تغییرات جمعیتی گسترده ایی در آلمان در حال شکل گیری است. با افزایش امید به زندگی، تعداد جمعیت مسن در جامعه در حال بالا رفتن است و طبیعی است که میزان نیاز به خدمات سرپایی و بستری در بیمارستان افزایش می یابد. از سوی دیگر، بیمارستان ها، خانه های سالمندان و ارائه دهندگان خدمات مراقبتی، شرایط و نحوه استخدام را روز به روز سخت تر میکنند تا بتوانند پرستاران ماهرتری استخدام کنند. از این رو سیاست های مهاجرتی این کشور، زمینه اخذ ویزای کار پرستاری در آلمان را فراهم نموده است. بر اساس آمار انتشار یافته از سوی وزارت بهداشت آلمان، این کشور تا اواخر سال 2020 به بیش از 84,000 پرسنل پرستاری و کادر پزشکی نیاز خواهد داشت. قوانین کار به پرستارانی که ویزای کار پرستاری در آلمان را دارند، اجازه کار حداکثر 8 ساعت در روز و 48 ساعت در هفته را می دهد و تحت شرایط خاصی، هفته کاری در آلمان ممکن است تا 60 ساعت هم افزایش یابد. به دلیل بار کاری سنگین پرستاران در کشور آلمان، از سال 2006، اضافه کاری پرستاران به میزان 10 الی 20 درصد بیشتر از زمان کار روزانه مورد موافقت قرار گرفته است. بر اساس قوانین کار آلمان، کارفرماها در آلمان مسئول تهیه محیط کاری ایمن و سالم برای پرستاران می باشند. بر همین اساس، پرستاران ثبتی در این کشور دقیقا در سن 67 سالگی بازنشسته می شوند. در آلمان، هزینه های تامین اجتماعی پرستاران به طور مساوی توسط کارفرما و کارمند (1.275%) و مابقی توسط دولت آلمان پرداخت می شود.
شرایط اخذ ویزای کار پرستاری در آلمان
شرایط اخذ ویزای کار پرستاری در آلمان بسته به مدرک و سابقه کار افراد متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال افرادی که مدرک پرستاری خود را از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، آمریکا و کانادا دریافت نموده باشند مورد تایید دولت آلمان خواهد بود. ولی افرادی که از کشورهای دیگر مدرک پرستاری خود را دریافت نموده اند می بایست با شرکت در دوره های پرستاری، مدرک خود را با استانداردهای کشور آلمان معادل سازی نمایند. شما عزیزان می توانید برای کسب اطلاعات درباره شرایط ثبت شرکت در آلمان و اخذ ویزای این کشور با کارشناسان ویزاپلاس تماس بگیرید.
متقاضیان ملزم به شرکت در دوره آموزشی 100 الی 800 ساعته جهت آشنایی تخصصی با رشته مربوطه هستند. البته این مقدار ساعت با توجه به ریز نمرات و مقدار سابقه کاری افراد مشخص خواهد شد. داشتن حداکثر شرایط سنی 45 سال و حداقل مدرک زبان B2 آلمانی، از دیگر شرایط اخذ ویزای پرستاری آلمان می باشند.
در حال حاضر اخذ ویزای پرستاری آلمان به دو روش امکان پذیر خواهد بود. در هر کدام شرایط اخذ ویزای کار پرستاری در آلمان متفاوت است ولی موضوع مشترک بین این دو روش که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، تائید مدارک پرستاران و دانش زبان آلمانی این افراد خواهد بود. به طور کلی، روش های اخذ ویزا به شرح ذیل می باشد:
- پیشنهاد شغلی از کارفرما (job offer)
- ویزای جستجوی کار (job search)
بدون شک اخذ ویزای کار پرستاری در آلمان به واسطه پیشنهاد شغلی، نسبت به ویزای جستجوی کار از مزایای بی شماری برخوردار خواهد بود. یکی از مهم ترین مزایای مهاجرت پرستاران به آلمان از طریق پیشنهاد شغلی، ورود سریع افراد به بازار کار این کشور می باشد. افرادی که از طریق ویزای جستجوی کار آلمان به این کشور مهاجرت می نمایند می بایست نظر کارفرمایان را برای استخدام جلب نمایند که این موضوع می تواند از طرفی هزینه بر باشد و از سوی دیگر مدت زمان مشخصی برای دستیابی به موقعیت شغلی مورد نظر وجود دارد.
اخذ اقامت کاری پرستار در آلمان
بعد از 4 الی 5 سال اشتغال، در صورت پرداخت مالیات، ثبت بیمه و همچنین رعایت قوانین کار، می توانید جهت اخذ اقامت دائم آلمان اقدام نمایید. بعد از اخذ اقامت کاری آلمان که همان اجازه کار در آلمان است، به شما بلوکارت آلمان خواهند داد که مدت انقضای آن 4 سال هست منتها 3 سال را باید کامل پر کنید. ما در ویزاپلاس برای این که بدانید چگونه ویزای کار آلمان را بگیریم و در نهایت بلوکارت آلمان را اخذ کنیم مطالب مفیدی قرار داده ایم. شما می توانید با مشاوران ما در تماس باشید تا آن ها شما را آگاه کنند و به شما راهنمایی بدهند.
بعد از منعقد شدن قرارداد کاری، می توانید برای همسر و فرزندان خود درخواست اخذ ویزای آلمان نمایید، اما در زمانی که در جست و جوی کار در آلمان هستید، یعنی در آن مدت زمان 6 ماهه، به همراهان شما اجازه پیوست به شما را نخواهند داد.
بعد از اخذ اقامت کاری آلمان و اخذ بلوکارت و ملحق شدن خانواده به شما، اجازه تحصیل در آلمان به صورت رایگان برای آنها فراهم است. این بهترین فرصت برای پرستاران عزیز است که با بازار کار فعال و گسترده پرستاری در آلمان، نسبت به اخذ اقامت کاری آلمان اقدام نمایند.
پرستاران عزیز می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با تیم مشاوران زبده ویزا پلاس در تماس باشند.