مشاوره رایگان: 02122110460

مالزی

مالزی یا به طور رسمی فدراسیون مالزی کشوری در جنوب شرقی آسیا است. مالزی در بردارنده دو ناحیه جغرافیایی است و دریای جنوبی چین این دو را از هم جدا می کند. مالزی به دو قسمت شرقی و غربی تقسیم می شود. مالزی شرقی شامل دو ایالت صباح و ساراواک می شود که در جزیره بورنئو واقع شده اند. این ناحیه از آن رو شرقی خوانده می شود که در شرق شبه جزیره مالایا واقع است. مالزی شرقی که بخش شمالی جزیره بورنئو را در بر دارد با آن که هم مرز اندونزی است زیر سرپرستی حکومت شاه نشین برونئی قرار دارد. شبه جزیره مالزی یا مالزی غربی بر روی شبه جزیره مالایی قرار دارد و از شمال با تایلند مرز خشکی دارد و از طریق جاده شوسه جوهور از جنوب با سنگاپور پیوند دارد. شبه جزیره مالزی از جایگاه مهمی در مسیرهای تجاری بین چین و خاورمیانه برخوردار است، از این رو به آن لقب شبه جزیره طلایی داده اند. پایتخت مالزی کوالالامپور است. پوتراجایا پایتخت اداری مالزی به حساب می آید زیرا سازمان های دولتی و وزارت خانه های این کشور در شهر جدید پوتراجایا این کشور واقع شده است. پنانگ، لنکاوی، جوهرباهرو و کوتاکینابالو از مهم ترین شهرهای مالزی هستند. مالزی جمعیتی برابر با 32.7 میلیون نفر دارد. این کشور عضو سازمان ملل متحد و اتحادیه کشورهای همسود است. واحد پول مالزی، رینگیت است که با نماد RM و کد ایزو MYR شناخته می شود.


زبان

زبان رسمی مردم مالزی، مالایی است که به محلی باهاسا ملایو خوانده می شود، زبانی که تقریبا در اندونزی هم صحبت می شود. البته زبان بعضی نواحی کمی با زبان رسمی مرکز فرق دارد. زبان مالایی زبانی است که توسط مردم نژاد مالایی که از ساکنان شبه جزیره مالایا، جنوب تایلند، سنگاپور و شمال شرقی سوماترا هستند صحبت می شود. زبان انگلیسی جزو زبان هایی است که از مراحل اولیه آموزش در مدارس مالزی تدریس می شود و بسیاری از مردم با حداقلی از انگلیسی آشنا هستند. به علت توریستی بودن این کشور زبان انگلیسی به عنوان زبان دوم کشور مالزی در نظر گرفته می شود لذا افراد خارجی هیچ مشکلی برای استفاده از زبان انگلیسی ندارند. زبان های چینی و هندی نیز به دلیل مهاجرت این اقوام به مالزی در این کشور رواج دارند. قابل ذکر است برخی مردم مالزی قادرند به زبان های عربی، چینی و زبان هندی تامیل نیز صحبت کنند. طی سال های اخیر به دلیل مهاجرت کشورهای مختلف به مالزی، زبان ها و لهجه های متنوعی وارد این کشور شده است.


مردم

این کشور دارای تنوع قومی و نژادی است. در ایام قدیم سه گروه از مردم مالزی در شبه جزیره مالایا زندگی می کردند. گروه نخست جنگل نشینان بودند که به آنها اورانگ اسلی می گفتند که عمدتا شکارچی بودند. گروه دوم مردم ساحلی شبه جزیره یا اورانگ لائوت نامیده می شدند و بالاخره گروه سوم که غالبا ماهیگیر و کشاورز بودند. چینی ها و هندی ها دو نژاد خارجی بودند که در سده های 1800 و 1900 میلادی وارد مالزی شده بودند که با هدف کار در معادن قلع و تجارت و کار در مزارع کائوچو به این منطقه آمده بودند. جمعیت مالزی مرکب از گروه های نژادی متعددی است. ساکنین کشور مالزی از سه نژاد مالایی 60 درصد، چینی 27 درصد، هندی 12 درصد و سایر اقوام 1 درصد تشکیل شده است. از لحاظ سیاسی غالب جمعیت مالایایی ها هستند که اکثریت جمعیت را تشکیل می دهند. گروه های بومی غیر مالایایی بیش از نیمی از جمعیت ایالت ساراواک و حدود 66 درصد مردم ساباه را تشکیل می دهند. تعداد کمتری در داخل شبه جزیره وجود دارند که در مجموع به آنها اورانگ اسلی گفته می شود. جمعیت بومی غیر مالایایی به گروه های متعدد نژادی تقسیم می شوند اما دارای شباهت های فرهنگی کلی می باشند. در میان دیگر مالزیایی ها اروپایی ها، اهالی خاور میانه، کامبوجی ها و اعقاب ویتنامی دیده می شود. در حدود یك چهارم جمعیت مالزی را چینی ها تشكیل می دهند. چینی ها از قسمت های مختلف كشور چین مهاجرت كرده اند و به همین خاطر به چند گروه تقسیم می شوند و تركیب وسیعی از فرهنگ و زبان چین را با خود به همراه آورده اند.


اقتصاد

کشور مالزی یکی از موفق ترین سیستم های اقتصادی جنوب شرق آسیا می باشد. شرق آسیا یکی از بزرگ ترین نواحی است که دارای بالاترین نرخ رشد اقتصادی در دنیا محسوب می شود. یكی از منابع در آمدزا در مالزی صنعت جهانگردی یا توریسم است. همچنین كشور مالزی یكی از عمده ترین صادر كنندگان قطعات الكترونیكی و وسایل برقی در جهان به شمار می رود. صنعت خودروسازی مالزی نیز توانسته 4 درصد تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص دهد. علاوه بر آن، خدمات مختلف دیگری مانند كارخانجات و صنایع نیز نقش مهمی در موفقیت اقتصاد مالزی ایفا می کنند. شایان ذکر است مالزی یكی از سه قطب اصلی است كه تنگه مالاكا را تحت كنترل خود دارد. در بین دیگر بخش های اقتصادی، میزان صادرات خالص مالزی رشد عجیب 22.9 درصدی را به ثبت رسانده است. در سال گذشته رشد بخش تولید در سه ماهه منتهی به ژوئن 4.3 درصد و رشد بخش خدمات 6 درصد اندازه گیری شده است. طی این مدت مازاد تراز تجاری مالزی به 14.3 میلیارد رینگیت معادل 4.7 میلیارد دلار افزایش یافته است. به گزارش بلومبرگ، اقتصاد مالزی تا پایان سه ماهه دوم سال گذشته موفق شد رشد 4.9 درصدی را به ثبت برساند که 0.4 درصد بیشتر از رشد سه ماهه نخست این کشور و حدود 1.2 درصد بیشتر از نرخ پیش بینی شده قبلی بوده است. نرخ تولید ناخالص داخلی مالزی در سال گذشته 296.2 میلیارد دلار بوده است که سهم بخش کشاورزی 7.1 درصد، بخش صنعت 36.8 درصد و بخش خدمات 56.2 درصد می باشد.

درآمد صادراتی مالزی معادل 2.3 تریلیون دلار و واردات آن معادل 2.1 تریلیون دلار می باشد. با این اوصاف این منطقه فرصت های زیادی را جهت تجارت با سایر کشورها نشان می دهد. درختان کائوچو و خرمای روغنی برای مقاصد بازرگانی عرضه می شوند. مالزی به بزرگ ترین تولید کننده عمده قلع و کائوچو جهان تبدیل شده است. مالزی دومین میزان حجم و ارزش محصولات روغن نخل را در سراسر جهان پس از اندونزی صادر می کند. چین، سنگاپور، اتحادیه اروپا، ایالات متحده آمریکا، ژاپن و تایلند مهم ترین شرکای تجاری مالزی هستند.

كالاهای صادراتی اصلی در مالزی شامل تجهیزات الكترونیكی، نفت خام، گاز طبیعی مایع، چوب و تولیدات چوبی، روغن خرما، فلفل و دانه های كاكائو ، كائوچو، منسوجات و مواد شیمیایی می باشند. واردات اصلی مالزی شامل محصولات الکتریکی و الکترونیکی، مواد شیمیایی، فرآورده های نفتی، ماشین آلات، لوازم و قطعات می شود.


آب و هوا

آب و هوای این کشور گرم و استوایی است و در فصل تابستان گرما و شرجی هوا به اوج خود می رسد. قرار داشتن این کشور در اطراف خط استوا سبب شده تا در این کشور آب و هوایی کاملا استوایی را شاهد باشیم که از ویژگی های آن می توان به گرم و شرجی بودن در تمام طول سال اشاره نمود. آب و هوای این کشور تقریبا همیشه ثابت است و چندان تغییری نمی کند و دلیل آن هم وجود کوه های تیتی وانگسا در شرق این کشور و جزیره سوماترا است که مانند حصاری این کشور را محاصره کرده اند و به همین دلیل در هر ماه فقط ممکن است چند درجه تغییر دما وجود داشته باشد. متوسط دمای کشور در طول سال 27 درجه سانتیگراد و متوسط بارش تقریبا 250 میلیمتر است. باران های موسمی مالزی معروف هستند و این کشور اساسا فصل سرد ندارد. در طول سال، دو فصل بارانی در مالزی وجود دارد. بخش شرقی بیشترین میزان بارندگی را از اوایل نوامبر تا اواخر مارس تجربه می کند که بر اثر بادهای موسمی شمال شرقی ایجاد می شود و با بارندگی شدید و رعد و برق همراه است. رشته کوهی که از مرکز کشور می گذرد پناهگاهی در برابر بادهای موسمی شرقی است، اما کوالالامپور و شهرهای دیگر در بخش غربی در این مدت بارندگی زیاد و طوفان دارند. از ماه مه تا سپتامبر، باد موسمی دیگری از سمت غرب می وزد و شهرهایی چون کوالالامپور را درگیر می کند. بیشترین میزان بارندگی کوالالامپور در همین فصل است. به طور کلی، بهترین زمان سفر به ساحل شرقی مالزی بین ماه های خرداد و تیر است که با بارش کمتری مواجه می شوید. اگر در ماه های آبان تا بهمن به این کشور سفر کنید منطقه مناسب، ساحل غربی شبه جزیره است و برای گردش در سارواک هم ماه های خرداد و تیر مناسب می باشند.


گردشگری

مالزی کشوری است که صنعت گردشگری را دومین منبع درآمد خود قرار داده و یکی از پردرآمدترین کشورهای آسیایی در حوزه گردشگری است. به همین جهت صنعت گردشگری مالزی در سال های گذشته رونق بسیاری یافته است. مالزی با جنگل های سرسبز، مناطق بکر طبیعی، سواحل زیبا، جزایر رویایی و شهرهای مدرن دارای جاذبه های گردشگری بالقوه زیادی می باشد که با سرمایه گذاری دولتی و خصوصی داخلی و خارجی به مرور زمان به بالفعل تبدیل شده اند. در سال گذشته میلادی 27 میلیون و 440 هزار نفر به مالزی سفر کرده اند. کوالالامپور ششمین شهر گردشگرپذیر در دنیا شناخته شده است. سال گذشته حدود 14 میلیون گردشگر تنها از کوالالامپور بازدید کرده اند و یکی از اهداف مالزی آن است که تبدیل به قطب گردشگری دنیا شود. همچنین سفر به مالزی به نسبت ارزان است. مالزی با توسعه گردشگری حلال، گردشگران مسلمان بسیاری را جذب کرده است. مقامات گردشگری این کشور به حوزه های دیگر گردشگری مانند گردشگری سلامت، گردشگری ورزشی و گردشگری هیجانی نیز توجه کرده و جاذبه های گردشگری متنوعی برای انواع مختلف گردشگران ایجاد کرده اند، بدین معنا که امکانات مورد نیاز تمامی گردشگران برای انواع تفریح، خرید، ورزش، درمان و عبادت مهیا شده است. از دیگر مواردی که موجب موفقیت صنعت گردشگری این کشور شده برندسازی در زمینه گردشگری است. جاذبه های گردشگری مالزی دارای برنامه ریزی، مدیریت و ساماندهی هستند. مالزی از طریق گردشگری سالانه معادل 30 میلیارد دلار درآمد دارد. مالزی دارای وزارتخانه گردشگری است که نقش مهمی در دولت مالزی ایفا کرده و تمامی سازمان ها و وزارتخانه های مالزی موظفند با وزارت گردشگری هماهنگ باشند.

برج های دوقلوی پتروناس، باغ های دریاچه پردانا، مجمع الجزایر لنکاوی، موزه ملی مالزی، برج کی ال، محله بوکیت بینتانگ، پارک موضوعی سانوی لاگون، محله چاینا تاون، غارهای باتو، آکواریوم کوالالامپور، پارک ملی گونونگ گادینگ، جزیره مانوکان، معبد کک لوک سی، جزیره ردانگ، پارک ملی باکو، ارتفاعات کامرون، گنتینگ هایلندز و پارک ملی تامان نگارا تنها تعدادی از جاذبه های گردشگری کشور مالزی هستند.


مذهب

اسلام دین رسمی مالزی است و طبق آمار رسمی از تعداد 32 میلیون جمعیت این کشور حدود 56 درصد از مردم دارای دین اسلام هستند. مذهب مسلمانان مالزی اغلب شافعی است و البته از برخی فرقه های دیگر مثل صوفیه و اسماعیلیه نیز در این کشور سکونت دارند. آمار شیعیان بین 10 تا 50 هزار نفر تخمین زده می شود. شیعیان مالزی متشکل از سه گروه اثنی عشری، آقاخانیه و بهره هستند. قانون اساسی مالزی از لحاظ نظری آزادی مذهبی را تضمین می کند. در کنار اسلام، بودائیسم، مسیحیت و هندوئیسم از دیگر ادیان اصلی در مالزی هستند. بر اساس آمار رسمی، مسلمانان 56 درصد، بودیسم 17.4 درصد، کنفسیونیسم و تائوییسم 11 درصد، هندو 7 درصد و مسیحیان 8 درصد از جمعیت این کشور را تشکیل می دهند. در مالزی هر کسی حق دارد هر دینی را آزادانه انتخاب کند. دادگاه های مالزی حق آزادی انتخاب مذهب را برای فرد حتی زمانی که از دین اسلام برگشته در نظر گرفته اند. وجود مکان های مذهبی ادیان گوناگون نظیر معابد، کلیساها و مساجد گویای آزادی حق انتخاب مذهب و احترام به همه مذاهب در مالزی می باشد.


سیاست

سیستم سیاسی مالزی نوعی پادشاهی انتخابی بصورت دوره ای است. این سیستم با نظام پارلمانی دموکراسی شباهت های بسیاری دارد و به نوعی مولفه های نظام پارلمانی را از دوره استعمار انگلیس به ارث برده است. پادشاه مالزی نقشی تشریفاتی در اداره دولت دارد و هر پنج سال از طریق حاکمان 9 ایالت کشور انتخاب می شود. لازم به ذکر است 4 ایالت از این قاعده مستثنی بوده و حق رای ندارند. البته مرسوم این است که پادشاه به طور چرخه ای از هر کدام از این 9 ایالت انتخاب شود. از جمله اختیارات پادشاه می توان به اختیار رسمی در مقام فرماندهی کل نیروهای مسلح، تنفیذ نخست وزیر، نصب قضات دادگاه های عالی و ایالتی و انتخاب 40 نفر برای مجلس سنا اشاره نمود. کابینه مالزی نیز توسط نخست وزیر که با رای مجلس تعیین شده اداره می شود و نقش اصلی در اداره امور کشور را بر عهده دارد. قدرت اجرایی در مالزی در اختیار نخست وزیر است که بر اساس انتخابات مجلس نمایندگان فدرال انتخاب و تعیین می شود. رئیس حزبی که اکثریت کرسی های مجلس را به خود اختصاص دهد بعنوان نخست وزیر معرفی می شود. 14 حزب سیاسی مالزی تحت عنوان جبهه اتحاد ملی و در راس آن حزب آمنو از ابتدای استقلال مالزی تا کنون قدرت را در دست داشته اند. سیستم پارلمانی مالزی متشكل از دو مجلس نمایندگان و سنا است. مجلس سنا دارای 70 سناتور می باشد. مجلس نمایندگان نیز با داشتن 222 نماینده از طریق انتخابات سراسری برای یک دوره پنج ساله فعالیت می کند، مگر اینکه انتخابات زودرس برگزار شود. حدود 40 حزب سیاسی در مالزی فعالیت می کنند که قوی ترین آنها حزب آمنو می باشد.


هزینه زندگی در مالزی

هزینه های زندگی در مالزی در شهرهای کوچک و هر شهری غیر از کوآلالامپور مقرون به صرفه است. به طور کلی، هزینه زندگی در کشور مالزی ارزان تر از برخی کشورهای آسیایی است، گرچه هزینه زندگی هر شخص به سبک زندگی و میزان درآمد وی بستگی دارد. متوسط هزینه در مالزی برای هر فرد ماهانه بین 350 تا 650 دلار است.

برخی از هزینه های اساسی زندگی در مالزی شامل موارد زیر می باشد:

  • هزینه اجاره آپارتمان یک خوابه در مرکز شهر 357 دلار
  • هزینه اجاره آپارتمان یک خوابه در خارج شهر 223 دلار
  • هزینه اجاره آپارتمان سه خوابه در مرکز شهر 627 دلار
  • هزینه اجاره آپارتمان سه خوابه در خارج شهر 230 دلار
  • قیمت خرید هر متر مربع آپارتمان در مرکز شهر 2339 دلار
  • قیمت خرید هر متر مربع آپارتمان در حومه شهر 1170 دلار
  • هزینه خدمات شامل آب، برق، سرمایش، گرمایش و زباله برای آپارتمان 85 متری ماهانه حدود 35 دلار
  • هزینه خوراک و مواد غذایی ماهانه حدود 94 دلار
  • هزینه حمل و نقل ماهانه 23 دلار
  • هزینه اینترنت ماهانه 24 دلار
  • هزینه تفریح و امور فرهنگی ماهانه حدودا 40 دلار
  • هزینه باشگاه ورزشی برای هر بزرگسال ماهانه 25 دلار
  • هزینه مهد کودک برای روز کامل در موسسات خصوصی، ماهانه برای هر کودک 600 دلار
  • هزینه بیمه درمان سالانه در حدود 250 دلار

مزایای کشور مالزی

هزینه زندگی در کشور مالزی بسیار پایین تر از کشورهای اروپایی یا آمریکا می باشد و از این منظر مورد توجه بسیاری افراد قرار می گیرد. زبان رسمی مردم این کشور زبان مالایی می باشد اما زبان دوم رایج در این کشور زبان انگلیسی می باشد و به خصوص در مراکز شهرها مردم به راحتی به این زبان صحبت می کنند و ارتباط برقرار می کنند. کشور مالزی دارای زیرساخت های مناسبی می باشد. آب و هوای مناسب و تنوع غذایی و زیبایی خاص این کشور نیز زبانزد می باشد. کوه، جنگل، جزایر، دریا و سواحل زیبا این کشور را به منطقه ای بکر تبدیل نموده که بازدید از آن خالی از لطف نمی باشد. دانشگاه های مالزی از لحاظ رتبه علمی از جایگاه خوبی برخوردارند. به دلیل اینکه بسیاری از دانشگاه های این کشور مورد تایید وزارت علوم می باشند این کشور به عنوان گزینه ایده آل برای تحصیل ایرانیان محسوب می شود. تحصیل در مالزی به زبان انگلیسی می باشد. اقتصاد مالزی با سرعت چشمگیری در حال رشد و توسعه می باشد و این کشور در 30 سال گذشته با گسترش تولیدات مواد خام و صنایع مختلفی که بر پایه نوآوری بوده است اقتصاد خود را توسعه داده است. رشد اقتصادی مالزی سبب رونق بازار کار در این کشور و ایجاد فرصت های سرمایه گذاری شده است. مسلمان بودن اکثر جمعیت مالزی و نزدیکی فرهنگی، یکی دیگر از مزایای کشور مالزی است. مهاجرت به مالزی از طریق کار، تحصیل، سرمایه گذاری و ثبت شرکت امکان پذیر است. اما باید توجه داشت انتخاب مسیر مهاجرتی که منجر به اقامت و تابعیت شود بسیار مهم می باشد.

 

مزایای شهروندی و تابعیت مالزی

  • کسب پاسپورت مالزی
  • سفر بدون ویزا به 45 کشور و 34 کشور با ویزای فرودگاهی
  • بهره مندی از تمامی حقوق شهروندی این کشور
  • امکان اخذ راحت تر ویزای کانادا و آمریکا
  • امکان سفر، کار و زندگی در کل کشور
  • زندگی در کشوری منحصر به فرد و زیبا
  • امکان راه اندازی تجارت در سراسر کشور
  • امکان افتتاح حساب در تمامی بانک ها و موسسات مالی مالزی

مزایای اقامت دائم مالزی

  • امکان اخذ شهروندی مالزی پس از 2 سال
  • زندگی در کشوری رو به رشد و امن
  • امکان کار در سرتاسر مالزی
  • امکان افتتاح حساب در تمامی موسسات بانکی و مالی
  • دسترسی به مزایای مراقبت های بهداشتی با کیفیت
  • امکان تحصیل و دسترسی به امکانات آموزشی استاندارد در این کشور

مزایای اقامت موقت مالزی

  • امکان اخذ اقامت دائم پس از 10 سال
  • زندگی در کشوری امن با جاذبه های طبیعی فراوان
  • دسترسی به بازار کار پر رونق
  • بهره مندی از مزایای یک کشور در حال توسعه
  • دسترسی به خدمات درمانی بسیار با کیفیت
  • امکان تحصیل در کلیه دانشگاه های کشور

 

ویزا پلاس با در اختیار داشتن برترین وکلا مفتخر است شما را در کلیه مراحل اخذ اقامت مالزی یاری و همراهی نماید.

  • تحصیل در مالزی

    تحصیل در مالزی

    یکی از امن ترین کشورهای آسیایی برای ادامه تحصیل کشور مالزی است. کشور مالزی دارای طبیعت بسیار زیبا می باشد. نیمی از کشور مالزی در جنوب شبه

    ...