اقامت ترکیه با توجه به روش های ارزان دریافت پاسپورت و همچنین با توجه به شرایط اقتصادی و تجاری ترکیه مورد توجه مهاجران زیادی قرار گرفته است. اقامت ترکیه می تواند به وسیله خرید ملک در ترکیه، سرمایه گذاری در ترکیه، اجاره ملک در ترکیه و ثبت شرکت در ترکیه صورت پذیرد. ویزاپلاس در تمام مراحل انجام پروسه اقامتی با شما همراه خواهد بود.
اقامت در ترکیه
ترکیه کشوری زیبا و توریستی است که جزو ده کشور برتر جهان در جذب توریست محسوب می شود. حدودا از اوایل قرن 21 تا به امروز مردم زیادی قصد اقامت در ترکیه را دارند و تلاش می کنند بتوانند یکی از انواع اقامت ترکیه را دریافت کنند. کشور ترکیه با جذب ۳۰ میلیون گردشگر در سال، جزو ده کشور توریستی دنیا می باشد. موقعیت جغرافیایی خاص و قرار گرفتن بخشی از خاک این کشور در اروپا و بخشی در آسیا، این کشور را به قطب گردشگری در غرب آسیا تبدیل کرده است.
آب و هوای متنوع، برنامه ریزی گسترده و امکانات متنوع برای جذب توریست، این کشور را به یکی از محبوب ترین مقاصد گردشگری تبدیل کرده است. ترکیه یکی از کشورهای صنعتی در حال توسعه است که به عنوان کشور آسیا اروپایی شناخته می شود که فقط 3 درصد این کشور در اروپا قرار دارد.
شرایط اقامت در ترکیه
شرایط اقامت در ترکیه بستگی به تصمیم شما دارد، ابتدا باید مشخص کنید که قصد شما از دریافت اقامت در ترکیه چیست؟ اقامت در ترکیه به دو دسته تقسیم می شود : اقامت موقت و اقامت دائم که اقامت موقت در ترکیه بسیار ساده بوده و می توانید در عرض یک هفته الی یک ماه آن را اخذ نمایید که به مدت 90 روز می توانید در ترکیه بدون هیچگونه فعالیت اقتصادی فعالیت کنید. اما برای دریافت اقامت دائم بسته به انتخاب شما متفاوت بوده و راه های اخذ اقامت متفاوت است که حداقل به سه سال زمان نیاز دارید.
اخذ اقامت ترکیه
برای اخذ اقامت ترکیه طبق قوانین این کشور باید یک سری اصول را رعایت کنید. طبق قوانین کشور ترکیه افرادی که می خواهند برای اقامت دائم ترکیه اقدام کنند باید از سلامت روحی و جسمانی کامل برخوردار باشند و هیچ نوع سابقه ی بیماری نداشته باشند و توانایی مالی مناسبی داشته باشند. در حالت کلی برای اخذ اقامت ترکیه نیاز به گواهی سوء پیشینه و تمکن مالی 6000 دلاری برای اجاره یا خرید ملک در ترکیه است. اما اگر نیاز به اقامت موقت دارید ساده ترین راه دریافت اقامت توریستی است که در کوتاه ترین زمان برای شما صادر می شود. برای دریافت اقامت توریستی 90 روزه متقاضیان ایرانی نیازی به دریافت ویزا برای این نوع اقامت ندارند و می توانند به مدت 3 ماه در سال بدون نیاز به ویزا در کشور ترکیه اقامت داشته باشند.
اقامت دائم ترکیه
برای دریافت اقامت دائم ترکیه راه های زیادی وجود دارد که می توانید از طریق آنها اقامت های گوناگونی دریافت کنید. اقامت های دائم کمی زمان بر است و به نوع اقامت بستگی دارد به طور میانگین دریافت اقامت دائم از سه تا پنج سال طول می کشد تا بتوانید اقامت ترکیه را بگیرید. در ادامه به انواع آن اشاره می کنیم:
اخذ اقامت ترکیه از طریق تحصیل
متقاضیان برای اخذ اقامت ترکیه از نوع تحصیلی و دانشجویی ابتدا باید در آزمون تومر شرکت کنند. این آزمون مربوط به زبان ترکی است افرادی که بتوانند از این آزمون نمره قبول کسب کنند می توانند پس از ثبت نام در دانشگاه های معتبر ترکیه برای دریافت اقامت دائم ترکیه اقدام نمایند.
اخذ اقامت ترکیه از طریق کار
این درخواست تنها در صورتی قابل قبول خواهد بود که در کشور ترکیه هر فردی با توجه به تخصص های خود بتواند با پاسپورت ترکیه ای مشغول کار باشد. پس از استخدام به فرد متقاضی ویزای موقت یک ساله داده خواهد شد که در صورت رضایت و ادامه همکاری، این قرارداد هر سال تمدید می گردد. در صورتی که قرارداد کاری و ویزای موقت 5 سال پیاپی تمدید شود پس از 5 سال به فرد متقاضی اقامت دائم ترکیه داده شد.
اخذ اقامت ترکیه از طریق ثبت شرکت و سرمایه گذاری
پس از سرمایه گذاری و اخذ اقامت از طریق ثبت شرکت در ترکیه می توانید به دریافت اقامت موقت یک ساله دست یابید. افراد می توانند با سرمایه گذاری در ترکیه به مدت 5 سال، اقامت ترکیه از نوع دائم را به دست آورند. فعال بودن شرکت و یا جاری بودن سرمایه گذاری و سرمایه در گردش متقاضی در طول این 5 سال بسیار مهم است.
اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج
افراد می توانند از طریق ازدواج با یک شهروند ترک اقامت ترکیه را دریافت نمایند. فرآیند اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج امکان دارد ۳ تا ۵ سال طول بکشد و در طول این مدت همانند کشورهای دیگر پلیس ترکیه تحقیقاتی را مبنی بر صوری بودن یا نبودن ازدواج صورت گرفته ما بین طرفین انجام می دهد.
اخذ اقامت ترکیه از طریق خرید ملک
با اجاره ملک در ترکیه می توانید اقامت یک ساله این کشور را دریافت کنید، درصورتی که می خواهید در یکی از شهرهای کشور ترکیه زندگی کنید پس از اجاره ی آپارتمان و یا خرید ملک با ارائه مدارک خود مبنی بر همین امر می توانید اقامت یک ساله در ترکیه را به دست آورید. متقاضیان پس از گذراندن 5 تا 8 سال و تمدید قرارداد ملک خود در این کشور، اقامت دائم ترکیه را اخذ می کنند.
مراحل گرفتن اقامت ترکیه
مراحل گرفتن اقامت ترکیه ابتدا عدم سوء پیشینه گرفته می شود که در سه سال اخیر مشکلی نداشته باشید. برای اقامت دائم باید بصورت متوالی هر ساله آن را به مدت پنج سال تمدید کنید و در صورت ورود و خروج از کشور هشت سال زمان می برد تا اقامت دائم را دریافت کنید. داشتن درآمد کافی و توانایی تامین هزینه های خود از مهمترین مواردی است که باید به آن توجه کنید. داشتن بیمه درمانی و پایبندی به قوانین و نظم عمومی ترکیه و عدم تهدید امنیت عمومی از مراحل گرفتن اقامت ترکیه می باشد.
هزینه اقامت در ترکیه
یکی از مهم ترین اطلاعاتی که برای زندگی در هر کشوری باید بدانید هزینه زندگی در آن کشور است. هزینه اقامت در ترکیه کاملا شخصی بوده و بسته به سن افراد متغیر است اما به طور متوسط هزینه ها بین 2500 تا 3000 لیر می باشد. هزینه اقامت بستگی به نوع اقامتی که می خواهید در کشور ترکیه بگیرید دارد. میزان درآمد عمومی در ترکیه برای افراد خارجی بسته به تخصص شما از 1000 لیر تا 5000 لیر متغیر است. برای اینکه بهتر با هزینه ها آشنا شوید در ادامه به قسمتی از هزینه ها اشاره می کنیم:
هزینه گرفتن اجازه اقامت ترکیه
مجموع هزینه اقامت کوتاه مدت در ترکیه به تومن برای بزرگسال بین 2 تا 3 میلیون تومان متغیر است.
هزینه خرید یا اجاره خانه در ترکیه
با وجود بالارفتن قیمت لیر در ایران ، هنوز هزینه خرید و اجاره خانه در ترکیه به نسبت پایین تر از ایران است. شما با ماهیانه 5 میلیون تومان میتوانید آپارتمانی 2 خوابه در قسمت اروپایی با تجهیزات کامل داشته باشید. پول رهن دریافتی معادل دو برابر کرایه ماهیانه آپارتمان است.
هزینه خوراک در ترکیه
هزینه های خوراک در ترکیه به نسبت ایران کمی بالاتر بوده و بطور متوسط برای یک خانواده 2 نفره، هزینه مواد سوپرمارکتی هفته ای 200 لیر است. به عنوان مثال گوشت قرمز حدود کیلویی 90 هزارتومان، مرغ کامل 30 هزار تومان و نان دانه ای 2600 تومان می باشد.
هزینه پزشکی در ترکیه
هزینه های پزشکی و خدمات درمانی در صورت داشتن بیمه تقریبا مثل ایران است اما با کیفیت بهتر ارائه می شود.
هزینه تحصیل در ترکیه
هزینه ی تحصیل در دانشگاههای دولتی ترکیه برای شهروندان ترک رایگان ولی خارجی ها باید هزینه پرداخت کنند اما این هزینه رقم بسیار پایین و معقولی است و برای رشته های غیر عملی حدود سالی 2000 لیر است.
مزایای اقامت ترکیه
اولین مزیتی که باید به آن دقت کرد اخذ پاسپورت ترکیه ای است که به شما اجازه سفر به 90 کشور جهان بدون اخذ ویزا را می دهد. مدت اقامت در این کشورها بدون ویزا بین 90 تا 120 روز است. از مزایای دیگر اقامت ترکیه امکان باز کردن حساب بانکی است که اجازه ی دریافت وام و تسهیلات خرید مسکن و خودرو را به شما می دهد. مزیت دیگر که می توان به آن اشاره کرد، امکان دریافت شماره تماس بین المللی برای افرادی است که برای خود کسب و کاری در این کشور به راه انداخته اند.
اقامت ترکیه برای ایرانیان
یکی از دلایل مهاجرت به کشور دیگر وضعیت اقتصادی است که اکثر افرادی که در بازارهای بین المللی فعال هستند اقامت کشور دیگری را دارند تا بتوانند از تحریم ها عبور کنند. اما مهمترین نکته فرهنگ ترکیه است که بسیار نزدیک به فرهنگ ایرانیان است و اولین مقصد برای مهاجران ایرانی است که به ترکیه سفر می کنند. ترکیه کشوری کوهستانی و به مراتب پر آب است و اکثر افرادی که اقامت ترکیه را می خواهند بگیرند، شهر استانبول را برای زندگی انتخاب می کنند زیرا پیشرفته ترین و پر امکانات ترین شهر ترکیه می شود.
اقامت در ترکیه یکی از روشهای مهاجرتی است که به تازگی به دلیل مشکلات داخلی و محدودیتی که وجود دارد و همچنین مناسب بودن شرایط این کشور برای مهاجران، مورد توجه افراد زیادی قرار گرفته است. ترکیه کشوری است که بخشی از آن در خاورمیانه و بخشی از آن در قاره اروپا قرار دارد و همچنین باید این موضوع را همین الان در نظر داشته باشید که این کشور علاقه زیادی دارد که به اتحادیه اروپا بپیوندد. فرهنگ این کشور نیز به دلیل قرار گیری بین خاورمیانه و اروپا دارای ویژگی های خاصی است که در هیچ کجای جهان نمیتوان پیدا کرد. سفر به ترکیه و یا اقامت در ترکیه یکی از گزینه های پیش رو برای ایرانیان است و هر ساله افراد زیادی به این کشور سفر می کنند. برای اقامت در ترکیه راههای مختلفی وجود دارد که در ادامه این روش ها را در اختیار شما میگذاریم:
- اقامت بشر دوستانه ترکیه
- اقامت بلند مدت در ترکیه
- اقامت کوتاه مدت در ترکیه
- اقامت دانشجویی ترکیه
- گرفتن اقامت ترکیه با سرمایه گذاری یا ثبت شرکت
- ازدواج با یکی از اتباع ترکیه
- خرید ملک در کشور ترکیه
- اجاره ملک در ترکیه و گرفتن اقامت توریستی
در ادامه با ویزا پلاس همراه باشید، تا اطلاعات مفیدی را در خصوص ترکیه، مردم این کشور، فرهنگ، زبان و... آنها در اختیار شما قرار میدهیم.
کشور ترکیه
ترکیه دارای بخش اروپایی و بخش آسیایی می باشد و در بخش آسیایی با کشورهای سوریه، عراق، گرجستان، ارمنستان، جمهوری آذربایجان و ایران؛ و در بخش اروپایی با کشورهای بلغارستان و یونان همسایه است. از طرفی در اطراف این کشور دریاهایی مانند مدیترانه، اژه، مرمره و دریای سیاه قرار دارند که باعث شده میزان مرز آبی موثر این کشور افزایش پیدا کند و به این صورت تنگه های داردانل و بسفر در اختیار این کشور قرار گرفته است. آب و هوای خوب و متنوع در این کشور پهناور در طول تاریخ باعث شده است که تمدن های زیادی در نزدیکی آن شکل بگیرد و همین آثار تاریخی زیادی را از گذشتگان در این کشور به جا گذاشته است، از همین رو امروزه شاهد ورود گردشگران زیادی از سراسر جهان به این کشور هستیم که از آب و هوا، دیدنی های تاریخی و طبیعی این کشور بازدید میکنند و باعث رونق صنعت گردشگری در این کشور شده اند. ترکیه به عنوان کشوری تقریبا کوهستانی و پر بارش شناخته می شود و همین باعث رونق دامداری و کشاورزی در بخشهایی از این کشور شده است و از سوی دیگر موقعیت جغرافیایی این کشور به دلیل ارتباط مستقیم با قاره اروپا بسیار مناسب است.
زبان مردم ترکیه
زبان مادری مردم ترکیه همانطور که همه میدانند "ترکی" است که یکی از زبانهای قدیمی در جهان به شمار میرود. این زبان علاوه بر ترکیه در بخشهایی از اروپا که نزدیک به ترکیه هستند و همچنین بخشهایی از خاورمیانه توسط مردم استفاده می شود. در ضمن بهتر است که این نکته جالب را به یاد داشته باشید که زبانهای ترکی اویغوری، ترکی قرغیزی، ترکی ترکمنی و ترکی آذربایجانی به عنوان زیر شاخه های زبان ترکی شناخته می شوند. زبان ترکی که امروز به عنوان زبان رسمی مردم ترکیه شناخته می شود، ابتدا در اواخر قرن 11 توسط سلجوقیان به آناتولی رسید و کم کم (مانند سایر زبانهایی که در حال ارتقاء هستند) لغاتی از زبانهای عربی، فارسی، فرانسوی و انگلیسی وارد زبان آنها گردید. این زبان تا قبل از سال 1928 با خط عربی نوشته میشد، اما بعد از اعلام جمهوری در این کشور الفبای لاتین را جایگزین الفبای عربی کردند و از آنجایی که زبان ترکی به داشتن آواها و حروف صدادار معروف است، کلمات را در این زبان با استفاده از علامت فنوتیکی می نویسند. زبان ترکی مورد استفاده در ترکیه را به نام زبان ترکی استانبولی نیز میشناسند، پس در صورتی که به دنبال یادگیری این زبان هستید باید بدانید که زیر شاخه ترکی استانبولی، از زبان ترکی را باید یاد بگیرید.
خصوصیات مردم ترکیه
مردم ترکیه اکثرا مسلمان هستند و می توان گفت بخش عمده ای از فرهنگ آنها مانند ما ایرانیان از این دین ریشه گرفته است. این مردم به سنت های خود که برخی از آنها با ایرانیان مشترک است پایبند هستند و به همین دلیل است که معمولا ایرانیان در زمان رابطه با مردم این کشور زیاد دچار مشکل نخواهند شد. این کشور دارای 82 میلیون نفر جمعیت دارد که در صد سال اخیر دستخوش تغییرات فرهنگی شدیدی که از سمت اروپا به این کشور رسیده قرار گرفته است و می توان گفت مانند کشور خودمان روز به روز پایبندی به سنت ها کمتر و کمتر می شود. برای اقامت در ترکیه شما باید با رفتار و خلق و خو مردم ترکیه آشنا شوید تا بتوانید با آنها راحت تر ارتباط برقرار کنید؛ یکی از نکات اصلی که حتما باید به یاد داشته باشید این است که مردم ترکیه معمولا به زبانی به جز ترکی مسلط نیستند و بهتر است که بتوانید از پس سلام علیک کردن، خداحافظی کردن و... بر بیایید، تا بهتر متوجه نیازهایتان شوند. در ضمن بهتر است به یاد داشته باشید که مردم ترکیه دوست دارند که در مورد فرهنگ و تاریخ کشورشان صحبت شود و از این کار لذت میبرند.
ادیان و مذاهب ترکیه
مذاهب زیادی در ترکیه در جریان نیست و طبق آماری که از مردم این کشور گرفته شده است 80 درصد آنها مسلمان سُنی هستند، 19.8 درصد شیعه و 0.2 درصد مسیحی و یهودی می باشند. شیعیان ساکن در این کشور که بیشتر در نزدیکی مرزهای کشورهای شیعه زندگی میکنند اکثرا از ایران و سایر قسمتهای شیعه نشین به این کشور مهاجرت کرده اند. دین اسلام در اوایل قرن 11 میلادی وارد ترکیه شد و افراد زیادی را به خود جذب کرد و قبل از آن مذهب مردم مسیحیت بود. یکی از موارد دیگری که به قوی شدن اسلام در ترکیه کمک فراوانی کرد حکومت کردن عثمانی بر روی تعداد زیادی کشور مسلمان بود که باعث پیشرفت بیشتر این دین در ترکیه شد. در سال 1924 که اولین قانون اساسی این کشور نوشته شد، دین اسلام به عنوان دین رسمی کشور معرفی گردید. البته این مورد را باید در نظر داشته باشید که این کشور در سال 1928 اصلاحاتی روی قانون اساسی خود انجام داد و طی آنها سیاست به طور کلی از دین جدا شد و دولت ترکیه از آن روز به بعد هیچ کنترلی روی دین ندارد و از سوی دیگر دین اسلام نیز از حکومت ترکیه جداست.
جاذبه گردشگری ترکیه
گردشگری در ترکیه یکی از پر رونق ترین و پرسودترین منابع درآمدی ترکیه است و هر ساله افراد زیادی به این کشور زیبا مسافرت می کنند، همین موضوع موقعیت های زیادی را در اختیار کسب و کارهای مختلفی میگذارد و از طرفی درآمد ارزی کشور نیز بالاتر می رود. ترکیه کشوری پهناوری است و دارای دیدنی های طبیعی بسیار متنوعی است و به همین صورت شما در هر فصل که به این کشور بروید می توانید قسمت مورد علاقه خود را پیدا کنید. به عنوان مثال در تابستان می توانید به قسمت های کوهستانی این کشور بروید و از سوی دیگر در فصل های سرد سال در کنار ساحل دریای مدیترانه از آب و هوای معتدل مدیترانهای لذت ببرید. شهرهای ترکیه نیز از نظر گردشگر پذیر بودن در جایگاه خوبی قرار دارند و استانبول، آنتالیا، بدروم، مارماریس و... شهر هایی هستند که برای گردشگران بسیار جذاب هستند.
مورد بعدی که باید در مورد ترکیه به یاد داشته باشید تاریخ و پیشینه قدیمی آنهاست که باعث شد در این کشور آثار تاریخی زیادی ببینید که در نوع خود بسیار جالب و بی نظیر هستند، این آثار تاریخی از هزاران پیش در قسمت های مختلف ترکیه پراکنده شده اند و شما می توانید از آنها دیدن کنید.
اقتصاد ترکیه
اقتصاد ترکیه در شرایط خوبی قرار دارد، به گونه ای که برخی کارشناسان عقیده دارند که این کشور از نظر اقتصادی در بین کشورهای رو به رشد می باشد و همچنین می توان آن را به عنوان ششمین اقتصاد برتر اروپا در نظر گرفت. در سالهای اخیر این کشور توانسته است با جذب سرمایه گذاران بین المللی پیشرفت های چشمگیری داشته باشد، که در ادامه برخی از عناوینی که ترکیه در دنیای اقتصاد به خود اختصاص داده است را بررسی می کنیم: "بزرگترین بازار نوظهور اروپا، ششمین صادر کننده پوشاک در جهان، ششمین تولید کننده سیمان در جهان، دومین تولید کننده شیشه دنیا، هفتمین تولید کننده آهن و فولاد اروپا، سیزدهمین اقتصاد برتر جهان، اولین تولید کننده کود مصنوعی در اروپا" درآمد به دست آمده در زمینه هایی که گفتیم بخشی از درآمدهای این کشور است و جالب است بدانید که ترکیه بیشترین درآمد خود را از صنعت گردشگری دارد.
یکی از نکاتی که باعث شده افراد زیادی ترکیه را محل مناسبی، برای سرمایه گذاری، مهاجرت و اقامت بدانند اقتصاد رو به رشد است که در طول زمان نیز این روند رشد را حفظ کرده است، البته در صورتی که قصد اقامت در ترکیه را دارید باید به یاد داشته باشید که حتما با اقتصاد این کشور و قوانین مرتبط با آن باید بیشتر آشنا شوید.
آب و هوای ترکیه
آب و هوا در ترکیه در قسمت های مختلف این کشور متفاوت است، چرا که ترکیه از نظر جغرافیایی دارای پستی و بلندی های زیادی است و به طور کلی میتوان گفت که 4 منطقه آب و هوایی دارد:
- قسمت مرکزی فلات آناتولی که دارای آب و هوای خشک قارهای است.
- قسمت شرقی و شمال شرقی این کشور دارای اب و هوای کوهستانی می باشد.
- سواحل دریای سیاه دارای زمستان های معتدل و مرطوب و تابستان های گرم و شرجی است.
- قسمت جنوبی این کشور در کنار مدیترانه واقع شده و دارای آب و هوای مدیترانه ای می باشد.
در فصل های سرد سال، اختلاف دمای بسیار زیادی بین قسمت های ساحلی و کوستان های داخلی این کشور وجود دارد و از سوی دیگر قسمت های شرقی این کشور که در همسایگی با ایران، ارمنستان و جمهوری اذربایجان است، زمستان های سردتری نسبت سایر قسمتهای این کشور دارد. کشور ترکیه دارای آب و هوای چهار فصل است و به همین دلیل در هر زمانی که به این کشور سفر کنید قطعا می توانید به مکانی بروید که آب و هوایی دلنشین داشته باشد، اما این نکته را از یاد نبرید که اگر قصد رفتن به شهر مشخصی را دارید، از قبل در مورد آب و هوای آن شهر در زمان مورد نظر خود تحقیق کنید.
ویزا پلاس به عنوان یکی از با تجربه ترین شرکت ها در امر مهاجرت به ترکیه و اقامت در ترکیه، همیشه در کنار افرادی بوده است که قصد دارند با شروعی دوباره در این کشور، زندگی خود را از نو بسازند. شما می توانید برای دانستن جزئیات بیشتر در مورد اقامت در ترکیه با شماره های زیر تماس گرفته و سوالات خود در خصوص مهاجرت به ترکیه را از متخصصین با تجربه ما بپرسید.