مشاوره رایگان: 02122110460
تحصیل در ترکیه

تعداد دانشجویان بین المللی که تحصیل در ترکیه را انتخاب می‌کنند هر ساله افزایش قابل توجهی دارد که نشان دهنده محبوبیت این کشور به عنوان یک مقصد آموزشی عالی در بین دانشجویان بین المللی است. از دلایل و انگیزه‌های تحصیل در ترکیه برای دانشجویان بین المللی می‌توان به تحصیل با هزینه‌‌ای نسبتا ارزان همراه با کیفیت آموزشی بالا اشاره کرد. دانشگاه‌‌های ترکیه دارای اعتبار جهانی هستند که سطح آموزش‌های ارائه شده آنها بالاتر از استاندارد است و دارای اساتید موفق و سیستم آموزشی یکپارچه جهانی است. با توجه به این مزایا، دانشجویان به راحتی می‌‌توانند پله‌های ترقی را طی کنند و برای زندگی و حرفه خود آماده شوند. مدارک تحصیلی دانشگاه‌های ترکیه، در بسیاری از کشورهای اروپایی، آمریکایی و سایر نقاط جهان معتبر است. زبان آموزشی در دانشگاه‌های ترکیه عمدتا زبان ترکی است اما دانشگاه‌‌هایی نیز هستند که در آنها زبان‌های انگلیسی، فرانسه و آلمانی تدریس می‌شود.

اخذ ویزای تحصیلی ترکیه

مدارک تحصیلی که توسط دانشگاه‌های کشور ترکیه اعطا می‌شوند از اعتبار بالایی برخوردارند، به همین دلیل نیازی به معادل ‌سازی آنها وجود ندارد و قابل ارائه در تمام دانشگاه‌های معتبر جهان برای ورود به مقاطع بالاترند. دانشگاه‌‌های دولتی و خصوصی در ترکیه پیرو توافق ‌نامه بولونیا هستند و دوره‌‌های تحصیلی خود را مطابق با اروپا یکسان ‌سازی می‌‌کنند. تمام دانشگاه‌های ترکیه تحت نظارت شورای آموزش عالی ترکیه (YOK) می‌‌باشند. این امر تضمین می‌کند که تمام دانشگاه‎‌ها در سطح بین‌ المللی هستند و به تمام استانداردهای آموزشی پایبند می‌‌باشند. داوطلبان پس از اخذ پذیرش تحصیلی، می‌توانند نسبت به اخذ ویزای تحصیلی ترکیه اقدام کنند. فارغ التحصیلان می‌توانند با پیدا کردن شغل و تبدیل ویزای تحصیلی به ویزای کاری، اقامت پس از تحصیل ترکیه را بدست آورند.

اخذ پذیرش تحصیلی ترکیه

دانشگاه‌های ترکیه به دو دسته دانشگاه‌‌های دولتی و خصوصی تقسیم می‌شوند. اخذ پذیرش تحصیلی ترکیه، از هر دو دانشگاه ممکن است. برای ورود به دانشگاه‌‌های خصوصی باید شهریه پرداخت شود، این در حالی است که به غیر از هزینه ثبت ‌نام اولیه، ورود به دانشگاه‌های دولتی این کشور تقریبا رایگان است و تنها با شرکت در آزمون سراسری دانشگاه می‌‌توانید با پرداخت مبلغ ناچیزی وارد دانشگاه‌‌های دولتی شده و تجربه تحصیل در ترکیه را با شرایطی بسیار راحت تر و هزینه‌هایی بسیار کمتر بدست آورید. دانشگاه‌های کشور ترکیه از رنکینگ و رتبه بندی جهانی بسیار خوبی برخوردار می‌باشند و دانشجویان خارجی را برای ادامه تحصیل در دانشگاه‌های برتر کشورهای اروپایی و آمریکایی آماده می‌کنند. علاوه بر این، کنکور سراسری این کشور و پذیرفته شدن در رشته‌هایی چون زیر شاخه‌‌های پزشکی و تحصیل در ترکیه به مراتب آسان ‌تر از پذیرفته شدن در رشته‌‌های مشابه در ایران است.

تحصیل در ترکیه

خدمات ویزا پلاس در خصوص اعزام دانشجو به ترکیه

شرکت ویزا پلاس با داشتن سالها تجربه در امور پذیرش تحصیلی، بهترین خدمات پذیرش را به دانشجویان گرامی ارائه می‌دهد. این شرکت با اشراف کامل به دانشگاه‌ها و سیستم تحصیلی ترکیه، راه علاقمندان به تحصیل در این کشور را هموار می‌نماید. کارشناسان مجرب و با تجربه ویزا پلاس در تمامی مراحل اخذ پذیرش تا دریافت ویزای تحصیلی و اعزام دانشجو، آماده کمک رسانی و پاسخگویی به شما عزیزان می‌باشند. برای این امر، می‌توانید از طریق شماره‌های درج شده در پایین سایت با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

ترکیه

ترکیه کشوری آسیا اروپایی است. در طول تاریخ این کشور هم به عنوان سد و هم به عنوان پل بین دو قاره نقش‌ آفرینی کرده است. بیشتر این کشور در بخش آسیایی واقع گردیده که آسیای صغیر یا آناتولیا را شامل می‌شود. ترکیه از شمال با دریای سیاه، از شمال شرقی با عراق و سوریه، از جنوب غربی و غرب با دریای مدیترانه و دریای اژه و از شمال غربی با یونان و بلغارستان هم مرز است. پایتخت این کشور آنکارا است. آنکارا در شمال غربی کشور ترکیه و در 200 کیلومتری دریای سیاه واقع شده است. بزرگ‌ ترین شهر بندری آن استانبول است. ترکیه، از موقعیت استراتژیک بسیار خوبی برخوردار است. این کشور که از سه طرف توسط دریا احاطه شده است، با داشتن گذرگاه‌هایی همچون چناق‌قلعه و تنگه بوسفر از اهمیت بیشتری برخوردار است که موقعیت مهمی برای این کشور فراهم ساخته است. زبان رسمی مردم ترکیه، ترکی است اما زبان‌های ارمنی و کردی نیز در میان برخی از مردم و قوم‌ها رایج می‌باشد. پول رایج ترکیه لیر می‌باشد. در صورت نیاز به کسب اطلاعات درباره ثبت شرکت در ترکیه می توانید از مشاوره کارشناسان ویزاپلاس بهره مند شوید.

 

زندگی و کار در ترکیه

شرایط مطلوب اقتصادی این کشور باعث شده تا مردم از سطح رفاهی نسبتا خوبی برخوردار باشند و اختلاف طبقاتی چندانی نداشته باشند. عدم اختلاف طبقاتی در ترکیه باعث ارتقاء سطح فرهنگ مردم شده و ارتقاء سطح فرهنگ مردم باعث به وجود آمدن امنیت و آرامشی نسبی در سطح کشور شده است. همه این موارد بهانه‌‌ای برای ترغیب بسیاری از مردم جهان برای مهاجرت به این کشور شده است. اگر شما برای زندگی در ترکیه یکی از شهر‌های مدرن و اروپایی آن را انتخاب کنید، قطعا زندگی خود را با کیفیتی جهان اولی ادامه خواهید داد، ضمن اینکه هزینه‌ای بسیار پایین تر را به ‌نسبت کشور‌های اروپایی خواهید داشت. دولت ترکیه به دانشجویان اجازه کار داده است تا علاوه بر تامین هزینه‌های تحصیل و زندگی، بتوانند با بازار کاری این کشور آشنا شوند. مجوزهای کار دانشجویی باید زیر نظر وزارت امور داخلی ترکیه و پلیس مهاجرت این کشور صادر شود. در مقطع لیسانس، دانشجویان حدود 10 ساعت در هفته اجازه کار دانشجویی دارند. در مقطع کارشناسی ارشد، دانشجویان در هفته حدود 20 ساعت اجازه دارند به صورت پاره وقت در ترکیه کار کنند. طبیعتا افرادی که مسلط به زبان ترکی باشند راحت تر می‌توانند کار پیدا کنند. دانشجویان مقطع دکتری، در حدود 30 ساعت در هفته اجازه کار پاره وقت دانشجویی دارند. مدت زمان اعتبار مجوز کار دانشجویی بر اساس مدت زمان مجوز اقامت دانشجویی می‌باشد. در صورتی که دانشجو مجوز اقامت خود را تمدید نکرده باشد، مجوز کار دانشجویی برای وی صادر نمی‌شود.

 

سیستم آموزشی ترکیه

سال تحصیلی در نیمه‌های ماه سپتامبر (شهریور ماه) آغاز می‌شود و با برخی از تغییرات در مناطق حاشیه‌‌ای و حومه‌‌ها تا نیمه ماه ژوئن ادامه پیدا می‌‌کند. در بازه زمانی ماه‌‌های ژانویه و فوریه دو هفته تعطیلات زمستانی در مدارس وجود دارد. در ترکیه، موسسات آموزش عالی حداقل دو سال آموزش ارائه می‌دهند و دانشجویان را برای مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد یا دکتری آموزش می‌‌دهند. موسسات آموزش عالی شامل دانشگاه‌‌ها، کالج‌‌ها، موسسات، مدارس آموزش عالی، هنرستان موسیقی، هنرستآنهای آموزش عالی و مراکز پژوهشی می‌شوند. در سیستم آموزشی ترکیه، مقطع کارشناسی 4 سال و مقطع کارشناسی ارشد نیز در حدود 2 سال طول می‌کشد. دوره‌ کارشناسی ارشد به دو دوره‌ی پژوهش محور و آموزش محور تقسیم می‌شود. دوره‌‌های پژوهش محور شامل گذراندن دوره‌های خاص همراه با انجام و ارائه پایان ‌نامه می‌‌باشد. این درحالی است که دوره‌های آموزش محور شامل کلاس‌های تحصیلات تکمیلی و پروژه‌های ترمی می‌شود. مدت زمان تحصیل در دوره دکتری حداقل 4 سال است. رشته‌هایی همچون دندانپزشکی و دامپزشکی 5 ساله هستند و برای تحصیل در رشته پزشکی باید 6 سال زمان اختصاص داده شود.

دسته بندی مراکز آموزش عالی در سیستم آموزشی ترکیه

دانشگاه‌های ترکیه تحت نظارت سازمان آموزش عالی ترکیه هستند و برنامه‌‌های‌ آنها باید مرتبا مورد بررسی قرار گیرد.

  • دانشگاه‌‌های دولتی
    این دانشگاه‌‌ها اکثرا توسط دولت پایه‌گذاری شده‌اند و در نتیجه شهریه کمتری از دانشجویان دریافت می‌‌کنند. در این دانشگاه‌ها از زبان‌های ترکی، انگلیسی، آلمانی یا فرانسوی به عنوان زبان آموزشی استفاده می‌شود.
  • دانشگاه‌‌های خصوصی
    این دانشگاه‌‌ها معمولا شهریه بیشتری از دانشجویان دریافت می‌‌کنند اما در سطح بین ‌المللی فعالیت گسترده‌‌تری دارند و با صنعت همکاری‌های بیشتری دارند. زبان آموزشی در کلاسها و دوره‌های آموزشی اغلب انگلیسی است.

 

رشته های برتر تحصیلی در ترکیه

تحصیل در کلیه رشته‌های تحصیلی در ترکیه امکان پذیر است. رشته‌هایی مانند کشاورزی، هنر و علوم، علوم اقتصادی و مدیریتی، علوم آموزشی و تربیتی، مهندسی، حقوق، پزشکی و دندانپزشکی، دامپزشکی، علوم ارتباطات و معماری جزو رشته‌های برتر تحصیلی ترکیه می‌باشند.

دانشگاه های برتر ترکیه

برخی از دانشگاه های برتر ترکیه به شرح ذیل می باشد:

  • دانشگاه کوچ در رتبه اول کشور و در رنکینگ 451 جهان قرار دارد.
  • دانشگاه بیلکنت در رتبه دوم کشور و در رنکینگ 501 جهان قرار دارد.
  • دانشگاه سابانجی در رتبه سوم کشور و در رنکینگ 510 جهان قرار دارد.
  • دانشگاه فنی خاورمیانه در رنکینگ 591 دنیا قرار دارد.
  • دانشگاه بغازیچی در جایگاه 651 رنکینگ جهان جای دارد.
  • دانشگاه فنی استانبول رنکینگ 700 دنیا را به خود اختصاص داده است.
  • دانشگاه حاجت تپه در رنکینگ جهانی 800 جهان جای دارد.
  • دانشگاه آنکارا در رنکینگ 801 دنیا قرار دارد.
  • دانشگاه قاضی رنکینگ جهانی 1000 را داراست.
  • دانشگاه استانبول رنکینگ جهانی 800 تا 1000 را دارد.

 

پذیرش ویزای تحصیلی ترکیه

پس از اتمام دوره دبیرستان، فارغ التحصیلان وارد مرحله آزمون دو مرحله‌‌ای می‌شوند که از آنها به YOS و LYS و یا SAT یاد می‌شود. این آزمون برای این است که دانش آموز فارغ ‌التحصیل شده از دبیرستان اجازه ورود به دانشگاه پیدا کند. این آزمون هر سال توسط مرکزی به نام ÖSYM برگزار می‌شود و بسته به نمره آزمون و میزان علاقمندی متقاضی، وی را در یکی از دانشگاه‌‌ها یا مراکز آموزش عالی جای می‌‌دهد. متقاضیانی که نمرات بالاتری را کسب کنند وارد دوره‌‌های چهار ساله یا BA یا همان دوره کارشناسی (Bachelor’s Degree) می‌شوند اما کسانی که نمرات پایین‌تری را دریافت کرده‌اند به دوره‌های 2 ساله یا AA یا همان دوره کاردانی (Associate’s Degree) وارد می‌شوند.

چنانچه بخواهید در دانشگاه‌های ترکی زبان تحصیل کنید، باید مدرک آزمون تومر (TOMER) داشته باشید. تومر از معروف‌‌ترین و مهم‌ترین آزمون‌‌های ورودی دانشگاه‌‌های ترکیه برای زبان ترکی به شمار می‌‌آید. از طرفی، شرکت در آزمون تومر یکی از پیش‌‌ شرط‌های ورود به دانشگاه‌هایی که به زبان ترکی تدریس می‌شوند، است.

برای ورود به دانشگاه‌های ترکیه برای دانشجویان محلی و نیز دانشجویان بین ‌المللی آزمون‌هایی در نظر گرفته می‌شود که سطح زبان متقاضی در آن مورد سنجش قرار می‌‌گیرد. متقاضی می‌تواند پیش از شروع سال تحصیلی در کلاس‌‌های زبان شرکت کند. این درحالی است که متقاضی برای ورود زود هنگام خود به دوره‌های زبان ترکی، هزینه اضافه‌‌ای را پرداخت نخواهد کرد.

قبولی در آزمون دانشگاه‌ها و یا آزمون زبان ترکی، از فاکتورهای مهم پذیرش ویزای تحصیلی ترکیه می‌باشند. داوطلبان مقطع کارشناسی ارشد باید در آزمون ALES نمره قبولی کسب کنند. متقاضیان خارجی معمولا برای مقطع کارشناسی باید دارای دیپلم دبیرستان و برای مقطع کارشناسی ارشد دارای مدرک چهار ساله دانشگاهی باشند. در غیر این ‌صورت، باید مدرک معادل را از کشور خود دریافت کنند. ارائه ریز نمرات دانشگاه و یا مدرک فارغ ‌التحصیلی و مدرک مهارت زبان انگلیسی یا ترکی الزامی است. متقاضیان باید گواهی تمکن مالی داشته باشند که نشان دهد فرد داوطلب قادر به تامین هزینه‌های تحصیل و زندگی دانشجویی می‌باشد. درخواست پذیرش و هر مدرک اضافی دیگری باید پیش از موعد مقرر ارسال گردد، این تاریخ معمولا اول آگوست می‌‌باشد. دانشگاه‌های کشور ترکیه در صورتی به متقاضیان در مقطع PhD پذیرش تحصیلی می‌دهند که دارای مدرک زبان انگلیسی در حد آیلتس 6.5 به بالا و نمرات و معدل مناسب و دارای مقالات ISI باشند. همچنین مهم‌ترین نکته این است که یک نامه قبولی از یک استاد راهنما داشته باشند. داوطلبان مقطع دکتری، توسط آزمون صلاحیت ارزیابی می‌شوند. این آزمون مشابه آزمون MPHIL انگلستان است. کمیته صلاحیت، به بررسی پیشنهاد رساله دانشجو به دو صورت کتبی و شفاهی می‌پردازد. نتیجه این آزمون توسط کمیته صلاحیت بررسی می‌شود. پس از اتمام موفقیت ‌آمیز آزمون صلاحیت و دفاع از هدف پژوهش، دانشجویان می‌‌توانند دوره دکتری را آغاز کنند. در مدت زمان تحصیل، دانشجویان هر شش ماه به ‌طور منظم توسط این کمیته مرتبط ارزیابی خواهند شد که این امر به منظور بررسی فرایند کاری دانشجو در مقطع دکتری می‌‎باشد.

 

هزینه تحصیل در دانشگاه های دولتی

هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشگاه‌های دولتی ترکیه که زبان تدریس آنها انگلیسی می‌باشد 500 تا 1800 دلار و برای دانشگاه‌هایی که زبان تدریس آنها ترکی باشد 300 تا 800 دلار در سال می‌باشد.
هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه‌های دولتی، سالانه حدود 500 دلار است. هزینه‌های موسسات خصوصی به طور میانگین 13,000 دلار می باشد.
هزینه تحصیل در مقطع دکتری در دانشگاه‌‌های دولتی که به زبان انگلیسی تدریس می‌کنند، کمتر است و معمولا حدود 800 تا 1000 دلار در سال می‌‌باشد.

هزینه تحصیل در دانشگاه های خصوصی

هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشگاه‌های خصوصی از 5000 تا 20,000 دلار در سال متغیر است.
هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه‌های خصوصی به طور میانگین 13,000 دلار است.
هزینه تحصیل در مقطع دکتری در دانشگاه‌‌های خصوصی بیشتر است که سالیانه حدود 40,000 تا 53,000 دلار می‌باشد.

هزینه زندگی در ترکیه

هزینه تحصیل و زندگی از دیگر مواردی است که بر روی تصمیم دانشجویان به منظور تحصیل در خارج از کشور تاثیر می‌گذارد. در مقایسه با دیگر مقاصد دانشجویان بین‌المللی، ترکیه از شهریه سالیانه ارزان‌تری برخوردار است و هزینه‌های زندگی در این کشور به مراتب کمتر است. مخارج ماهیانه زندگی برای دانشجویان خارجی بین 500 تا 700 دلار می‌باشد که این مبلغ بسته به سبک زندگی دانشجو و میزان درآمد متغیر است.

برخی از هزینه‌های اساسی زندگی و اقامت در ترکیه شامل موارد زیر می‌شود:

  • هزینه اجاره آپارتمان یک خوابه در مرکز شهر 230 دلار است
  • هزینه اجاره آپارتمان یک خوابه در خارج شهر 146 دلار می‌باشد
  • هزینه خدمات شامل برق، سیستم گرمایش، خنک‌کننده، آب و زباله برای یک آپارتمان 85 متری 63 دلار می‌باشد
  • هزینه حمل و نقل عمومی ماهانه 30 دلار است
  • هزینه اینترنت 15 دلار است
  • هزینه باشگاه ورزشی برای هر بزرگسال ماهانه 24 دلار می‌باشد
  • هزینه کتاب و وسایل آموزشی حدود 100 دلار در ترم می‌باشد
  • هزینه خوراک و مواد غذایی حدودا ماهانه 200 دلار است
  • هزینه پوشاک ماهیانه 100 دلار می‌باشد

 

 

نوشتن دیدگاه

 

مطالب این صفحه صرفا جهت اطلاع رسانی است. ویزاپلاس هیچ اقدامی در این خصوص ندارد.