مشاوره رایگان: 02122110460

کرواسی

کرواسی با نام رسمی جمهوری کرواسی در منطقه بالکان در جنوب مرکزی اروپا واقع شده است. کرواسی یکی از ثروتمندترین کشورهای جمهوری سابق یوگسلاوی است. این کشور از شمال با اسلوونی و مجارستان، از شمال شرقی با صربستان، از شرق با بوسنی و هرزگووین و از جنوب با مونته نگرو و دریای آدریاتیک هم مرز است. زاگرب پایتخت و بزرگترین شهر کرواسی است. زاگرب معروف به شهر موزه ها است و به سه بخش گرونجی گراد، دونجی گراد و زاگرب جدید تقسیم می شود. دیگر شهرهای بزرگ و مهم کرواسی دوبرونیک، پولا، اسپلیت، واراژدین، رییکا، اوسییک، کارلوواتس، زادار و سیساک هستند. جمعیت کرواسی حدود 5 میلیون نفر است. کرواسی در سواحل دریای آدریاتیک خود بیش از یک هزار و دویست جزیره دارد که 67 جزیره آن ساکنان دائمی دارد. بزرگ ترین این جزیره ها کرس و کرک هستند. پس از 10 سال مذاکره فشرده سرانجام این کشور موفق شد نظر مثبت اتحادیه اروپا را برای عضویت بدست آورد به بیست و هشتمین عضو اتحادیه اروپا تبدیل شود. این کشور اما هنوز عضو حوزه شنگن نیست. واحد پول کرواسی، کونا است که با نماد kn و کد ایزو HRK شناخته می شود.


زبان

زبان رسمی کرواسی کرواتی است. این زبان با الفبای لاتین همانند انگلیسی نوشته می شود. همچنین الفبای سیریلیک نیز در برخی نقاط استفاده می گردد. این زبان در بخش هایی از بوسنی و هرزگوین بکار می رود. این زبان متعلق به زبان های هندواروپایی است. زبان کرواتی یکی از زبان های اسلاوی شاخه جنوبی است و بر پایه گویش اشتوکاوی استوار است که برخی آن را با زبان صربی و زبان بوسنیایی یکسان می دانند. این زبان همچنین تشابهاتی با زبان فارسی و حتی فارسی باستان دارد. در این زبان واژه هایی وجود دارد که مشابه آن تنها در زبان فارسی یافت می شود. قدیمی ترین متونی که از این زبان پیدا شده است مربوط به قرن 11 میلادی است. کرواتی دارای چندین گویش مختلف است. گویش های چاکاو، شتوکاو و کایکاو در جزایر ساحلی کرواسی رواج دارند. گویش شتوکاو بیشتر از گویش چاکاوا کاربرد دارد. این زبان یکی از زبان های مورد تایید اتحادیه اروپا است.


مردم

کرواسی در بین تمامی شش کشور یوگسلاوی سابق ترکیب قومیت یکدست تری دارد. 90 درصد مردم کشور از قوم کروات هستند. حدود 4.4 درصد صرب و بقیه بوسنیایی، مجار، ایتالیایی، اسلوونیایی، آلمانی، چک و کولی هستند. کروات نام دسته ای از اسلاوهای جنوبی است که بیشتر در کرواس، بوسنی و هرزگوین و سرزمین های نزدیک به آن زندگی می کنند. پاره ای از کروات ها نیز در اروپای غربی، آمریکا، استرالیا، نیوزلند و آفریقای جنوبی پراکنده اند. مردم صرب از مردم اسلاو جنوبی هستند که در شبه جزیره بالکان و اروپای مرکزی زندگی می کنند و عمدتا در صربستان، مونته نگرو، بوسنی و هرزگووین و تعداد کمی نیز در کرواسی زندگی می کنند. براساس آمار قابل استناد، امید به زندگی در این کشور در مردان 72 سال و در زنان 77 سال می باشد. رشد جمعیت نیز در این کشور نرخی منفی دارد.


اقتصاد

این کشور در دوره های زمانی خاص دچار افت اقتصادی شده است و آسیب زیادی را متحمل شده است اما از سال 2000 توانسته وضعیت اقتصادی خود را بهبود بخشد. در بخش های صنعتی و کشاورزی کشور کرواسی توانست رتبه خوبی داشته باشد. این روال در اقتصاد این کشور نیز دیده می شود. صنعت توریسم یکی از اصلی ترین منابع درآمدی در کشور کرواسی است که حدود 20 درصد از تولید ناخالص داخلی را تشکیل می دهد. وجود حدود 300 بندر کوچک و بزرگ در دریای آدریاتیک سبب شده است که رونق اقتصادی کشور کرواسی بیشتر از قبل شود. اقتصاد کشور کرواسی بخش های مشخصی را شامل می شود که می تواند در آینده این کشور نقش مهمی داشته باشد. پیشرفت در زمینه حمل و نقل در کرواسی به صورتی است که امروزه از جدیدترین سیستم های برون شهری سریع السیر استفاده می شود. منسوجات از دیگر بخش های مهم در کرواسی است به طوری که در سیستم های صادراتی این کشور توانسته رتبه خوبی را فراهم سازد. بانکداری نیز یکی از بخش های اقتصادی کشور کرواسی است که از ارزش و رتبه بالایی برخوردار است. صادرات کشور کرواسی در سال گذشته ارزشی معادل 12.85 میلیادر دلار داشته که رقم قابل توجهی است. محصولات شیمیایی که از سوی کشور کرواسی صادر می شود کیفیت بالایی دارد به طوری که این کشور در زمینه مواد غذایی و سوخت نیز رتبه خوبی دارد و مشخص است که آینده تجاری کشور کرواسی بسیار روشن است. کشورهای آلمان ، ایتالیا، اسلوونی، مجارستان و استرالیا مهم ترین شرکای تجاری کرواسی هستند. این پنج کشور مجموعا حدود 53 درصد از کل روابط تجاری خارجی کرواسی را به خود اختصاص داده اند.

از عمده ترین صادرات کرواسی می توان به کشتی و قایق، دارو، چوب، مبدل های برقی، کود شیمیایی، اجزا و قطعات وسایل نقلیه موتوری، سیم و كابل، سیمان و مبلمان اشاره کرد. بیشترین واردات کرواسی در حوزه نفت خام و غیر خام و مشتقات آن، وسایل نقلیه موتوری، دارو، برق، گازهای نفتی، چرم، دستگاه تلفن، داده پردازی خودكار، گوشت و آلومینیوم می باشد.


آب و هوا

شرایط آب و هوایی در کشور کرواسی در بخش های مختلف آن متفاوت است، اما بیشتر مناطق آن آب و هوای مدیترانه ای و قاره ای دارند. کشور کرواسی به دو بخش تقسیم می شود که هر یک از آنها اقلیم مخصوص به خودشان را دارند. آب و هوای شمال این کشور معتدل قاره ای است و در مناطق مرکزی و ارتفاعات آن شرایط کوهستانی حکم فرماست و نواحی ساحلی دریای آدریاتیک دارای آب و هوای مطبوع مدیترانه ای هستند. ترکیب رطوبت و دما در فصل بهار منجر به آب و هوایی معتدل می شود. میانگین دما در این فصل در محدوده 10.6 تا 24.7 درجه سانتیگراد است و هر چه که به تابستان نزدیک تر می شویم هوا گرمتر می شود. بارش باران با متوسط 5 تا 7 روز بارش موثر در ماه در فصل بهار معمول است. ماه های میانی سال در فصل تابستان میزبان آب و هوایی معتدل و به صورت مطلوبی گرم هستند. این ماه ها با 4 تا 7 روز بارش موثر در ماه میزان بارش متوسطی را تجربه می کنند. دمای میانگین در فصل پاییز در محدوده 7.3 تا 24 درجه سانتیگراد است. هوا در فصل زمستان با دمای میانگین 4.3 تا 11 درجه سانتیگراد در زاگرب بسیار سرد است. به صورت میانگین 5 تا 6 روز بارش موثر برف و باران در این زمان از سال وجود دارد. بهترین زمان سفر به کرواسی ماه های جولای (تیر تا مرداد) و آگوست (مرداد تا شهریور) می باشد که دارای آب و هوایی بی نظیر است.


گردشگری

کشور کرواسی یکی از زیباترین مناطق گردشگری در قاره سبز است. کشور کرواسی یکی از کشورهایی است که صنعت گردشگری بسیار فعالی دارد. شهرهای کرواسی هر ساله میزبان میلیون ها گردشگر از سراسر دنیا می باشند. این شهرها علاوه بر مکانی مناسب برای گردشگری، کیفیت زندگی بالایی نیز دارند. در این سرزمین آثار تاریخی و معماری فوق العاده ای مشاهده می شوند که همگی بر جای مانده از گذشتگان است. در این کشور می توان شاهد طبیعت بکر، سواحل آرام و دیدنی و مناطق با شکوهی بود که باعث محبوبیت این سرزمین در بین گردشگران خارجی شده است. کرواسی در صدد افزایش دو برابری تعداد گردشگران از طریق ایجاد سیاست های ملی در سال آینده و ورود 17.5 میلیون گردشگر خارجی و ورود سرمایه 17 میلیارد دلاری به این کشور است. کرواسی دارای بیش از 1200 جزیره است که تنها نزدیک به 67 جزیره از آن مسکونی هستند. هر کدام از این جزایر زیبا دارای ویژگی های منحصر به فردی هستند. وجود این جزایر تاثیر مثبت زیادی بر صنعت گردشگری کرواسی داشته است. دوبروونیک یکی از معروف ترین و شناخته شده ترین شهرهای تاریخی کرواسی است که در ساحل دریای آدریاتیک قرار دارد. این شهر باستانی باشکوه که در فهرست میراث جهانی یونسکو نیز قرار دارد یکی از مقاصد گردشگری پربازدید در این کشور است که سالانه بیش از یک میلیون نفر برای بازدید از این شهر قرون وسطایی با دیوارهای خیره کننده به کرواسی می آیند. از مهم ترین جاذبه های گردشگری کرواسی می توان به ساحل دالماسی، جزایر ویس، ساحل زلاتنی رات، پارک ملی جزیزه ملجت، کلیسای سنت مارک، پارک ملی دریاچه پلیتوایس، قصر دیوکلسیان، پارک ملی ریسنیاک، کلیساهای رومی شهر زادار و شهر روینج اشاره کرد.


مذهب

کرواسی هیچ مذهب رسمی ندارد و آزادی دین حقوقی است که طبق قانون اساسی کرواسی تعیین شده است. این قانون همچنین کلیه جوامع مذهبی را طبق قانون از سیاست جدا می کند. دین 93 درصد مردم کرواسی مسیحیت است. فرقه رایج در این کشور مسیحیت کاتولیک است و بیش از 88 درصد پیرو فرقه کاتولیک هستند، در حالی که مسیحیان ارتدوکس تنها 4.44 درصد از جمعیت کرواسی را تشکیل می دهند. کاتولیک یکی از سه شاخه اصلی مسیحیت است. کلیسای کاتولیک با بیش از یک و نیم میلیارد نفر پیرو در سرتاسر جهان بزرگ ترین شاخه از کلیسای مسیحی محسوب می شود. حدود 2 درصد از کل جمعیت کرواسی مسلمان هستند که شامل مهاجران بوسنیایی و آلبانیایی ها می شوند و جمعیت آنها بین 250 تا 350 هزار نفر برآورد می شود. مدارس دولتی اجازه دارند که تعالیم دینی با همکاری جوامع مذهبی که با دولت توافق دارند را آموزش دهند اما حضور در آن اجباری نیست. کلاس های مذهبی به طور گسترده در مدارس ابتدایی و متوسطه عمومی برگزار می شود، که معمولا با کلیسای کاتولیک هماهنگ است.


سیاست

نظام سیاسی کشور کرواسی جمهوری است که از سال 2000 با سیستم پارلمانی اداره می شود. رئیس جمهور به عنوان رئیس کشور با رای مستقیم مردم و برای یک دوره پنج ساله انتخاب می شود که تنها برای دو دوره پیاپی امکان پذیر است. رئیس جمهور کرواسی فرماندهی نیروهای مسلح این کشور را در کنار تعیین سیاست های خارجی این کشور بر عهده دارد. همچنین معرفی و تعیین نخست وزیر با تایید پارلمان بر عهده رئیس جمهور است. رئیس جمهور در کرواسی تنها نقشی تشریفاتی دارد و وظایف عمده بیشتر بر عهده نخست وزیر است. پارلمان کرواسی پایه نظام سیاسی را تشکیل داده و قوانین این جمهوری را وضع می کند. قوه قانونگذاری جمهوری کرواسی مجمع نمایندگانی است که به طور مستقیم از جانب مردم انتخاب می شوند و نیز نمایندگانی که به طور غیرمستقیم یعنی از طرف احزاب به پارلمان راه می یابند. کرواسی دارای دو مجلس، حزبی و ایالتی است. هر دو مجلس دارای یک رئیس و یک یا چند معاون می باشند. وظایف و مسئولیت های رئیس مجلس و معاون او را قانون تعیین می کند. مجلس حزبی مجلسی است که اعضایش از طریق لیست احزاب انتخاب می شوند و حداقل 100 و حداکثر 160 نماینده دارد. مجلس ایالتی رای گیری ایالتی را در بر می گیرد و رای دهندگان به صورت مستقیم در هر ایالت سه نماینده انتخاب می کنند. تمامی نمایندگان هر دو مجلس، هیات کارگزاری مجلس و دولت کرواسی می توانند قوانین پیشنهادی خود را برای تصویب به مجلس ارائه دهند. نمایندگان مجلس در ارتباط با قانون می توانند سوالاتی را به دولت و وزرا ارائه و پیشنهاد نمایند.


هزینه زندگی در کرواسی

هزینه های زندگی در کرواسی در شهرهای مختلف کاملا متفاوت است. بعضی از شهرهای کشور کرواسی مانند ایتریا و دوبرونیک به علت وجود مناطق توریستی فراوان جزو گران ترین شهرهای این کشور می باشند. برخی از شهرهای کرواسی نیز به علت کوچک بودن و قرار گرفتن در حاشیه شهرهای بزرگ دارای شرایط زندگی آسان تر و هزینه های زندگی پایین تر هستند. از شهرهای کوچک و ارزان کرواسی می توان به دالماتیان اشاره کرد. از دیگر شهرهای بزرگ و گران در کرواسی می توان به زاگرب که پایتخت این کشور است و شهر اوسییک یا اسپلیت و رییکا اشاره کرد. به طور میانگین هزینه زندگی در کرواسی به ازای هر نفر ماهانه بین 700 تا 1000 یورو می باشد. البته هزینه زندگی هر شخص به سبک زندگی و میزان درآمد وی بستگی دارد.

برخی از هزینه های اساسی زندگی در کرواسی شامل موارد ذیل می شود:

  • هزینه اجاره آپارتمان یک خوابه در مرکز شهر 468 یورو
  • هزینه اجاره آپارتمان یک خوابه در خارج شهر 330 یورو
  • هزینه اجاره آپارتمان سه خوابه در مرکز شهر 764 یورو
  • هزینه اجاره آپارتمان سه خوابه در خارج شهر 530 یورو
  • قیمت خرید آپارتمان در مرکز شهر به ازای هر متر مربع 2540 یورو
  • قیمت خرید آپارتمان در خارج شهر به ازای هر متر مربع 1786 یورو
  • هزینه خدمات شامل آب، برق، گرمایش، سرمایش و زباله برای آپارتمان 85 متری 177 یورو
  • هزینه خوراک و مواد غذایی ماهانه حدود 220 یورو
  • هزینه حمل و نقل ماهانه 48 یورو
  • هزینه اینترنت ماهانه 21 یورو
  • هزینه پوشاک ماهانه حدود 70 یورو
  • هزینه باشگاه ورزشی برای هر بزرگسال ماهانه 36 یورو
  • هزینه مهد کودک برای روز کامل در موسسات خصوصی، ماهانه برای هر کودک 130 یورو

مزایای کشور کرواسی

کشور کرواسی به عنوان یکی از کشورهای پیشرفته و مهاجرپذیر جهان محسوب می شود. کرواسی کشوری است با امنیت اجتماعی بالا، به گونه ای که نرخ جرم و جنایت در این کشور بسیار پایین است. فعالیت های سیاسی و فرقه ای در این کشور وجود ندارد و به طور کلی فضای جامعه بسیار امن است. در این کشور سیستم مراقبت پزشکی تقریبا برای همه بدون هزینه است. استاندارد سیستم پزشکی همانند سایر کشورهای اروپایی می باشد. در کل کیفیت زندگی در این کشور در سطح بالایی است. همه این عوامل سبب می شود تا اتباع خارجی بدون تردید و با توجه به ویژگی های منحصر به فرد این کشور اقدام به مهاجرت به این کشور کنند. کشور کرواسی از لحاظ جاذبه های طبیعی بکر و بی نظیر در نوع خود بهشتی کوچک محسوب می شود. رشد کسب و کارهای تجاری، برخورداری از سیستم آموزشی رایگان درمقاطع تحصیلی ابتدایی و متوسطه، بالا بودن سطح آموزشی دانشگاه ها، عضویت در اتحادیه اروپا و سازمان تجارت جهانی، رفت و آمد در تمام کشورهای اروپایی عضو اتحادیه اروپا، برخورداری از مزایای زندگی در کشوری اروپایی، بالا بودن سطح سواد و فرهنگ مردم، برخورداری از آب و هوای مناسب از دیگر مزایای کشور کرواسی است. دستیابی به اقامت کرواسی از طریق روش های کار، تحصیل، سرمایه گذاری و ثبت شرکت امکان پذیر است.

 

مزایای شهروندی و تابعیت کرواسی

  • کسب پاسپورتی اروپایی
  • سفر بدون ویزا به 118 کشور و 45 کشور با اخذ ویزای فرودگاهی
  • بهره مندی از تمامی حقوق شهروندی
  • زندگی در کشوری امن و با ثبات اقتصادی
  • امکان راه اندازی تجارت آزاد در کلیه کشورهای اتحادیه اروپا
  • امکان افتتاح حساب در تمامی کشورهای اروپا
  • امکان تحصیل و کار نامحدود در این کشور

مزایای اقامت دائم کرواسی

  • زندگی در کشوری مدرن و پیشرفته
  • امکان کار در سرتاسر کشورهای اتحادیه اروپا
  • امکان افتتاح حساب در تمامی کشورهای اتحادیه اروپا
  • امکان استفاده از برند اروپایی
  • حق زندگی در هر جای دیگر در اروپا
  • دسترسی به مزایای مراقبت های بهداشتی و آموزشی رایگان

مزایای اقامت موقت کرواسی

  • امکان اخذ اقامت دائم بعد از 5 سال
  • دسترسی به بازار کار پر رونق
  • زندگی در کشوری زیبا و توسعه یافته
  • دسترسی رایگان به با کیفیت ترین خدمات درمان
  • امکان تحصیل در تمامی دانشگاه های کشور

 

ویزا پلاس با در اختیار داشتن برترین وکلا مفتخر است شما را در کلیه مراحل اخذ اقامت کرواسی یاری و همراهی نماید.

  • تحصیل در کرواسی

    تحصیل در کرواسی

    کرواسی یکی از کشورهای توسعه یافته در جنوب اروپا است که به واسطه میراث فرهنگی و تاریخی منحصر به فرد، کوهستان های زیبا، پارک ها، سواحل و

    ...