامه تحصیل در این کشور شده است. از دیگر دلایلی که دانشجویان این کشور را انتخاب می کنند می توان به کیفیت آموزش و بازار کار مناسب در آلمان اشاره کرد. دانشجویانی که ملیت آنها خارج از کشورهای اتحادیه اروپا است، برای اخذ ویزای دانشجویی آلمان باید در کشور خود اقدام نمایند. شما با اخذ پذیرش تحصیلی آلمان از طریق دانشگاه های این کشور موفق به دریافت ویزای تحصیلی خواهید شد.

اخذ پذیرش تحصیلی آلمان

اخذ پذیرش تحصیلی آلمان در سه مقطع مختلف دانشگاهی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری امکان پذیر است. به طور کلی موسسات آموزش عالی آلمان سه گروه می باشند که عبارتند از دانشگاه ها، موسسات علمی کاربردی و کالج هنر، فیلم و موسیقی. همچنین دانشگاه های آلمان به دو دسته دولتی و خصوصی تقسیم بندی می شوند که البته اکثر دانشگاه ها دولتی می باشند. بسیاری از دانشگاه های خصوصی، فنی حرفه ای هستند که توسط دولت به رسمیت شناخته شده اند. البته دانشگاه های فنی حرفه ای هزینه تحصیلی نسبتا بالایی دارند به همین دلیل بسیاری از دانشجویان تمایل به تحصیل در دانشگاه های فدرال دارند.

یکی از راه های ادامه تحصیل در خارج از کشور استفاده از شرایط مناسب تحصیل در آلمان است؛ اما اولین قدم برای شروع مراحل پذیرش دانشگاه های آلمان، اخذ ویزای تحصیلی آلمان است. در این نوشتار سعی ما بر این است که شرایط تحصیل در آلمان و مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای تحصیلی را طبق آپدیت ‌های جدید سال ۲۰۲۲ میلادی برای شما عنوان کنیم. آلمان یکی از قدرتمندترین اقتصادهای اروپا است و نرخ بیکاری در این کشور بسیار پایین است. به همین جهت افرادی که تصمیم می ‌گیرند به عنوان دانشجو به آلمان سفر کنند، برای آینده شغلی خود برنامه ریزی می کنند و بیشتر تمایل دارند که اقامت آلمان را به دست بیاورند تا بتوانند به همراه خانواده خود در این کشور به تحصیل و زندگی بپردازند. تحصیل در آلمان برای کودکان رایگان است و افرادی که متقاضی تحصیل در این کشور هستند، پس از دریافت شغل مناسب به راحتی می توانند اقامت این کشور را نیز به دست بیاورند؛ اما نکته ‌ای که نباید نادیده گرفته شود، طولانی بودن مدت زمان رزرو وقت سفارت آلمان است. تمام مهاجرانی که قبلاً برای دریافت ویزای تحصیلی اقدام کرده اند، می دانند که گرفتن وقت از سفارت آلمان، حدود یک سال تا یک سال و نیم زمان نیاز دارد؛ بنابراین قبل از اقدام به دریافت پذیرش از دانشگاه‌ های این کشور باید به فکر گرفتن وقت از سفارت و آماده سازی مدارک برای کارگزاری ویزامتریک آلمان باشید. دانشجویان بین المللی که در کشور آلمان تحصیل می کنند می توانند در مدتی که در این کشور اقامت دارند، به صورت پاره وقت مشغول به کار شوند و همچنین امکان ارائه درخواست برای دریافت ویزای همراه دانشجویی در کشور آلمان را نیز دارند. دریافت ویزای همراه دانشجویی در آلمان یکی از مزیت های تحصیل در کشور آلمان محسوب می ‌شود. چرا که فرد دانشجو می تواند برای اعضای درجه یک خانواده خود مانند همسر، فرزندان و والدین درخواست ویزای همراه دهد؛ اما دریافت ویزای همراه دانشجویی در آلمان دارای شرایط ویژه ای است که می توانید در مقاله مربوط به ویزای همراه آلمان در وب سایت ویزا پلاس شرایط آن را مطالعه کنید. به منظور آشنایی با فرایند اقدام برای تحصیل در آلمان و کسب اطلاعات دقیق درباره هزینه های دریافت ویزای تحصیلی آلمان، همچنین شرایط سنی، شرط معدل و مدرک زبان مورد نیاز برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان، با ما همراه باشید تا شرایط اخذ ویزای تحصیل در آلمان را برای شما شرح دهیم.

ویزای تحصیلی آلمان

شرایط اخذ ویزای تحصیل در آلمان دقیقا چگونه است؟

اما چگونه می توان ویزای تحصیلی آلمان را دریافت کرد؟ ویزای تحصیلی آلمان به چند نوع مختلف تقسیم می شود. با توجه به مقطع تحصیلی دانشجویان باید ویزای مربوط به خود را دریافت کنند. به عنوان مثال:

  • افرادی که قصد تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشگاه های آلمان را دارند، باید ویزای کالج آلمان را دریافت کنند.
  • دانشجو های رشته پزشکی باید برای اخذ ویزای کالج پزشکی آلمان اقدام کنند.
  • در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا نیز ویزای تحصیلی مربوط به هر مقطع موجود است.

اولین شرطی که شما برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان باید داشته باشید، تسلط کافی به زبان آلمانی و ارائه مدرک زبان است. در غیر این صورت به هیچ وجه نمی توانید ویزای تحصیلی آلمان را اخذ نمایید. مدارک زبان مربوط به انواع ویزای تحصیلی آلمان متفاوت است و افراد در مقاطع مختلف باید مدارک مربوط به همان مقطع را ارائه کنند. یکی دیگر از شرایط اخذ ویزای تحصیل در آلمان، پرداخت هزینه ‌های مربوط به تحصیل است. اگرچه دانشگاه ‌های آلمان معمولاً رایگان هستند، اما این شرط برای تمام دانشگاه‌ ها یکسان نیست و برخی از دانشگاه ها شهریه حدود ۱۰۰ الی ۳۰۰ یورو در هر ترم دارند که دانشجو باید این هزینه ‌ها را پرداخت کند. البته هزینه های زندگی در آلمان نیز باید در نظر گرفته شود. به منظور کسب اطلاعات بیشتر درباره هزینه های زندگی و تحصیل در آلمان می‌توانید با شماره های مجموعه ویزا پلاس تماس حاصل فرمایید و سوالات خود را مطرح کنید. ارائه مدارک مربوط به تمکن مالی برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان نیز لازم است که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.

شرایط اخذ ویزای تحصیل در آلمان دقیقا چگونه است؟

فرآیند اقدام برای تحصیل در آلمان چیست؟

اقدام برای تحصیل در آلمان شامل مراحلی می شود:

  • برای اولین قدم باید یک برنامه تحصیلی مناسب و یک رشته تحصیلی در یکی از دانشگاه های آلمان را در نظر داشته باشید.
  • با توجه به اینکه امکان تحصیل به زبان انگلیسی در تمامی دانشگاه های آلمان وجود ندارد، حتماً باید نسبت به یادگیری زبان آلمانی اقدام کنید و مدارک خود را برای اخذ ویزا ارائه کنید.
  • دارا بودن شرایط لازم برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان به همراه یادگیری زبان، آماده سازی منابع مالی، ارسال درخواست پذیرش از دانشگاه مورد نظر، اقدامات لازم برای دریافت ویزای تحصیلی، جستجو برای یافتن محل سکونت در آلمان و در نهایت ثبت نام در دانشگاه مورد نظر، جزء مراحلی هستند که برای تحصیل در آلمان باید به ترتیب طی شود.

البته مراحل اخذ ویزای تحصیلی دانشجو به صورت جداگانه به این صورت است که پس از دریافت پذیرش از دانشگاه مورد نظر، دانشجو باید از سفارت به صورت آنلاین وقت بگیرد و برای مصاحبه در تاریخ تعیین شده به سفارت مراجعه کند. پس از مراجعه حضوری به سفارت و انجام امور مربوط به ثبت اطلاعات بیومتریک و اثر انگشت، دانشجو باید با افسر پرونده مصاحبه کند و اطلاعات شخصی و خانوادگی خود را ارائه کند. در صورتی که مصاحبه از طرف افسر سفارت تایید شود، دانشجو می تواند ظرف مدت دو یا چند ماه با مدارک مورد نظر برای دریافت ویزای آلمان اقدام کند. کارشناسان مهاجرتی در مجموعه ویزا پلاس به دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در کشور آلمان را دارند مشاوره می دهند و به آن ها بسیار کمک می کنند.

فرآیند اقدام برای تحصیل در آلمان چیست؟

هزینه های دریافت ویزای تحصیلی آلمان چقدر است؟

هزینه مورد نیاز برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان ۷۵ یورو است. افراد متقاضی دریافت ویزای تحصیلی آلمان باید هزینه‌های مربوط به دریافت ویزا را از طریق حواله ‌های بانک پرداخت کنند. ممکن است ارائه مدارک مربوط به تمکن مالی برای دریافت ویزا کمی دشوار باشد؛ اما با وجود مزایای تحصیل در آلمان می ‌توان گفت کاری ارزشمند است. دانشجویانی که در آلمان تحصیل می ‌کنند می توانند در طول مدت تحصیل خود به صورت پاره وقت مشغول به کار شوند و هزینه‌ های مربوط به شهریه و دانشگاه خود را تأمین کنند. هنگام دریافت ویزای دانشجویی باید یک بیمه درمانی نیز برای خود تهیه کنید. هزینه های مربوط به تهیه بیمه درمانی در کشور آلمان نیز باید پرداخت شود. هزینه های مربوط به تحصیل و زندگی دانشجویی در آلمان نیز با توجه به سبک زندگی افراد متفاوت است. افرادی که نگران هزینه های زندگی در آلمان هستند، می ‌توانند از بورسیه تحصیلی دانشگاه‌ های آلمان استفاده کنند. دانشگاه های معتبر آلمان هر سال بورسیه های تحصیلی به نخبگان و افرادی که پروژه های تحقیقاتی و معدل های بالا دارند، ارائه می کند. برای کسب اطلاعات دقیق در رابطه با هزینه های زندگی و تحصیل در آلمان به وب سایت ویزا پلاس مراجعه نمایید.

هزینه های دریافت ویزای تحصیلی آلمان چقدر است؟

دریافت ویزای تحصیلی آلمان چقدر زمان ‌می برد؟

در صورتی که دانشجو مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان را به صورت کامل آماده و ارائه کرده باشد، می تواند برای گرفتن وقت سفارت اقدام کند. نمی توان زمان دقیقی را برای صدور ویزای تحصیلی از طرف سفارت آلمان ارائه کرد. چرا که ممکن است برای دریافت ویزای کالج حدود یک سال زمان نیاز باشد تا سفارت به دانشجو وقت بدهد؛ اما دانشجویانی که برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد اقدام می کنند و مدرک زبان نیز ارائه می کنند، می‌ توانند به صورت VIP پس از دو ماه از سفارت وقت بگیرند. درست است که پروسه گرفتن وقت سفارت برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان طولانی مدت است، اما اگر مدارک ارائه شده کامل باشد، پس از یک تا دو ماه امکان صدور ویزا وجود دارد. مراحل گرفتن وقت مصاحبه از سفارت آلمان به این صورت است که:

  1. شما پس از ثبت نام یک شماره پیگیری دریافت می کنید و یک ایمیل تاییدیه نیز برای شما ارسال می شود. در این هنگام باید دقت کنید و مشخصات خود را به صورت درست وارد کنید، چرا که اگر اشتباهی در تکمیل مدارک و مشخصات خود مرتکب شده باشید باید وقت سفارت را باطل کنید و مجدداً مشخصات درست را وارد کنید.
  2. پس از بررسی های انجام شده توسط سفارت آلمان حدود ۲ الی ۶ هفته قبل از زمان تعیین شده برای مصاحبه، ایمیلی برای شما ارسال می شود و به شما اعلام می شود که ظرف مدت یک هفته برای تایید زمان محاسبه اقدام کنید. اگر در این یک هفته نوبت خود را ثبت نکنید، باید مجدداً در لیست انتظار بمانید.
  3. سیستم نوبت دهی برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان مقداری فرایند گرفتن وقت مصاحبه را آسان کرده است. چرا که این ثبت نام از طریق اینترنت انجام می شود.

همانطور که می دانید کشور آلمان یکی از مقاصد عمده دانشجویان بین المللی است و به دلیل بالا بودن تعداد حجم پرونده ها، دانشجویان ایرانی مدت زمان طولانی را برای گرفتن وقت سفارت منتظر می مانند. به همین جهت دانشجویان باید حتما از طریق وب سایت رسمی کارگزار سفارت آلمان برای گرفتن وقت ثبت نام نمایند. مجموعه ویزا پلاس یکی از موسسه های معتبر در زمینه ثبت نام برای گرفتن وقت سفارت آلمان است. کارشناسان مهاجرتی این مجموعه با داشتن سال ها تجربه درخشان در زمینه امور مهاجرتی و اخذ ویزای تحصیلی، با دریافت هزینه های مقرون به صرفه تلاش خود را انجام می دهند تا در مدت زمان کوتاهی برای دانشجویان ایرانی که قصد ادامه تحصیل در کشور آلمان را دارند، وقت سفارت دریافت کنند. کافی است با شماره های موسسه ویزا پلاس تماس بگیرید.

شرط سن، معدل، مدرک زبان و ... طبق آپدیت های جدید چگونه است؟

شرط سن، معدل، مدرک زبان و ... طبق آپدیت های جدید چگونه است؟

برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان شرایط سنی مهم است؛ بنابراین افراد در هر مقطع تحصیلی باید شرایط سنی مورد نظر را داشته باشند تا بتوانند برای دریافت ویزا اقدام کنند.

  • شرایط سنی
    افرادی که در رشته ‌های غیر پزشکی در مقطع کارشناسی برای دریافت ویزای تحصیلی اقدام می‌ کنند، نباید بیشتر از ۲۵ سال سن داشته باشند.
    برای تحصیل در رشته های پزشکی و زیر شاخه های علوم پزشکی، حداکثر سن ۲۲ سال تعیین شده است. ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد نیز نیازمند شرایط سنی حداکثر ۳۲ سال است.
  • شرط معدل
    شرط معدل برای تحصیل در دانشگاه های آلمان به این صورت است که افراد باید معدل بالای ۱۵ داشته باشند. البته شرط معدل در رشته های مختلف متفاوت است.
  • مدرک زبان
    می توان گفت اصلی ‌ترین مدرک برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان مدرک زبان آلمانی است. همانطور که اشاره کردیم امکان تحصیل به زبان انگلیسی تنها در بعضی از رشته ها در دانشگاه های آلمان وجود دارد و در اکثر دانشگاه ها تدریس به زبان آلمانی انجام می ‌شود؛ بنابراین دانشجو باید تسلط و مهارت کافی بر زبان آلمانی داشته باشد تا بتواند با دیگران ارتباط برقرار کند. مدرک زبان حداقل B1 یا B2 آلمانی برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان لازم است.

مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان طبق آپدیت های جدید در سال ۲۰۲۲ به شرح زیر است:

  • مدارک شناسایی و هویتی
  • عکس جدید
  • فرم درخواست صدور ویزای تحصیلی آلمان
  • تاییدیه پذیرش از دانشگاه های آلمان
  • انگیزه نامه
  • گذرنامه یا پاسپورت دارای اعتبار سه ماهه
  • بلیط پرواز
  • اسناد مربوط به تهیه بیمه خدمات درمانی در طول مدت اقامت
  • مدارک اثبات کننده تمکن مالی برای تامین هزینه های زندگی در طول مدت اقامت در آلمان

بسیاری از افرادی که قصد تحصیل در دانشگاه‌ های کشور آلمان را دارند بدون کسب اطلاعات کافی در رابطه با شرایط و مدارک دریافت ویزای تحصیلی آلمان برای دریافت پذیرش دانشگاه های این کشور، اقدام می کنند؛ اما به دلیل کافی نبودن مدارک ممکن است درخواست ویزای این افراد ریجکت شود و نتوانند برای تحصیل در زمان مشخص شده جهت ثبت نام به دانشگاه مورد نظر خود مراجعه کنند. به همین جهت قبل از دریافت پذیرش از دانشگاه مورد نظر خود با کارشناسان مهاجرتی موسسه های معتبری نظیر ویزا پلاس مشورت کنید و از راهنمایی های وکلای مهاجرتی این مجموعه بهره مند شوید. از دلایل ریجکتی ویزای تحصیلی آلمان می توان به کامل نبودن مدارک مربوط به تمکن مالی، وجود وقفه های تحصیلی در مقاطع مختلف، نداشتن شرایط سنی کافی، ناقص بودن مدارک، عدم ارتباط رشته تحصیلی با رزومه تحصیلی قبلی، موفق نبودن در مصاحبه با افسر سفارت، عدم تسلط به زبان آلمانی یا انگلیسی، نداشتن بیمه درمانی دانشجویی و ... اشاره کرد.

 

تحصیل در آلمان

خدمات ویزا پلاس در خصوص اعزام دانشجو به آلمان

شرکت ویزا پلاس با داشتن سالها تجربه در امور پذیرش تحصیلی، بهترین خدمات پذیرش را به دانشجویان گرامی ارائه می دهد. این شرکت با اشراف کامل به دانشگاهها و سیستم تحصیلی در آلمان، راه علاقمندان به تحصیل در این کشور را هموار می نماید. کارشناسان مجرب و با تجربه ویزا پلاس در تمامی مراحل اخذ پذیرش تا دریافت ویزای تحصیلی و اعزام دانشجو، آماده کمک رسانی و پاسخگویی به شما عزیزان می باشند. برای این امر، می توانید از طریق شماره های درج شده در پایین سایت با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

آلمان

کشور آلمان واقع در قلب قاره اروپاست و نام رسمی آن جمهوری فدرال آلمان می‌باشد که در کل با 10 کشور مرز مشترک دارد. همسایه های غربی آلمان، فرانسه، هلند، لوکزامبورگ و بلژیک هستند. از جنوب، با اتریش و سوئیس همسایه است و همسایه های شرقی آلمان نیز لهستان و جمهوری چک هستند. دانمارک، دریای بالتیک و دریای شمال هم در شمال آلمان قرار دارند. پایتخت این کشور قبلا شهر بن بوده است و هم اکنون برلین می ‌باشد. برلین با 3 و نیم میلیون شهروند بزرگترین و پر جمعیت ترین شهر آلمان به حساب می آید. جمعیت آلمان حدود 82 میلیون نفر است. زبان رسمی این کشور زبان آلمانی است. آلمان دارای یک محل استراتژیک در شمال اروپا و در جوار دریای بالتیک بوده و یکی از اعضای اتحادیه اروپا (EU) می باشد. این کشور از صنعتی ترین کشورهای جهان است.آلمان با 4227 میلیارد یورو، سومین کشور جهان از نظر قدرت صنعتی و اقتصادی است. علاوه بر این، آلمان در سراسر جهان مقام اول از نظر صادرات محصولات مختلف به خارج از کشور را دارد، به طوری که بیشتر شرکتهای آلمانی وابسته به تجارت خارجی هستند و تا یک سوم درآمد خود را از صادرات تامین می‌کنند.

 

زندگی و کار در آلمان

کیفیت زندگی در آلمان بسیار بالا است و از اقتصاد خوبی در کل اروپا برخوردار است. علاوه بر این، با توجه به اینکه این کشور، کشور صنعتی محسوب می شود، نرخ بیکاری در آلمان بسیار پایین است و این رقم هر ساله نیز کاهش می یابد. آلمان به دلیل سیستم حمل و نقل، ایمنی و مراقبت های بهداشتی و سیستم آموزشی عالی و کیفیت مناسب زندگی دارای مزیت های بسیاری است. کشور آلمان از نظر شاخص کیفیت زندگی در مجموع رتبه نهم جهان را به خود اختصاص داده است. 89 درصد مهاجران از محیط طبیعی آلمان و کیفیت زندگی بسیار رضایت دارند. همه این عوامل باعث شده تا کشور آلمان یکی از مهاجرپذیرترین کشورهای اروپایی به شمار بیاید.
اولین مقطع دانشگاهی در آلمان مقطع کارشناسی است که دانشجویان می توانند این مقطع را در 6 تا 8 ترم به پایان برسانند و همچنین دانشجویان در کنار تحصیل اجازه کار پاره وقت به مدت 20 ساعت در هفته را دارند.
تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در آلمان بعد از اتمام مقطع کارشناسی است که بسته به توانایی علمی شخص حدود 2 سال طول خواهد کشید. دانشجویان این مقطع می توانند در هفته تا سقف 20 ساعت به کار پاره وقت بپردازند.
تحصیل دکترا در آلمان به طور معمول بین 3 تا 4 سال به طول می انجامد. مدت زمان مجاز برای کار پاره وقت برای دانشجویان مقطع دکترا 30 ساعت در هفته می باشد. با توجه به اینکه کشور آلمان به نیروی متخصص نیاز دارد، معمولا دانشجویانی که مهارت کافی داشته باشند می توانند به راحتی در این کشور کار کنند. درآمد به دست آمده از کار پاره وقت می تواند بخشی از هزینه های زندگی دانشجویان را تامین نماید. علاوه بر این تجربه به دست آمده در این زمان می تواند برای اشتغال پس از پایان تحصیلات تاثیر مثبتی به همراه داشته باشد. تحصیل در آلمان منجر به ادامه زندگی در یکی از بهترین کشورهای قاره اروپا می‌شود. شما پس از اتمام تحصیلات خود، 18 ماه وقت دارید که در آلمان کار پیدا کنید و ویزای جستجوی کار آلمان دریافت کنید و ویزای تحصیلی خود را به ویزای کار آلمان تبدیل کنید. 3 سال پس از کار در آلمان، اقامت دائم خود را از این کشور دریافت خواهید کرد.

 

سیستم آموزشی آلمان

مقاطع تحصیلی آلمان شامل دوره‌های کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری و فوق دکتری می‌شود. طبق سیستم آموزشی آلمان مقطع کارشناسی بین 6 تا 8 ترم، مقطع کارشناسی ارشد بین 3 تا 4 ترم، مقطع دکتری بین 3 الی 6 سال خواهد بود. همانند اکثر دانشگاه‌های اروپایی، شروع ترم دانشگاه‌های آلمان از ماه سپتامبر تا مارس و ترم تحصیلی تابستان از ماه آوریل تا آگوست است.

دسته بندی مراکز آموزش عالی در سیستم آموزشی آلمان

مراکز دانشگاهی
مراکزی که تحت عنوان Universität یا Hochschule فعالیت می کنند و بر تحقیق و پژوهش متمرکز هستند. این مراکز در تمامی مقاطع تحصیلی دانشجو می پذیرند. پس از پایان تحصیلات، امکان تحصیل در مقاطع بالاتر تا دکتری مهیا خواهد بود.
دانشگاه‌های علمی کاربردی (Fachhochschule)
دانشگاه‌های علمی کاربردی، دانشگاه‌هایی هستند که بر روی جنبه کاربردی و عملی رشته‌ های تحصیلی متمرکز هستند و بیشتر در رشته‌ های مهندسی، اقتصادی و مالی فعال هستند. فارغ التحصیلان این نوع دانشگاه‌ها، آینده شغلی بسیار خوبی دارند و در حال حاضر بسیاری از کارفرماها، فارغ التحصیلان دانشگاه‌های علمی کاربردی را به فارغ التحصیلان سایر دانشگاه‌ ها ترجیح می‌دهند. نکته این هست که این مدرک غالبا در آلمان مورد قبول است و امکان تحصیل در مقطع دکتری وجود ندارد.


دانشگاه ‌های هنر و موسیقی
نوع دیگری از مراکز آموزش عالی در آلمان، Kunst und Musik und Film Hochschule ها هستند. تعداد این دانشگاه ‌ها در آلمان حدودا 50 مرکز می‌باشد.

 

رشته های برتر تحصیلی در آلمان

پرطرفداران‌ترین رشته ‌های برتر تحصیلی آلمان برای دانشجویان بین‌المللی، مهندسی (شامل مهندسی مکانیک، خودرو و برق)، مدیریت، کامپیوتر، ریاضیات، علوم انسانی و هنر هستند. تحصیل در آلمان بسیار ارزانتر از برخی مقاصد دیگر است و به همین دلیل نیز آلمان خصوصا در سالهای اخیر به پرطرفدارترین مقصد تحصیلی برای ایرانیان تبدیل شده است.
تاریخچه تحصیلات و دانشگاه های آلمان بسیار غنی می باشد و در بسیاری از زمینه های تحقیقاتی این کشور پیشتاز است و به جرات می توان گفت که شیوه تدریس پژوهش‌محور از ابداعات دانشگاه های آلمان می باشد. کشور آلمان مانند انگلستان و آمریکا دارای بیشترین تعداد دانشگاه ها با رنکینگ جهانی می باشد.

دانشگاه های برتر آلمان

برخی از دانشگاه های برتر آلمان به شرح ذیل می باشد:

  • دانشگاه فنی مونیخ با رتبه اول کشوری در رنکینگ 64 جهانی جای دارد.
  • دانشگاه لودویگ ماکسیملیان مونیخ که رتبه دوم کشور را دارد، در جایگاه 66 جهان قرار دارد.
  • دانشکاه روبرت کارلز هایدلبرگ که رتبه سوم کشوری و رنکینگ68 را بدست آورده است.
  • دانشگاه فنی KIT که دارای رنکینگ 107جهان می باشد.
  • دانشگاه هامبولت برلین که دارای رنکینگ 120 جهان می باشد.
  • دانشگاه خصوصی برلین که رنکینگ 123 جهان را دارد.
  • دانشگاه فنی آخن که رنکینگ 146 جهان را دارد.
  • دانشگاه فرایبورگ که در رنکینگ 163 جای دارد.
  • دانشگاه فنی برلین که در رنکینگ 178 جای دارد.
  • دانشگاه ایبرهارد کارل که رنکینگ 173 جهان را به خود اختصاص داده است.

 

پذیرش ویزای تحصیلی آلمان

اولین قدم برای افرادی که قصد مهاجرت تحصیلی به آلمان و ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی در این کشور را دارند، اخذ پذیرش از یکی از دانشگاه های آلمان می باشد. در مقطع کارشناسی باید این نکته را در نظر داشت که از سال اخذ مدرک دیپلم نباید بیشتر از 4 یا 5 سال گذشته باشد. در واقع گپ تحصیلی برای اخذ پذیرش نکته مهمی است که متقاضیان مهاجرت تحصیلی به آلمان باید در نظر داشته باشند. برای ورود به دانشگاه های رایگان آلمان داشتن مدرک حداقل B1 زبان آلمانی مورد نیاز است و فرد متقاضی مهاجرت تحصیلی به آلمان در صورت اخذ پذیرش می بایست پس از ورود به آلمان ابتدا سطح زبان خود را تقویت کند و مدرک B2 زبان آلمانی را اخذ نماید و پس از آن می تواند وارد دانشگاه شود. برای ادامه تحصیل به زبان انگلیسی در مقطع کارشناسی در آلمان، فرد متقاضی باید حداقل مدرک آیلتس 6 را اخذ نماید. یکی از اصلی ترین شرایط پذیرش تحصیلی آلمان برای صدور ویزای دانشجویی، نامه تمکن مالی است که این نامه تمکن، نشان دهنده این موضوع است که دانشجو قادر به تامین هزینه های تحصیل و زندگی یک سال اول می باشد.
افرادی که دارای مدرک کارشناسی بوده و گپ تحصیلی آن ها بیشتر از 4 یا 5 سال نیست، می توانند برای مهاجرت تحصیلی به آلمان در مقطع کارشناسی ارشد اقدام کنند. دانشجویان بین المللی و متقاضیان مهاجرت تحصیلی به آلمان که مدرک کارشناسی خود را در آلمان اخذ نکرده اند، نیاز است که مدرک تحصیلی آن ها توسط یک دفتر بین المللی در آلمان به نام Akademisches Auslandsamt مورد ارزیابی با مدارک کارشناسی آلمانی قرار گیرد. داشتن مدرک زبان برای مقطع کارشناسی ارشد نیز یکی از اصلی ترین شرایط پذیرش تحصیلی آلمان می باشد و سطح دانش زبان آلمانی مورد نیاز کاملا به رشته مورد نظر تحصیلی بستگی دارد.
متقاضی مقطع دکتری باید در صورت داشتن رزومه قوی برای پیدا کردن یک استاد راهنما اقدام کند و پس از پیدا کردن استاد راهنما چند جلسه با وی مصاحبه خواهد داشت و پس از بررسی رزومه و مصاحبه ها، در صورتی که استاد راهنما فرد متقاضی را قبول کند، وی می تواند در مقطع دکتری پذیرش خود را اخذ نماید. ارائه حداقل 3 یا 4 مورد مقاله ISI، سابقه کارهای تحقیقاتی و پژوهشی، معدل بالا در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، مدرک زبان در سطح بالا و توصیه نامه و انگیزه نامه قوی از دیگر شرایط پذیرش و اخذ ویزای تحصیلی در مقطع دکتری می باشند.

 

هزینه تحصیل در دانشگاه های دولتی

اگر شما در مقطع کارشناسی بتوانید در دانشگاه های دولتی آلمان تحصیل کنید هر ترم فقط باید هزینه های ثبت نام و کارهای اداری که حدودا 300 یورو می باشد را پرداخت نمایید. اگر زمان تحصیل شما در مقطع کارشناسی بیشتر از 4 سال طول بکشد ممکن است با یک هزینه بلند مدت مواجه شوید که می تواند تا 500 یورو در هر ترم باشد. هزینه تحصیل کارشناسی ارشد، در صورتی که بعد از اتمام دوره کارشناسی به طور مستقیم به مقطع کارشناسی ارشد راه پیدا کنید، معمولا به صورت رایگان می باشد. در این مقطع تحصیلی هم مانند مقطع کارشناسی، مبلغ جزئی برای ثبت نام و کارهای اداری باید پرداخت شود که این مبلغ هم به دانشگاه بستگی دارد. هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد، برای کسانی که مدرک کارشناسی خود را در سایر نقاط جهان کسب کرده اند، ممکن است سالیانه حدودا 5000 یورو در دانشگاه های دولتی باشد.

هزینه تحصیل در دانشگاه های خصوصی

دانشگاه های خصوصی برای تامین هزینه های خود شهریه های بیشتری دارند که معمولا دانشجو هر ساله باید مبلغ 20,000 یورو پرداخت کند. هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد، برای کسانی که مدرک کارشناسی خود را در سایر نقاط جهان کسب کرده اند، ممکن است سالیانه حدودا 30,000 یورو در دانشگاه های خصوصی باشد.
هزینه تحصیل در آلمان در مقطع دکتری مبلغی حدودا 150 تا 170 یورو و یا 200 یورو برای پوشش هزینه های اداری، ثبت نام و سایر هزینه ها می باشد.
شهریه رشته های پزشکی در آلمان برای تحصیل در دانشگاه های خصوصی این کشور چیزی در حدودا 3000 تا 20,000 یورو در سال می باشد که میزان این مبلغ با توجه به مقطع و رشته تحصیلی دانشجو متفاوت خواهد بود. جهت اطلاعات بیشتر در مورد ویزای کار پزشک در آلمان کلیک کنید.

هزینه زندگی در آلمان

هزینه زندگی در آلمان به طور میانگین 700 تا 1000 یورو در ماه می باشد که قسمت عمده آن به اجاره خانه اختصاص می یابد. هزینه زندگی به عوامل مهمی چون میزان درآمد، شهر محل سکونت و سبک زندگی فرد بستگی دارد. بدیهی است زندگی در شهرهای بزرگ، هزینه های بیشتری را به همراه دارد. برخی جزئیات هزینه های زندگی در آلمان شامل موارد ذیل می باشد:

  • هزینه مسکن با توجه به نوع و مکان بین 340 تا 665 یورو می باشد (برای مثال مسکن در شهر مونیخ بسیار گران تر از لایپزیگ است)
  • هزینه خوراک و مایحتاج غذایی حدودا بین 150 تا 200 یورو می باشد
  • هزینه رفت و آمد با وسایل نقلیه عمومی با دریافت بلیط سالیانه، ماهانه30 یورو می‌باشد
  • هزینه بیمه سلامت 80 یورو است
  • هزینه پوشاک حدودا بین 40 تا 80 یورو است
  • هزینه کتاب و ملزومات آموزشی تقریبا 20 یورو می باشد
  • هزینه اینترنت، به طور میانگین حدودا 32 یورو می باشد

 در صورت وجود هر گونه ابهام در زمینه شرایط تحصیل در آلمان با مشاورین ویزاپلاس در ارتباط باشید.

 

نوشتن دیدگاه

 

مطالب این صفحه صرفا جهت اطلاع رسانی است. ویزاپلاس هیچ اقدامی در این خصوص ندارد.