مشاوره رایگان: 02122110460

قبرس

قبرس با نام رسمی جمهوری قبرس کشوری جزیره‌ای در شرق دریای مدیترانه است. عده‌ای قبرس را جزو کشورهای خاورمیانه می شمارند. قبرس از شمال با مصر، از جنوب شرقی با یونان، از جنوب با ترکیه و از غرب به سوریه و لبنان نزدیک است و ما بین اروپا، آفریقا و آسیا قرار گرفته است. جزیره قبرس بعد از جزیره ساردنی و سیسیل سومین جزیره بزرگ در دریای مدیترانه ‌است. این جزیره به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم شده است. پایتخت این کشور شهر نیکوزیا است. نیکوزیا با خطی به نام خط سبز به دو بخش جداگانه تقسیم شده است. فاماگوستا، لارناکا، پافوس، لیماسول و کیرنیا از شهرهای مهم قبرس هستند. بخش جنوبی قبرس که در اختیار یونانی ‌هاست به اتحادیه اروپا پیوست، اما بخش ترک‌نشین شمالی جدا ماند. بخش شمالی قبرس تنها توسط ترکیه به عنوان کشوری مستقل به رسمیت شناخته شده ‌است. به نواحی شمالی قبرس که تحت نظر حکومت ترکیه است، جمهوری ترکی قبرس شمالی گفته می شود. موقعیت استراتژیک و عالی این جزیره و ارتباطش با بسیاری از فرهنگ ها و اقوام کشورهای همسایه باعث گردیده که از قبرس به عنوان کشوری میانجیگر برای مقاصد سیاسی استفاده شود. جمعیت کل جزیره یک میلیون و صد هزار نفر است و جمعیت جمهوری قبرس بدون احتساب قبرس شمالی 620 هزار نفر است. قبرس در ژانویه 2008 به حوزه یورو پیوست. علاوه بر این، قبرس عضو سازمان ملل متحد و کشورهای مشترک المنافع بریتانیا می باشد. واحد پول قبرس یورو است که با نماد € و کد ایزو EUR شناخته می شود.


زبان

با توجه به نزدیکی قبرس به ترکیه و یونان، مردم این کشور به زبان این دو کشور صحبت می کنند و حتی خط و قواعد و قوانین مربوط به زبان آن نیز کاملا مشابه این دو کشور است. هر دو زبان یونانی و ترکی زبان رسمی کشور قبرس هستند. در این کشور حدودا 80 درصد از مردم به زبان یونانی صحبت می کنند و حدودا 11 درصد نیز از زبان ترکی استفاده می کنند. در شمال قبرس، زبان ترکی طبق قانون اساسی 1983 تنها زبان رسمی کشور قبرس است. زبان ترکی قبرس توسط قبرسی های ترک‌تبار صحبت می شود و به سایر گویش‌های آناتولی نزدیک است، اما متمایز از گویش‌های استانبول، آنکارا و ازمیر می باشد. زبان اکثریت جمعیت قبرس جنوبی، یونانی است. لهجه یونانی که در قبرس استفاده می شود متفاوت با زبان یونانی در سرزمین اصلی یونان است. زبان یونانی قبرس یک گویش یونانی است که تاثیر ده‌ها کشوری که در طول سال‌ها بر قبرس حکومت کرده اند را نشان می دهد. زبان انگلیسی در سراسر کشور قبرس صحبت می شود، زیرا این کشور از سال 1878 تا 1960 میلادی مستعمره انگلیس بوده است. زبان رومانیایی، روسی، بلغاری، عربی و فیلیپینی نیز به دلیل مهاجرت از این مناطق در قبرس رواج دارد.


مردم

قبرس شمالی که بخش ترک ‌نشین این کشور است، توسط ارتش ترکیه اشغال شده و ساکنان مسلمان و ترک زبان قبرسی دارد. مردم قبرس شمالی را ترک ‌های هم ریشه ترک ‌های استانبولی تشکیل می ‌دهند. قبرس جنوبی در بخش جنوبی یا همان اروپایی این جزیره عموما قبرسی و یونانی ‌نشین هستند. 77 درصد مردم این جزیره یونانی و 18 درصد نیز از ترک‌های قبرس هستند. همچنین 2 درصد نیز از دیگر اقلیت ‌های مسیحی (مارونی، کاتولیک لاتینی و ارمنی) هستند. جمعیت اصلی این کشور را یونانی ‌ها، ترکیه ‌ای ‌ها، ارمنی‌ ها، کاتولیک ‌های رم و مارونی ‌ها تشکیل می‌ دهند.


اقتصاد

قبرس از یک اقتصاد بازار باز کوچک و سازگار با چشم انداز مثبت برخوردار است. این جزیره خود را به عنوان دروازه کسب و کار میان اروپا، آسیا، خاورمیانه و آفریقا معرفی کرده است. قبرس پس از بحران مالی سال 2013 در اجرای اقدامات سختگیرانه برای بازسازی و تنوع بخشی به اقتصاد خود توانایی قابل توجهی نشان داده است. قبرس با عبور از رکود اقتصادی در سال 2015 و ادامه به رشد اقتصادی در 2016 از حد انتظارات فراتر رفت. قبرس امروزه از سوی بانک جهانی، در گروه کشورهای پر درآمد طبقه بندی شده است. امروزه اقتصاد قبرس بیشتر بر بخش خدمات از جمله گردشگری، خدمات مالی و املاک و مستغلات متکی است که بیش از 80 درصد کل تولید ناخالص داخلی جزیره و حدود 75 درصد از اشتغال قبرس را تامین می کند. افزایش رشد تولید ناخالص داخلی که در شرایط عادی 3.5 درصد اعلام شده است به طور عمده به بخش هتلداری، رستوران داری، خرده فروشی، عمده فروشی، ساخت و ساز، تولید، فعالیت‌های حرفه‌ای، علمی و فنی و پشتیبانی مرتبط می‌باشد. پس از کشف ذخایر گاز طبیعی در آب‌های کشور قبرس، انرژی نیز تبدیل به منبع جدیدی برای رشد اقتصادی این کشور شد. این جزیره برنامه‌های جاه طلبانه‌ای برای تبدیل شدن به یک مرکز انرژی در منطقه مدیترانه دارد. استخراج موفقیت آمیز گاز طبیعی منجر به صادرات گاز طبیعی از قبرس به بازارهای اروپایی و آسیای شرقی و مشارکت شرکت های مهم نفت و گاز در قبرس شده است.

بیش از نیمی از تجارت کالای قبرس با اتحادیه اروپا انجام می گیرد. اصلی ترین کالاهای صادراتی قبرس محصولات کشاورزی، محصولات دارویی، محصولات غذایی خام و فرآوری شده، تنباکو، پوشاک، کفش، صنایع دستی و ضایعات می باشد. واردات این جزیره عمدتا هیدروکربن، مواد خام، دام، نفت، ماشین آلات، مواد شیمیایی، وسایل نقلیه و آهن و فولاد می باشد.


آب و هوا

قبرس دارای آب و هوای معتدل و مدیترانه ای است. آب و هوای کشور قبرس شمالی مدیترانه ای و نیمه خشک می باشد که تابستان های گرم و داغ و زمستان های معتدل از ویژگی های جوی این کشور به حساب می آیند. بیشترین دمای هوا در ماه های ژوئیه و آگوست ممکن است به 40 تا 45 درجه سانتیگراد نیز برسد. کمترین دما هم در فصل زمستان در حدود 15 درجه سانتیگراد است. میانگین دمای سالانه سواحل حدود 24 درجه سانتیگراد در طول روز و 14 درجه سانتیگراد در طول شب است. به طور کلی فصل گرما حدود 8 ماه طول می کشد که از اواسط ماه مه تا اواسط ماه اکتبر ادامه دارد. در طول تابستان، منطقه فشار بالای نیمه گرمسیری، هوا را کنترل می کند و مانع از جاری شدن باران می شود. زمستان کوتاه و خفیف از دسامبر تا فوریه ادامه دارد و بارندگی در این فصل، حدود 60 درصد از میانگین بارش سالانه را به خود اختصاص می دهد. میانگین دمای سالانه جزیره به طور کلی حدود 20 درجه سانتیگراد است. متوسط درجه آب دریای مرجانی در قبرس 21 درجه سانتیگراد است. متوسط بارش سالانه 500 میلی متر است. تغییرات دما و بارندگی بستگی به ارتفاع و فاصله از دریای مدیترانه دارد. بهترین زمان سفر به قبرس در بهار و پاییز و بویژه از اواسط آوریل یا ماه مه تا اواسط اکتبر است.


گردشگری

بخش گردشگری قبرس یکی از قدرتمندترین و انعطاف پذیرترین بخش های اقتصادی این کشور را تشکیل می دهد که پیوسته رشد چشمگیری را تجربه کرده است. قبرس به سبب مهمان نوازی مردمش، غذاهای خوشمزه، فرهنگ غنی و زیبایی طبیعی و بی نظیرش مشهور است. قبرس در طول دهه های متمادی با سواحل ماسه ای طلایی، آب های آبی شفاف، شرایط آب و هوایی مدیترانه ای و آفتاب درخشان در طول سال مقصد محبوب گردشگری بوده است. کشور قبرس جنوبی چهلمین مقصد توریستی در جهان محسوب می شود و در سال بیش از 3 میلیون نفر این کشور را برای بازدید انتخاب می کنند. این کشور دارنده بیشترین پرچم های آبی ساحلی در سطح دنیا است. پرچم آبی ساحلی از طرف سازمان توریست جهانی به سواحلی تعلق می گیرد که از نظر پاکیزگی و همینطور در سطح جهانی رتبه بالایی دارند. در سال گذشته درآمد گردشگری این جزیره زیبا در منطقه مدیترانه به 11.2 میلیارد یورو رسید. همچنین در سال گذشته در مجموع 1.2 میلیون گردشگر قبرس را به عنوان مقصد گردشگری خود انتخاب کردند که حاکی از رشد 9.8 درصدی در مقایسه با آمار سال قبل از آن است. تنها در ماه دسامبر سال گذشته میلادی درآمدهای گردشگری این جزیره زیبا افزایش 4.20 درصدی را نسبت به آمار مشابه سال گذشته شاهد بود. درآمدهای حاصل از صنعت گردشگری قبرس 12 درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را به خود اختصاص می‌ دهد.

شهر باستانی کورایون، شهر ساحلی لارناکا، شبه‌ جزیره کارپاس، شهر باستانی سالامیس، ساحل نیسی، شهر تاریخی گیرنه، مسجد لالا مصطفی پاشا، صومعه بارناباس، منطقه آکاماس پنینسولا، تفریحگاه ساحلی پروتاراس، بندر کایرنیا، قصر بیزانتین، کوه‌های سر به فلک کشیده‌ ترودس، آبشار کالدونیا، شهر لیماسول، شهرک ساحلی پافوس و پارک آبی واتر ورلد تنها بخشی از جاذبه های گردشگری قبرس می باشند.


مذهب

بیشتر مردم قبرس از پیروان دین مسیحیت و اسلام به حساب می ‌آیند. اکثریت قاطع مردم بخش قبرس شمالی را مسلمانان سنی مذهب تشکیل می‌دهند. اقلیتی از مسیحیان ارتدوکس و مسیحیان پیرو کلیسای مارونی نیز در بخش قبرس شمالی زندگی می‌ کنند. کلیسای ارتدوکس قبرس یکی از قدیمی ‌ترین کلیساهای خود مختار محسوب می ‎شود. در بخش قبرس جنوبی 78 درصد مردم پیرو مذهب مسیحیت فرقه ارتدوکس، 18 درصد مسلمان و 4 درصد هم به سایر مذاهب اعتقاد دارند. از دیگر ادیان قبرس جنوبی می توان به مسیحیت ارتدوکس، ارمنی ها، مارونیت ها و کاتولیک های رومی اشاره نمود. دین نقش کمرنگی در زندگی مردم قبرس جنوبی دارد. با اینکه مسیحیت و اسلام دین اکثریت مردم را تشکیل می‌ دهند، اما آزادی مذاهب در این کشور وجود دارد. در این کشور دولت سعی می کند افراد را برای انتخاب دین های مختلف آزاد بگذارد به طوری که هیچکس اجباری به ورود به یک دین نداشته باشد.


سیاست

قبرس در سال 1960 استقلال خود را از بریتانیا کسب کرد و حکومت مستقل قبرس بر اساس مشارکت جوامع ترک و یونانی در اداره امور این جزیره اعلام موجودیت کرد. بریتانیا، یونان و ترکیه حق حاکمیت دولت قبرس را تضمین کردند. قانون اساسی، عالی‌ترین قانون کشور قبرس است که چارچوب کلی حکومت را تعیین می‌کند و در آگوست 1960 به تصویب رسید. قبرس دو رئیس جمهور دارد: یک رئیس جمهور برای قسمت ترک ‌نشین در شمال جزیره و دیگری برای قسمت یونانی ‌نشین در جنوب کشور. قوه مقننه هم از دو مجلس مجزا تشکیل شده است. مجلس ترک‌ ها 40 عضو و مجلس یونانی ‌ها 35 عضو دارد. اعضای مجلس برای یک دوره پنج ساله با رای مستقیم مردم داخل و خارج کشور انتخاب می‌ شوند.


هزینه زندگی در قبرس

هزینه های زندگی در قبرس به نسبت دیگر کشورهای اروپایی مناسب تر و پایین تر به نظر می رسد. هزینه زندگی در پایتخت و شهرهای بزرگ به مراتب بیشتر از شهرهای کوچک است. هزینه های زندگی هر شخص به میزان درآمد و سبک زندگی وی بستگی دارد. به طور میانگین، هزینه زندگی در قبرس برای هر فرد مجرد ماهانه حدود 700 تا 1000 یورو می باشد.

برخی از هزینه های اساسی زندگی در قبرس شامل موارد ذیل می شود:

  • هزینه اجاره آپارتمان یک خوابه در مرکز شهر 552 یورو
  • هزینه اجاره آپارتمان یک خوابه در خارج شهر 449 یورو
  • هزینه اجاره آپارتمان سه خوابه در مرکز شهر 920 یورو
  • هزینه اجاره آپارتمان سه خوابه در خارج شهر 728 یورو
  • هزینه خرید آپارتمان در مرکز شهر به ازای هر متر مربع حدود 1905 یورو
  • هزینه خرید آپارتمان در خارج شهر به ازای هر متر مربع حدود 1418 یورو
  • هزینه خدمات شامل آب، برق، سرمایش، گرمایش و زباله برای آپارتمان 85 متری ماهانه 105 یورو
  • هزینه خوراک و مواد غذایی حدود ماهانه بین 100 تا 150 یورو
  • هزینه حمل و نقل ماهانه 40 یورو
  • هزینه اینترنت ماهانه 40 یورو
  • هزینه باشگاه ورزشی ماهانه برای هر بزرگسال حدود 48 یورو
  • هزینه مهد کودک برای روز کامل در موسسات خصوصی، ماهانه برای هر کودک 680 یورو
  • هزینه بیمه درمان سالانه 170 یورو

مزایای کشور قبرس

جمعیت کم و امنیت بالا به همراه نیروی کار متخصص و شرکت های بین المللی که هر روز بر تعداد آنها اضافه می شود آینده درخشانی را برای این کشور رقم زده اند. میزان جرم و جنایت در قبرس در مقایسه با دیگر کشورهای مدیترانه بسیار پایین است. میزان جرم در قبرس به طور متوسط یک دهم سایر کشورهای اروپایی است. نرخ بیکاری در قبرس بسیار پایین و رتبه سوم در اروپا را با 3.5 درصد بیکاری دارد. با کشف و استخراج میادین بزرگ نفت و گاز در جنوب قبرس این کشور در 10 سال آینده به یکی از ثروتمندترین کشورهای منطقه تبدیل خواهد شد. آب و هوای مناسب مدیترانه ای و طبیعت زیبای این کشور به همراه همزیستی مسالمت آمیز فرهنگ های مختلف در کنار یکدیگر استانداردهای مناسبی از زندگی را برای ساکنین این جزیره به ارمغان آورده است. با پیوستن قبرس به حوزه یورو، انتقال پول بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا بدون محدودیت های دیگر نقاط جهان انجام می شود و این به معنی امکان خرید ملک در سایر کشورهای این حوزه و سرمایه گذاری در آنهاست. دستیابی به اقامت قبرس از طریق کار، تحصیل، سرمایه گذاری و ثبت شرکت امکان پذیر است.

 

مزایای شهروندی و تابعیت قبرس

  • بهرمندی از کلیه حقوق شهروندی و حق رای
  • سفر بدون ویزا به 165 کشور و 43 کشور با ویزای فرودگاهی
  • امکان سفر، کار و زندگی در کل کشورهای اتحادیه اروپا
  • به رسمیت شناختن تابعیت دوگانه
  • زندگی در کشوری منحصر به فرد و با ثبات اقتصادی
  • امکان راه اندازی تجارت آزاد در کلیه کشورهای اتحادیه اروپا
  • امکان افتتاح حساب در تمامی کشورهای اروپا و حوزه شینگن

مزایای اقامت دائم قبرس

  • واجد شرایط اخذ تابعیت و شهروندی کشور بعد از 2 سال
  • زندگی در کشوری زیبا و امن
  • امکان کار در کلیه کشورهای اتحادیه اروپا
  • امکان افتتاح حساب در تمامی کشورهای اتحادیه اروپا
  • امکان استفاده از برند اروپایی
  • حق زندگی در هر جای دیگر اروپا
  • بهره مندی از تمامی حقوق شهروندی بجز حق رای
  • دسترسی به مزایای مراقبت های بهداشتی و آموزشی در سراسر اتحادیه اروپا

مزایای اقامت موقت قبرس

  • امکان اخذ تابعیت قبرس پس از کلا 7 سال سکونت در این کشور
  • امکان اخذ اقامت دائم پس از 5 سال
  • دسترسی به بازار کار پر رونق
  • vزندگی در کشوری زیبا و با ثبات
  • دسترسی به خدمات درمانی با کیفیت
  • امکان تحصیل در تمامی دانشگاه های کشور

 

ویزا پلاس با در اختیار داشتن برترین وکلا مفتخر است شما را در کلیه مراحل اخذ اقامت قبرس یاری و همراهی نماید.

  • اقامت قبرس

    اقامت قبرس

    برای اخذ اقامت قبرس می توانید از طریق روش اثبات تمکن مالی قبرس اقدام کنید. در این روش نیازی نیست در این کشور ملکی خریداری نمایید و تنها

    ...
  • خرید ملک در قبرس

    خرید ملک در قبرس

    خرید ملک در قبرس یکی از راه های ساده و سریع برای اخذ اقامت اروپا می باشد. شما می توانید با خرید ملک در قبرس و سرمایه گذاری در این کشور در

    ...
  • تمکن مالی قبرس

    تمکن مالی قبرس

    تمکن مالی قبرس یکی از سریع ترین روش های دریافت اقامت این کشور است. در این روش دیگر نیازی به سرمایه گذاری، فعالیت اقتصادی و یا اشتغال

    ...
  • تحصیل در قبرس

    تحصیل در قبرس

    کشور قبرس واقع در جنوب ترکیه و سومین جزیره بزرگ دریای مدیترانه شناخته شده است. کشور قبرس از لحاظ جغرافیایی واقع در آسیاست، اما قسمتی از

    ...