مشاوره رایگان: 02122110460
تحصیل در مالزی

یکی از امن ترین کشورهای آسیایی برای ادامه تحصیل کشور مالزی است. کشور مالزی دارای طبیعت بسیار زیبا می باشد. نیمی از کشور مالزی در جنوب شبه جزیره تایلند واقع شده است و به عنوان شبه جزیره مالزی شناخته می شود و بهترین دانشگاه های مالزی در این نیمه مالزی هستند. تحصیل در مالزی هم برای دانشجویان بین المللی و هم برای شهروندان کشور مالزی دارای کیفیت آموزشی بسیار خوبی می باشد. پیشرفت های چشمگیری که مالزی در این دهه اخیر داشته این کشور را به عنوان یکی از پرطرفدارترین کشورهای دنیا جهت تحصیل تبدیل کرده است. زبان تحصیل در اکثریت دانشگاه های مالزی زبان انگلیسی است. از نظر هزینه های تحصیل و هزینه های زندگی، مالزی جزو کشورهای متعادل و کم هزینه محسوب می گردد که افراد می توانند با کمترین هزینه ممکن در این کشور در معتبرترین دانشگاه های دنیا مشغول به تحصیل گردند. دولت مالزی متعهد به چشم انداز خود مبنی بر تبدیل کشور به تحصیلات با کیفیت بالا برای دانشجویان از سراسر جهان است.

اخذ پذیرش تحصیلی مالزی

همه دانشگاه ها و کالج های کشور مالزی دارای اعتبار جهانی هستند و در تمام دنیا مورد تایید می باشند. علاوه بر اعتبار بین المللی، دانشگاه های مالزی امکانات بسیار عالی با هزینه ای کم در اختیار دانشجویان قرار می دهند. دانشگاه ها بهترین امکانات آموزشی، خوابگاهی، ورزشی و اینترنت را با کمترین هزینه در اختیار دانشجویان قرار می دهند. طبق اعلام سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو)، مالزی یکی از ممتازترین کشورهای آموزش عالی برای دانشجویان بین المللی است. بررسی های یونسکو مالزی را به عنوان دوازدهمین مقصد برتر آموزش در جهان قرار داده است. وزارت تحصیلات عالی مالزی بر تمام نهادها نظارت می کند تا اطمینان حاصل شود آنها بالاترین استانداردها را رعایت می کنند و تحصیل در مالزی را برای مهاجران به بهترین شکل ارائه می دهند. همه این عوامل سبب رشد روز افزون شمار داوطلبین اخذ ویزای تحصیلی مالزی در سال های اخیر شده است. همچنین دانشجویان در دوران تحصیلی خود از خدمات بیمه درمانی بهره مند می شوند. نکته حائز اهمیت آن است که اکثر دانشگاه های مالزی مورد تایید وزارت علوم ایران می باشند. در صورت تحصیل در این دانشگاه ها متقاضیان مشکلی از بابت معادل سازی مدرک خود در ایران پیدا نخواهند کرد.

اخذ ویزای تحصیلی مالزی

نظام آموزش عالی مالزی به دو دسته خصوصی و دولتی تقسیم می گردد. در دانشگاه های دولتی بیشترین سهمیه پذیرش به دانشجویان بومی تعلق می‌گیرد و ظرفیت دانشگاه های دولتی برای جذب دانشجویان بین المللی محدود تر است. هزینه ها در دانشگاه های دولتی بسیار پایین تر از دانشگاه های خصوصی است اما اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه های دولتی بسیار سخت تر است. دانشگاه های خصوصی شامل دانشگاه های محلی و پردیس دانشگاه های خارجی هستند. آژانس صلاحیت مالزی MQA کیفیت کلیه حیطه های سیستم آموزشی را نظارت می کند. این مرکز تضمین کننده کیفیت و اعتباربخشی است و مسئولیت تضمین کیفیت موسسات عالی دولتی و خصوصی در مالزی را بعهده دارد. دولت مالزی تاکید زیادی بر افزایش تولید تحقیقاتی گذاشته است، لذا فرصت های زیادی برای دانشجویان بین المللی بوجود آورده تا بتوانند با اخذ پذیرش تحصیلی مالزی تحصیلات خود را در دانشگاه های دولتی و خصوصی این کشور سپری کنند.

 

تحصیل در مالزی

خدمات ویزا پلاس در خصوص اعزام دانشجو به مالزی

شما می توانید جهت پذیرش تحصیلی مالزی و اخذ ویزا با شرکت ویزا پلاس تماس بگیرید و درباره روند درخواست از کارشناسان ما راهنمایی بگیرید. کارشناسان این مجموعه می توانند به شما در انتخاب بهترین دانشگاه های مالزی و تمامی مراحل اخذ پذیرش تحصیلی کمک نمایند. ویزا پلاس علاوه بر ارائه مشاوره، مدارک شما را بررسی می نماید و ویزای تحصیلی را برای اعزام دانشجو به کشور مالزی دریافت می نماید. ویزا پلاس با داشتن کادری مجرب و سال ها تجربه در زمینه اخذ ویزای تحصیلی مالزی آماده پاسخگویی به کلیه سوالات شماست. برای این منظور می توانید از طریق شماره های مندرج در پایین سایت با ما تماس بگیرید.

مالزی

کشور مالزی در جنوب شرقی آسیا واقع است و پایتخت آن کوالالامپور است اما وزارتخانه ها و مراکز اداری آن در شهر تازه تاسیس پوتراجایا مستقر هستند. پایتخت این کشور جزو 10 شهر زیبای آسیا محسوب می شود. پنانگ، لنکاوی، جوهرباهرو و کوتاکینابالو از مهم ترین شهرهای مالزی هستند. این کشور با کشورهای تایلند، اندونزی، سنگاپور، برونئی و فیلیپین همسایه است. دو بخش متمایز مالزی از طریق دریای چین جنوبی از یکدیگر جدا شده اند که هر دو بخش غربی شبه جزیره مالزی و شرق مالزی دارای منظره بسیار مشابهی از دشت ‌های مرتفع ساحلی هستند که اغلب از تپه ها و کوهستان های جنگلی انبوه پوشیده شده اند. مالزی در نزدیکی خط استوا واقع شده است به همین دلیل آب و هوای استوایی بر آن حاکم است و پوشیده از جنگل های انبوه است. آب و هوای مالزی در تمام فصل های سال گرم و شرجی است. جمعیت مالزی حدود 32.7 میلیون نفر است. واحد پول مالزی رینگت می باشد و دین رسمی مردم آن اسلام است ولی معمولا علاوه بر اسلام چندین دین دیگر نیز در این کشور وجود دارد که افراد می توانند آزادانه از بین آنها انتخاب کنند. مالزی یکی از توسعه یافته ‌ترین کشورهای آسیای جنوب شرقی از نظر اقتصادی است که در عین حال از تنوع فرهنگی زیادی برخوردار است.

 

زندگی و کار در مالزی

بر اساس آمار در زمینه کیفیت زندگی در کشور مالزی، شاخص قدرت خرید مردم و شاخص بهداشت و درمان در سطح متوسط قرار دارد. از نظر شاخص هزینه ها و قیمت املاک به نسبت درآمد افراد در جامعه نیز تا حدی در سطح متوسط می باشد. مالزی امکانات مراقبت های بهداشتی عالی دارد. به طور کلی کیفیت زندگی در مالزی در سطح خوبی است.

بر خلاف کشورهای دیگر که به دانشجویان تنها تعداد ساعات مشخصی اجازه کار و کسب درآمد داده می شود، مالزی هیچگونه محدودیت ساعات کار برای دانشجویان را اعمال نکرده است. گرچه بر اساس قوانین دولت مالزی اجازه کار دانشجویی محدود می باشد و کلیه افرادی که ویزای دانشجویی در مالزی دارند می توانند فقط به صورت پاره وقت کار کنند. دانشجویان متقاضی کار در مالزی لازم است از اداره کار این کشور اجازه کار دریافت نمایند. کار در مالزی بدون اخذ این مجوز میسر نخواهد بود. همراهان دانشجویان نیز نمی توانند با ویزای همراه در مالزی کار کنند حتی اگر نخواهند در دانشگاه های مالزی تحصیل کنند، اما در صورتی که بتوانند کار پیدا کنند می توانند ویزای همراه را به ویزای کار تبدیل کنند و مشغول به کار شوند.

پس از تحصیل در مالزی بسته به طول مدتی که دانشجو در این کشور اقامت داشته است تا یک سال پس از فراغت از تحصیل به او اجازه می دهند در این کشور بماند و به دنبال کار بگردد. در صورت یافتن کار و پرداخت بیمه و مالیات و دریافت دستمزد، اقامتی 1 تا 5 ساله به وی داده می شود.

 

سیستم آموزشی مالزی

سیستم آموزشی مالزی منطبق با آخرین استانداردهای جهانی است. مدارک دانشگاه های مالزی در تمام دنیا مورد قبول هستند. مدت تحصیل در مالزی در مقطع کارشناسی بین 3 تا 4 سال می باشد. دانشجویان لیسانس باید حداقل 120 واحد درسی را بگذرانند. دوره فوق لیسانس در دانشگاه های مالزی حدود 1.5 تا 3 سال زمان می برد اما اغلب دانشجویان این مقطع تحصیلی را طی 2 سال به پایان می رسانند. این دوره به سه صورت در دانشگاه های مالزی ارائه می شود.

  • دوره آموزش محور: دوره ای که فقط به صورت کلاس و با گذراندن واحدهای تئوری در دانشگاه سپری می شود. دانشجویان با انتخاب واحد درسی برای هر ترم تحصیلی در کلاس های مربوطه شرکت می کنند. دانشجویان با کسب نمره قبولی موفق به اخذ مدرک فوق لیسانس می شوند.
  • دوره پژوهش محور: دوره ای که کاملا به صورت پژوهشی برگزار می شود و هیچ کلاسی ندارد. دانشجویانی که ادامه تحصیل به این روش را انتخاب می کنند می بایست هنگام ثبت نام یک طرح تحقیقاتی به دانشگاه ارائه دهند و نظر یک استاد راهنما را جهت نظارت بر تحقیق خود جلب کنند. در این روش برای دانشجویان کلاس درس برگزار نمی شود اما دانشگاه ها آزمایشگاه و کلیه امکانات را در اختیار دانشجو قرار می دهند.
  • دوره تلفیقی: دوره ای که تلفیقی از کلاس و طرح های پژوهشی است. در این روش دانشجویان نیمی از ترم تحصیلی را در کلاس های آموزشی شرکت می کنند و نیم دیگر را مشغول انجام کارهای تحقیقاتی می شود و در پایان ترم تحصیلی به دانشجو مدرک فارغ التحصیلی داده می شود.

مدت زمان تحصیل در مقطع دکتری در مالزی 5 سال می باشد. تحصیل پزشکی در مالزی نیز 5 ساله است. در سال سه بار می توان برای پذیرش از دانشگاه ها و کالج های مالزی درخواست داد. برای درخواست، فرد باید حداقل سه ماه قبل از شروع دوره درخواست و مدارک خود را ارسال کند. برای پذیرش ماه آوریل، متقاضی باید مدارک خود را تا فوریه ارسال کند، برای پذیرش ژوئن، متقاضیان می بایست مدارک خود را تا ماه آوریل ارسال کنند و برای پذیرش ماه نوامبر، مدارک متقاضی باید تا ماه سپتامبر ارسال شوند.

دسته بندی مراکز آموزش عالی در سیستم آموزشی مالزی

موسسات آموزش عالی مالزی به دو دسته تقسیم می شوند که شامل موسسات آموزشی دولتی و موسسات آموزشی خصوصی هستند. موسسات آموزش عالی دولتی مالزی شامل دانشگاه های دولتی، دانشگاه های پلی تکنیک و کالج ها هستند. همچنین موسسات آموزش عالی غیردولتی که بودجه دولتی دریافت نمی کنند شامل موسساتی با عنوان غیردانشگاهی مانند دانشکده های خصوصی، موسساتی با عنوان دانشگاه مانند دانشگاه های خصوصی و دانشکده های دانشگاهی و واحدها و شعبه‌ های دانشگاه های خارجی مانند شعبه دانشگاه موناش مالزی و دانشکده ناتینگهام در این کشور می شوند. ساختار وزارت آموزش عالی در مالزی مشتمل بر پنج بخش یا اداره است که شامل اداره آموزش عالی، اداره آموزش پلی تکنیک، اداره آموزش مدارس عالی، بخش مدیریت و بخش توسعه می شود. مدارک اعطایی از سوی تمام موسسات آموزش عالی مالزی باید با چارچوب صلاحیت آموزش مالزی یا MQF مطابقت داشته باشند. در قانون آموزشی مالزی تصریح شده است که یک دوره آموزشی باید حداقل اعتبارات را برای کسب صلاحیت اعطای مدرک علمی دارا باشد.

 

رشته های برتر تحصیلی در مالزی

تمامی رشته های تحصیلی در مالزی از کیفیت آموزشی قابل قبولی برخوردار هستند و داوطلبین می توانند به راحتی از بین ده ها رشته تحصیلی ارائه شده توسط دانشگاه های این کشور بنا به علاقه و بازار کار آن اقدام به گزینش نمایند. بیوتکنولوژی، پخش دیجیتال، تجارت الکترونیکی، خدمات اطلاعات آنلاین، پزشکی، مهندسی، مدیریت، علوم اجتماعی، زبان شناسی، معماری، هنر، منابع طبیعی، بازرگانی، مهندسی عمران، روابط بین الملل، مهندسی کشاورزی، روانشناسی، مهندسی نفت، کامپیوتر، طراحی داخلی، اقتصاد، گردشگری و جهانگردی و کلیه گرایش های مدیریت از جمله رشته های برتر تحصیلی در مالزی هستند.

دانشگاه های برتر مالزی

کشور مالزی دانشگاه های برتر بسیاری را در خود جای داده است که در سطح بین المللی مطرح هستند و به رنکینگ های بالای جهانی دست یافته اند. برخی از دانشگاه های برتر مالزی به شرح ذیل می باشد:

  • دانشگاه مالایا در رتبه اول کشور و در رنکینگ جهانی 70 قرار دارد.
  • دانشگاه پوترا در رتبه دوم کشور و در رنکینگ 159 جهان جای دارد.
  • دانشگاه ملی مالزی در رتبه سوم کشور و در جایگاه 160 رنکینگ دنیا قرار گرفته است.
  • دانشگاه علوم مالزی رنکینگ جهانی 165 را کسب کرده است.
  • دانشگاه صنعتی مالزی رنکینگ جهانی 217 را به خود اختصاص داده است.
  • دانشگاه UCSI در رنکینگ جهانی 442 قرار گرفته است.
  • دانشگاه صنعتی پتروناس در رنکینگ 482 دنیا جای دارد.
  • دانشگاه تیلور رنکینگ جهانی 511 را بدست آورده است.
  • دانشگاه علم و صنعت مالزی در رنکینگ 541 دنیا جای گرفته است.
  • دانشگاه اوتارا در رنکینگ جهانی 591 قرار دارد.

 

پذیرش ویزای تحصیلی مالزی

جهت تحصیل در مقطع کارشناسی شرط معدل دوران دبیرستان و پیش دانشگاهی برای دانشگاه های مالزی حائز اهمیت می باشد. جهت پذیرش در بعضی از دانشگاه ها شرط سنی وجود دارد و در بسیاری شرایط سنی مطرح نمی باشد. به طور کلی اگر سن متقاضی زیر 30 سال باش، شانس وی برای اخذ پذیرش تحصیلی مقطع کارشناسی بیشتر است. داشتن معدل بالای 17 دبیرستان و پیش دانشگاهی برای پذیرش از برخی دانشگاه های دولتی مالزی الزامی می باشد. پذیرش در بعضی از دانشگاه های مالزی نیازمند مدرک آیلتس 6 می باشد. داوطلبانی که مدرک زبان ندارند باید قبل از ورود به تحصیل در مقطع کارشناسی در دوره های زبان شرکت نمایند.

دانشگاه ها شرایط پذیرش متفاوتی را برای دوره های تحصیلات تکمیلی خواهند داشت، اما همه آنها در این مشترکند که برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد داشتن مدرک کارشناسی مرتبط الزامی است. شرط معدل برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه های ممتاز بالای 15 و در دیگر دانشگاه های مالزی بالای 14 می باشد. بیشتر مقامات دانشگاهی مالزی از متقاضیان سوابق علمی پژوهشی درخواست می کنند که حاکی از اشتیاق آنها به تحصیل در آن رشته مورد نظر و کشور مالزی باشد. بهتر است این سوابق با توصیه نامه استاد همراه باشد. در صورت لزوم، مدرک زبان مورد نیاز برای اخذ پذیرش کارشناسی ارشد در مالزی 6.5 است.

شرط معدل جهت تحصیل در مالزی در مقطع دکتری معدل بالای 15 می باشد و متقاضی باید تمام ریز نمرات مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد را ترجمه کند. داشتن حداقل یک استاد راهنما و مقالات علمی معتبر از دیگر شروط اخذ پذیرش تحصیلی در مقطع دکتری در مالزی هستند.

ارائه گواهی تمکن مالی، انگیزه نامه تحصیلی، معادل سازی و ترجمه تمامی مدارک جهت پذیرش ویزای تحصیلی مالزی برای تمامی مقاطع و رشته های تحصیلی ضروری است.

 

هزینه تحصیل در دانشگاه های مالزی

هزینه های دانشگاه های خصوصی و دولتی مالزی و کالج ها با توجه به رشته تحصیلی و موسسه محل تحصیل متفاوت است. به طور کلی هزینه تحصیل در دانشگاه های مالزی بسیار مقرون به صرفه تر از سایر کشورهای آسیایی و بعضا اروپایی است. شهریه شعبه های دانشگاه های خارجی معمولا بالاتر هستند. هزینه تحصیلی دوره لیسانس در دانشگاه های دولتی مالزی بین 1629 تا 2095 دلار در هر ترم است. برنامه های کارشناسی ارشد مالزی در مقایسه با سایر مقاصد تحصیلات تکمیلی بطور کلی مقرون به صرفه است. هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در مالزی 1625 تا 1860 دلار در هر ترم می باشد. این هزینه در دانشگاه های خصوصی 2328 تا 3492 دلار در هر ترم است. هزینه تحصیل در دانشگاه های دولتی مالزی در مقطع دکتری مبلغ 1630 تا 1850 دلار در هر ترم می باشد. این هزینه در دانشگاه های خصوصی مالزی مبلغ 2330 تا 2794 دلار در هر ترم می باشد.

هزینه زندگی در مالزی

هزینه زندگی در مالزی با توجه به شهر محل تحصیل متفاوت است. مسلما زندگی در پایتخت و شهرهای بزرگ هزینه های بیشتری برای دانشجویان خواهد داشت. کوالالامپور گرانترین شهر مالزی و پس از آن پنانگ در این دسته قرار می گیرد. هزینه زندگی هر شخص به سبک زندگی و میزان درآمد وی بستگی دارد. دانشجویان با اقامت در خوابگاه های دانشجویی می توانند از هزینه های خود بکاهند. به طور میانگین هزینه زندگی در مالزی برای هر فرد ماهانه بین 250 تا 550 دلار آمریکا متغیر می باشد.

برخی از هزینه های اساسی زندگی دانشجویی در مالزی به شرح ذیل است:

  • هزینه خوابگاه دانشجویی ماهانه بین 80 تا 185 دلار
  • هزینه خانه دانشجویی شریکی ماهانه بین 180 تا 350 دلار
  • هزینه اجاره آپارتمان یک خوابه در مرکز شهر 365 دلار
  • هزینه اجاره آپارتمان یک خوابه خارج از مرکز شهر 220 دلار
  • هزینه خدمات شامل آب، برق، سرمایش، گرمایش و زباله برای آپارتمان 85 متری 38 دلار
  • هزینه خوراک و مواد غذایی 120 دلار
  • هزینه پوشاک ماهانه حدود 19 دلار
  • هزینه خرید کتاب و وسایل آموزشی با توجه به رشته تحصیلی ماهانه 24 دلار
  • هزینه حمل و نقل ماهانه 23 دلار
  • هزینه اینترنت ماهانه 33 دلار
  • هزینه باشگاه ورزشی برای هر بزرگسال ماهانه 25 دلار
  • هزینه بیمه درمان با توجه به نوع پوشش 50 دلار

 

 

نوشتن دیدگاه

 

مطالب این صفحه صرفا جهت اطلاع رسانی است. ویزاپلاس هیچ اقدامی در این خصوص ندارد.