مشاوره رایگان: 02122110460

آمریکا

ایالات متحده آمریکا یک جمهوری فدرال متشکل از 50 ایالت، یک منطقه فدرال، پنج سرزمین خود مختار و مجموعه‌ ای از جزایر پراکنده است. ایالات متحده در بین آبهای آرام، اطلس و خلیج مکزیک جای دارد. کانادا در شمال و مکزیک در جنوب با این کشور مرز مشترک دارند. همچنین، سواحل آلاسکا با روسیه مرزهای مشترک آبی دارد. آمریکا چهارمین کشور دنیا از لحاظ وسعت و سومین کشور دنیا از لحاظ جمعیت می ‌باشد. جمعیت آمریکا حدود 330 میلیون نفر است. پایتخت آمریکا واشینگتن دی سی و پر جمعیت‌ترین شهر آن نیویورک است. بوستون، لس آنجلس، شیکاگو، سان فرانسیسکو و میامی از شهرهای مهم آمریکا هستند. چهل و هشت ایالت آمریکا و منطقه فدرال پایتخت در سرزمین اصلی ایالات متحده آمریکا واقع در آمریکای شمالی قرار دارند. ایالت آلاسکا در گوشه شمال غربی آمریکای شمالی بین کانادا از شرق و تنگه برینگ و روسیه از غرب جای گرفته ‌است. ایالت هاوایی که به صورت مجمع ‌الجزایری می ‌باشد نیز در میانه اقیانوس آرام واقع شده ‌است. قلمروهای ایالات متحده آمریکا که در دریای کارائیب و اقیانوس آرام پراکنده هستند، نه منطقه زمانی را شامل می ‌شوند. جغرافیا، آب و هوا و حیات وحش فوق ‌العاده متنوع و گوناگون آمریکا این کشور را در زمره 17 کشور دارای تنوع زیستی فراوان قرار داده ‌است. ایالات متحده از اعضای بنیانگذار سازمان ملل متحد، صندوق بین ‌المللی پول، بانک جهانی، سازمان کشورهای آمریکایی OAS و تعدادی دیگر از سازمان های بین ‌المللی است. ایالات متحده یک قدرت پیشرو و راهبر در زمینه سیاست، فرهنگ و دانش در جهان به‌ شمار می ‌رود. واحد پول ایالات متحده آمریکا، دلار است که با نماد $ و کد ایزو USD شناخته می شود.


زبان

کشور ایالات متحده آمریکا دارای زبان رسمی نیست. گر چه انگلیسی آمریکایی نقش زبان ملی را دارد و در عمل نیز زبان اصلی کشور است. بیش از 30 ایالت، زبان انگلیسی را زبان رسمی خود کرده ‌اند، اما دولت فدرال زبان رسمی ندارد. عدم وجود زبان رسمی در این کشور به دلیل مهاجرت اقوام مختلف به این کشور است و دولت آمریکا نمی خواهد تبعیضی برای سایر زبان ها قائل باشد. 82 درصد مردم به زبان انگلیسی صحبت می کنند. از آنجایی که آمریکا یک کشور چند ملیتی است، زبان های بسیاری در این کشور تکلم می شود. اسپانیایی با 10.7 درصد دومین زبان پر کاربرد در آمریکا است. همچنین زبان فرانسه و زبان آلمانی سومین و چهارمین زبان پر کاربرد در آمریکا هستند. سایر زبان های هندواروپایی با 3.8 درصد، زبان های آسیایی و اقیانوسیه با 2.7 درصد و سایر زبان ها 0.7 درصد از دیگر زبان های رایج در این کشور هستند. در بخش ‌های شمالی آمریکا زبان های بومیان آمریکایی رواج دارد. در ایالت هاوایی علاوه بر انگلیسی زبان هاوایی هم زبان رسمی است. آلاسکا هم علاوه بر زبان انگلیسی بیست زبان بومی را به رسمیت می ‌شناسد. سایر زبان هایی که جمعیت قابل توجهی دارند شامل چینی، عربی، کره‎ای، روسی، تاگالوگ (فیلیپینی) و هندی هستند. زبان انگلیسی زبان بین المللی جهان است و گویشوران بسیاری در کل دنیا دارد، از این رو افراد بیشماری در سرتاسر دنیا به این زبان تسلط دارند.


مردم

جمعیت ایالات متحده آمریکا از لحاظ نژادی و قومی کشوری متنوع است. سرشماری رسمی شش دسته قومی و نژادی شامل آمریکاییان سفیدپوست، سرخپوستان و بومیان آلاسکا، آسیایی آمریکاییان، آمریکاییان آفریقایی یا سیاهپوست را به رسمیت می ‌شناسد. تعداد قابل توجهی از ساکنین کشور آمریکا، حدودا 50 میلیون، لاتین ‎تبار هستند. آمریکاییان سفیدپوست با سهم 77.8 درصد از جمعیت آمریکا بزرگ‌ترین گروه نژادی هستند. آمریکاییان هیسپنیک (اسپانیایی تبار) و لتینو با 17.1 درصد بزرگ‌ترین اقلیت را تشکیل می ‌دهند. سیاه‌ پوستان آمریکا با 13.2 درصد از جمعیت بزرگ‌ترین اقلیت نژادی هستند. سفیدپوستان غیر هیسپنیک یا لتینو 62.6 درصد از کل جمعیت را تشکیل می ‌دهند. کشور آمریکا بسیار مهاجرپذیر بوده و همین مساله باعث بوجود آمدن نژادهای مختلف در این کشور شده است. مردم کشورهایی نظیر مکزیک، چین، هندوستان و فیلیپین بیشترین مهاجرت را به این کشور داشته ‌اند. طبق آمار، در سال های اخیر تعداد مهاجرین آسیایی رو به افزایش و تعداد مهاجرین لاتین ‎تبار رو به کاهش است. توزیع جمعیتی در آمریکا بسیار پراکنده است. اکثر مناطق شهری در سراسر نیمه شرقی آمریکا و ایالت‌ های غربی گسترده هستند. بخش‌ های کوهستانی، مخصوصا کوه‌ های راکی و رشته کوه آپالاش، کویرهای جنوب غربی، مناطق جنگلی در بخش‌ های شمالی و ایالت‌ های دشت بزرگ نسبتا جمعیت کمتری دارند. در ایالت آلاسکا، جمعیت در خلیج جنوبی و در ایالت هاوایی بیشتر جمعیت در جزیره اوآهو متمرکز است.


اقتصاد

ایالات متحده آمریکا اقتصادی کاپیتالیستی از نوع سرمایه ‌داری انحصاری دارد. مرکزیت دلار به عنوان ارز ذخیره جهان امتیازات چشمگیری را به اقتصاد آمریکا داده ‌است. ویژگی بارز اقتصاد ایالات متحده آمریکا عبارت است از تسلط انحصارها در رشته‌ های مختلف، که بر مبنای منابع طبیعی فراوان، زیربنای توسعه ‌یافته، تولید انبوه، و مصرف زیاد استوار است. ایالات متحده کشوری فوق پیشرفته بر پایه تولید ناخالص داخلی است. آمریکا دومین کشور دنیا بر پایه تولید ناخالص داخلی است به گونه ای که تولید ناخالص داخلی این کشور تقریبا معادل یک ‌چهارم تولید ناخالص داخلی کل کشورهای جهان می ‌باشد. تولید ناخالص داخلی این کشور نزدیک به 21.5 تریلیون دلار است. بیشتر چرخ‌ های اقتصادی آمریکا متعلق به بخش خصوصی است، تا جایی‌که بخش دولتی سالیانه فقط 12.4 درصد تولید ناخالص داخلی را باعث می ‌شود. با این حال 75 درصد تولید ناخالص ملی محصول بخش خدماتی بوده ‌است. با اینکه تولیدات کشاورزی آمریکا حدود 1 درصد تولید ناخالص ملی این کشور است، همین سطح تولید در رتبه نخست صادرات کل تولیدات مواد غذایی جهان قرار دارد. اقتصاد ایالات متحده یک اقتصاد فرا صنعتی و عظیم است که در فعالیت ‌های خدماتی به شکلی عالی عمل کرده و در زمینه اقتصاد دانش ‌بنیان جزو سرامدهای دنیا محسوب می ‌شود. از لحاظ تولید، ایالات متحده دارنده رتبه دوم در جهان است. با وجود این ‌که جمعیت آمریکا فقط 4.3 درصد جمعیت جهان است، این کشور مالک 33.4 درصد ثروت جهانی در بین کشورهای دنیاست. ایالات متحده دارای بیشترین سهم ثروت جهانی در بین کشورهای دنیاست. آمریکا از لحاظ چندین شاخص اجتماعی اقتصادی مانند متوسط دستمزد، شاخص توسعه انسانی، سرانه تولید ناخالص داخلی و سود دهی سرانه جزو رتبه‌ های بالا در میان کشورهای جهان به‌ شمار می رود. ایالات متحده دارنده قدرتمندترین نیروی مسلح جهان است. بودجه و هزینه‌‌کرد نظامی آمریکا بیش از یک سوم کل بودجه نظامی دنیا است. بزرگ‌ترین محصولات تولیدی آمریکا مواد شیمیایی، تولیدات نفتی، فولاد، خودرو، تولیدات صنایع هوایی، ارتباطات، الکترونیک، تولیدات غذایی و مصرفی، و صنایع معدن و چوب هستند. آمریکا همچنین در تولید برق، ظرفیت پالایش نفت، ذخیره ‌های زغال سنگ، تولید انرژی بادی و انرژی هسته‌ای رتبه نخست در جهان را داراست.

ایالات متحده اولین کشور وارد کننده و دومین کشور صادرکننده جهان است. بزرگ‌ترین اقلام صادراتی آمریکا به ترتیب تجهیزات صنعتی، ماشین‌آلات، کالاهای مصرفی غیر اتومبیل، خودرو و تولیدات وابسته، تولیدات صنایع غذایی، و تولیدات صنایع هوایی هستند. این در حالی است که بزرگ‌ترین اقلام وارداتی به آمریکا کالاهای مصرفی غیر اتومبیل، سوخت، ماشین‌آلات، تجهیزات صنعتی، تولیدات خودرو، صنایع غذایی و صنایع هوایی هستند.


آب و هوا

ایالات متحده آمریکا، کشوری بزرگ با آب و هوا و موقعیت جغرافیایی متنوع به حساب میاد. در واقع آب و هوای این کشور تحت تاثیر سه ناحیه قرار گرفته، به طوری که منطقه ای از دشت های کشور تحت تاثیر آب و هوای بیابانی بوده، کالیفرنیا با آب و هوای مدیترانه ای اکثر مواقع شرایط آبی و هوایی مساعد و مطلوبی دارد و آلاسکا اکثر مواقع هوای سرد و برفی را تجربه می کند. به طور کلی ایالات شمالی آمریکا سردترین ایالات هستند که به ویژه در نواحی دشتها، غرب میانه و شمال شرق زمستان هایی سخت همراه با یخبندان دارند. درجه حرارت ایالات جنوبی آمریکا که به کمربند خورشیدی معروف می باشد به ندرت به زیر صفر می رسد. معمولا از اواخر آوریل در بهار تا فصل تابستان هوا ناپایدار است و طوفان و باران های سیل آسایی مخصوصا در قسمت های مرکزی کشور اتفاق می افتد. میانگین دمای هوای ایالات متحده آمریکا در ماه مارس تقریبا 12 درجه سانتیگراد است. هر چه به ماه مه نزدیک تر می شود دمای هوا تا حدود 22 درجه سانتیگراد بیشتر می شود. ایالات شمالی این کشور در تابستان گرمای مطلوبی دارند، در حالی که ایالت های جنوبی آمریکا هوای گرم و خشکی دارند. در تابستان، قسمت های شمال شرقی کشور هم معمولا آب و هوای خشک دارد و میانگین دما حدودا 27 درجه سانتیگراد است. میانگین دمای هوا در پاییز تقریبا 25 درجه سانتیگراد است. از اواخر ماه نوامبر دمای هوا کم کم کاهش پیدا می کند و به 10 درجه سانتیگراد می رسد. دمای هوای زمستان در ایالت های جنوبی معمولا ملایم تر و در قسمت های شمالی و کوه های غربی هوا به شدت سرد می شود. بهترین فصل سفر به آمریکا فصل بهار و پاییز می باشد.


گردشگری

صنعت گردشگری در ایالات متحده یک صنعت بزرگ است که سالانه به میلیون ها گردشگر بین المللی و داخلی خدمت می کند. خارجی ها برای دیدن شگفتی های طبیعی، شهرها، نقاط دیدنی تاریخی و مکان های تفریحی به ایالات متحده سفر می کنند. آمریکا با 206 میلیارد دلار در جایگاه نخست پر درآمدترین مقاصد گردشگری جهان قرار گرفته است. سال گذشته بیش از 70 میلیون مسافر و گردشگر از سراسر دنیا به آمریکا سفر نموده و این گردشگران تنها در این مدت بیش از 180 میلیارد دلار در این کشور هزینه و خرج کردند. نیویورک پر بازدیدترین مقصد ایالات متحده است و پس از آن لس آنجلس، اورلاندو، لاس وگاس و شیکاگو قرار دارند. صنعت پر رونق گردشگری در ایالت فلوریدای آمریکا برترین صنعت این ایالت شناخته شده است، چون سالانه 86 میلیارد دلار درآمد اقتصادی ایجاد کرده و بالغ بر 1.5 میلیون شغل ایجاد می ‌کند. 100 میلیون گردشگر در سال گذشته از فلوریدا بازدید کردند که این رقم رکوردی بی نظیر برای این کشور محسوب می شود. تاکنون حدود 2462 جاذبه گردشگری آمریکا ثبت ملی شده است.

شهر نیویورک، ممفیس، منطقه‌ ساحلی اقیانوس آرام، پارک ملی ردوود، مجسمه آزادی، پارک ملی گلاشیر، شهر دنور، شهر تاریخی نچیز، دریاچه‌ تاهو، دره‌ گرند کنیون، کوه‌های بزرگ اسموکی، کوه راکی، سواحل هاوایی، کوه‌های آپالیشین، شهربازی دیزنی لند، رودخانه می سی سی پی، جزیره جکیل، رودخانه سن آنتونیو، شهر لاس وگاس، پارک ملی یوسمیتی، پارک ملی اورگلیدز، پارک ملی یلو استون و سواحل فلوریدا تنها تعدادی از جاذبه های گردشگری آمریکا هستند.


مذهب

آمریکا به طور رسمی یک کشور سکولار می ‌باشد. در ایالات متحده آمریکا بر اساس متمم اول قانون اساسی ایالات متحده آمریکا، دین رسمی وجود ندارد و دولت نسبت به همه ادیان و مذاهب بی طرف است، اما همین متمم نیز آزادی تمام ادیان را تضمین کرده ‌است. دین اکثریت مردم مسیحیت است. ترکیب مذهبی مردم آمریکا شامل پروتستان 52 درصد، کاتولیک 24 درصد، مورمون 2 درصد، یهودی 2 درصد، مسلمان 1 درصد، دیگر ادیان 10 درصد و 10 درصد بی دین می شود. اپیسکوپلین، پرسبیترین، متدیست‌، باپتیست‌، یونیتارین‌، مریدان مسیح، کلیسای اصلاحی هلندی، کویکرها و کانگروگیشنالیست‌ مهم ترین فرقه های دینی در آمریکا هستند. با وجود جدایی دین از سیاست در آمریکا، دین اهمیت و نقش مهمی در این کشور دارد که نماد آن جمله "توکل ما به خداست" شعار کشور آمریکا است که بر روی اسکناس دلار آمریکا نیز نقش بسته است.


سیاست

نظام سیاسی ایالات متحده آمریکا در چهارچوب یک قانون اساسی و به صورت یک نظام جمهوری مشروطه فدرالی است که از ویژگی‌ های حکومتی این کشور به ‌شمار می ‌رود. سیستم تفکیک قوا در این کشور به شکل کاملا بارزی به مرحله اجرا درآمده ‌است. نظام سیاسی آمریکا به گونه‌ای طراحی شده است که در آن فرد یا نهادی نتواند قدرت مطلق را بدست آورد. این قوانین همچنین طوری در نظر گرفته شده ‌اند که از قدرت گرفتن بیش از حد اکثریت بر اقلیت‌ها و نیز هر یک از شاخه‌های سه گانه قدرت ممانعت به عمل آورد. بر اساس قانون اساسی ایالات متحده آمریکا، قوه مقننه یا کنگره ایالات متحده آمریکا از دو مجلس نمایندگان و سنا تشکیل شده ‌است که مسئولیت قانونگذاری را بطور کامل بر عهده دارند. بر اساس نظام انتخاباتی آمریکا، نمایندگان با رای مستقیم و برابر مردم انتخاب می‌ شوند. رئیس ‌جمهور ایالات متحده آمریکا نیز به ‌عنوان رئیس قوه مجریه و فرمانده کل قوا با رای مستقیم مردم و از طریق آرای هیات گزینندگان انتخاب می‌ شود و در برگزیدن مشاوران و وزرایش اختیارات تام دارد. رئیس ‌جمهور آمریکا یکی از عوامل اصلی تعیین ‌کننده جهت‌ های کلی سیاست خارجی آمریکا است. در حقیقت رئیس‌ جمهور نیازی به کسب رای اعتماد از کنگره ندارد و کنگره نیز متقابلا نمی ‌تواند با رای عدم اعتماد، هیات دولت یا وزرا را برکنار کند. سومین شاخه از نظام سیاسی آمریکا، سیستم حقوقی ایالات متحده آمریکا است که کاملا مستقل عمل می‌کند و نه قوه مجریه و نه قوه مقننه نمی ‌توانند بر روند تصمیم ‌گیری‌ های آن تاثیر بگذارند. به عبارت دیگر، رئیس‌جمهور یا کنگره نمی‌ توانند مصوبات قانونی دیوان عالی فدرال ایالات متحده آمریکا را باطل اعلام کنند یا از اجرای آنها سر باز زنند. نظام حزبی در ایالات متحده آمریکا نیز در شکل‌دهی به سیاست و حکومت این کشور نقش مهمی دارد. دو حزب سیاسی دموکرات و جمهوری خواه بر سیاست های آمریکا تسلط دارند.


هزینه زندگی در آمریکا

نکته مهم و تعیین ‌کننده در متوسط هزینه زندگی در آمریکا به شهری مربوط می ‌شود که در آن زندگی می‌ کنید. برخی شهرهای آمریکا همچون نیویورک، سان فرانسیسکو، لس‌آنجلس و بوستون هزینه به ‌مراتب بیشتری در مقایسه با دیگر شهرهای مرکزی این کشور دارند. هزینه بهداشت و درمان در آمریکا بسیار بالاست، مخصوصا وقتی بیمه درمانی نداشته باشید. در واقع گران‌ترین خدماتی که در آمریکا ارائه می ‌شود خدمات درمانی و دندانپزشکی است. به ‌طور میانگین برای تمام ایالات آمریکا می ‌توان گفت متوسط هزینه زندگی یک فرد مجرد در آمریکا حدودا بین 1000 تا 1700 دلار در ماه است.

برخی از هزینه های اساسی زندگی در آمریکا شامل موارد زیر می باشد:

  • هزینه اجاره آپارتمان یک خوابه در مرکز شهر حدود 896 دلار
  • هزینه اجاره آپارتمان یک خوابه در خارج شهر حدود700 دلار
  • هزینه اجاره آپارتمان سه خوابه در مرکز شهر حدود 1550 دلار
  • هزینه اجاره آپارتمان سه خوابه در خارج شهر حدود 1200 دلار
  • قیمت خرید آپارتمان در مرکز شهر به ازای هر متر مربع حدود 1900 دلار
  • قیمت خرید آپارتمان در خارج شهر به ازای هر متر مربع حدود 1200 دلار
  • هزینه خدمات شامل آب، برق، سرمایش، گرمایش و زباله برای آپارتمان 85 متری ماهانه 120 دلار
  • هزینه خوراک و مواد غذایی ماهانه بین 200 تا 250 دلار
  • هزینه پوشاک حدودا ماهانه 100 دلار
  • هزینه باشگاه ورزشی برای هر بزرگسال ماهانه 41 دلار
  • هزینه تفریح و امور فرهنگی ماهانه حدود 50 دلار
  • هزینه مهد کودک برای روز کامل در موسسات خصوصی، ماهانه برای هر کودک 600 دلار
  • هزینه بیمه درمان برای هر بزرگسال ماهانه 100 دلار

مزایای کشور آمریکا

در آمریکا به خلاقیت فردی بها داده می شود، پس زندگی در آمریکا برای فرد سخت کوش می تواند پلی محکم برای رسیدن به موفقیت های چشمگیر محسوب گردد. نژادپرستی در عرف و قانون آمریکا منع شده است و همین مساله باعث ساده تر شدن وفق پذیری برای یک مهاجر با شرایط زندگی در آمریکا گشته است. آمریکا مهم ترین قطب اقتصادی جهان به حساب می آید، در نتیجه نرخ بیکاری در این کشور بسیار پایین است و فرصت های شغلی بسیاری را در اختیار مهاجران قرار می دهد. میزان رفاه اجتماعی مردم آمریکا با توجه به میزان درآمد آنها در سطح بسیار مطلوبی قرار دارد. سیستم آموزشی ایالات متحده منطبق بر آخرین دستاوردهای علمی است. دانشگاه های تراز اول جهان در کشور آمریکا واقع شده اند و امکان تحصیل در بالاترین سطوح علمی جهان را در اختیار دانشجویان قرار می دهند. آمریکا با طبیعتی بی نظیر و چشم اندازهای تاریخی و طبیعی، یکی از زیباترین کشورها در جهان است. مردم آمریکا به سبب بهره مندی این کشور از صنعت بی نظیر، از به روزترین امکانات تکنولوژی جهان استفاده می کنند. دستیابی به اقامت ایالات متحده آمریکا از طریق روش های کار، تحصیل، نخبگی، سرمایه گذاری و ثبت شرکت امکان پذیر است.

 

مزایای شهروندی و تابعیت آمریکا

  • کسب یکی از معتبرترین پاسپورتهای جهان
  • سفر بدون ویزا به 79 کشور و به 44 کشور با اخذ ویزای فرودگاهی
  • زندگی در قدرتمندترین کشور دنیا
  • امکان تجارت و ایجاد کسب و کار با اکثر کشورهای جهان
  • بهره مندی از بالاترین سطح خدمات درمانی
  • بهره مندی از تمامی حقوق شهروندی بجز حق رای
  • امکان افتتاح حساب در تمامی ایالات کشور

مزایای اقامت دائم آمریکا

  • امکان کسب تابعیت آمریکا پس از 5 سال
  • تحصیل در بهترین دانشگاه های جهان
  • امکان کار و زندگی در تمامی ایالات آمریکا
  • زندگی در کشوری فوق پیشرفته و با ثبات اقتصادی
  • دسترسی به به‌روزترین امکانات بهداشتی و درمانی
  • دسترسی به بازار کار پر رونق

 

ویزا پلاس با در اختیار داشتن برترین وکلا مفتخر است شما را در کلیه مراحل اخذ اقامت آمریکا یاری و همراهی نماید.

  • ویزای سرمایه گذاری EB5 آمریکا

    ویزای سرمایه گذاری EB5 آمريکا

    ویزای سرمایه گذاری EB5 آمريکا یکی از روشهای آسان و مطمئن اخذ اقامت آمریکا می باشد. مهاجرت به آمریکا تحت عنوان گرین کارت مورد اشاره قرار

    ...
  • ویزای استارت آپ آمریکا

    ویزای استارت آپ آمریکا

    آمریکا به عنوان کشوری پیشتاز در زمینه علم و تکنولوژی با کمک استارت آپ ها توانسته بر بسیاری از مشکلات غلبه کند. ایالات متحده آمریکا با

    ...
  • اقامت کاری آمریکا EB3

    اقامت کاری آمریکا EB3

  • تحصیل در آمریکا

    تحصیل در آمریکا

    مهاجرت تحصیلی یکی از سریع ترین و آسان ترین روش های مهاجرت به آمریکا می باشد. کشور آمریکا یکی از بهترین سیستم های آموزشی دنیا را داراست.

    ...
  • ویزای توریستی آمریکا

    ویزای توریستی آمریکا برای هر شخص غیر آمریکایی که به دنبال اقامت موقت در این کشور است، ضروری است. ویزای توریستی آمریکا یا ویزای بازدید

    ...